Stichting stimuleert duurzame lunch

8 mei 2012 |
Stichting stimuleert duurzame lunch<

Stichting Professional Passionates gaat ook dit jaar het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren. Thema is een duurzame lunch.

Tijdens de Sustainable Hunt laten jonge professionals zien hoe een duurzame lunch eruit kan zien.

Weinig voor de lunch
Ervaren 50 CEO's gaan samen met een jonge professionals kijken hoe een duurzame lunch eruit kan zien. "Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf", vindt Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Happy Test
Tijdens het evenement worden deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de 'Happy Test', ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner.

Topkok François Geurds
De organisatie van dit initiatief brengt op deze dag ook het belang van gevarieerd eten onder de aandacht door het trainen van koks. Hiertoe wordt samengewerkt met Stichting Variatie op de kaart. Topkok François Geurds van Restaurant Ivy in Rotterdam zal als voorzitter van de jury de gerechten beoordelen die de finalisten koken, presenteren en toelichten. De winnaar mag een stage volgen bij restaurant The Waterside Inn in de buurt van London.

Electric Rally
Vorig jaar organiseerde de stichting de Electric Rally. 50 CEO's en BN'ers legden samen met jonge professionals in elektrische auto's een parcours af om zo de mogelijkheden van een duurzaam autobeleid te tonen. Ook dit jaar wil de stichting het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren.

Op de foto Deelnemer aan het evenement Electric Rally (2011). Thema was duurzaam autobeleid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: