Stichting stimuleert duurzame lunch

8 mei 2012 |
Stichting stimuleert duurzame lunch<

Stichting Professional Passionates gaat ook dit jaar het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren. Thema is een duurzame lunch.

Tijdens de Sustainable Hunt laten jonge professionals zien hoe een duurzame lunch eruit kan zien.

Weinig voor de lunch
Ervaren 50 CEO's gaan samen met een jonge professionals kijken hoe een duurzame lunch eruit kan zien. "Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf", vindt Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Happy Test
Tijdens het evenement worden deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de 'Happy Test', ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner.

Topkok François Geurds
De organisatie van dit initiatief brengt op deze dag ook het belang van gevarieerd eten onder de aandacht door het trainen van koks. Hiertoe wordt samengewerkt met Stichting Variatie op de kaart. Topkok François Geurds van Restaurant Ivy in Rotterdam zal als voorzitter van de jury de gerechten beoordelen die de finalisten koken, presenteren en toelichten. De winnaar mag een stage volgen bij restaurant The Waterside Inn in de buurt van London.

Electric Rally
Vorig jaar organiseerde de stichting de Electric Rally. 50 CEO's en BN'ers legden samen met jonge professionals in elektrische auto's een parcours af om zo de mogelijkheden van een duurzaam autobeleid te tonen. Ook dit jaar wil de stichting het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren.

Op de foto Deelnemer aan het evenement Electric Rally (2011). Thema was duurzaam autobeleid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: