Stichting stimuleert duurzame lunch

8 mei 2012 |
Stichting stimuleert duurzame lunch<

Stichting Professional Passionates gaat ook dit jaar het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren. Thema is een duurzame lunch.

Tijdens de Sustainable Hunt laten jonge professionals zien hoe een duurzame lunch eruit kan zien.

Weinig voor de lunch
Ervaren 50 CEO's gaan samen met een jonge professionals kijken hoe een duurzame lunch eruit kan zien. "Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf", vindt Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Happy Test
Tijdens het evenement worden deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de 'Happy Test', ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner.

Topkok François Geurds
De organisatie van dit initiatief brengt op deze dag ook het belang van gevarieerd eten onder de aandacht door het trainen van koks. Hiertoe wordt samengewerkt met Stichting Variatie op de kaart. Topkok François Geurds van Restaurant Ivy in Rotterdam zal als voorzitter van de jury de gerechten beoordelen die de finalisten koken, presenteren en toelichten. De winnaar mag een stage volgen bij restaurant The Waterside Inn in de buurt van London.

Electric Rally
Vorig jaar organiseerde de stichting de Electric Rally. 50 CEO's en BN'ers legden samen met jonge professionals in elektrische auto's een parcours af om zo de mogelijkheden van een duurzaam autobeleid te tonen. Ook dit jaar wil de stichting het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren.

Op de foto Deelnemer aan het evenement Electric Rally (2011). Thema was duurzaam autobeleid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: