Stichting stimuleert duurzame lunch

8 mei 2012 |
Stichting stimuleert duurzame lunch<

Stichting Professional Passionates gaat ook dit jaar het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren. Thema is een duurzame lunch.

Tijdens de Sustainable Hunt laten jonge professionals zien hoe een duurzame lunch eruit kan zien.

Weinig voor de lunch
Ervaren 50 CEO's gaan samen met een jonge professionals kijken hoe een duurzame lunch eruit kan zien. "Over het algemeen doen bedrijven te weinig voor hun werknemers tijdens de lunch. Gezonde voeding, goede verbondenheid, educatie en vitaal zijn is zeer belangrijk voor werknemers. En elke werkgever weet, dat als hij dit goed voor elkaar heeft, dit bijdraagt tot een beter functionerend bedrijf", vindt Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel.

Happy Test
Tijdens het evenement worden deelnemers geïnspireerd om hun lunchcultuur te verduurzamen op basis van de thema's People, Food en Waste. Zo ondergaan de teams de 'Happy Test', ervaren ze de vitaliteitsroadshow en maken ze kennis met de duurzame koffiecorner.

Topkok François Geurds
De organisatie van dit initiatief brengt op deze dag ook het belang van gevarieerd eten onder de aandacht door het trainen van koks. Hiertoe wordt samengewerkt met Stichting Variatie op de kaart. Topkok François Geurds van Restaurant Ivy in Rotterdam zal als voorzitter van de jury de gerechten beoordelen die de finalisten koken, presenteren en toelichten. De winnaar mag een stage volgen bij restaurant The Waterside Inn in de buurt van London.

Electric Rally
Vorig jaar organiseerde de stichting de Electric Rally. 50 CEO's en BN'ers legden samen met jonge professionals in elektrische auto's een parcours af om zo de mogelijkheden van een duurzaam autobeleid te tonen. Ook dit jaar wil de stichting het bedrijfsleven stimuleren om een duurzamer beleid te voeren.

Op de foto Deelnemer aan het evenement Electric Rally (2011). Thema was duurzaam autobeleid.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Maggie Blue: All-day (and night) concept in Alphen aan den Rijn [video]

Van lunch tot dj’s en livemuziek op de vrijdag- en zaterdagavonden: Maggie Blue in Alphen aan den Rijn heeft het allemaal. Sinds 24 juli 2017 zijn de deuren van Maggie Blue geopend. Sindsdien hebben ze erg veel gedaan om uniek te zijn, maar ook aanspreekbaar en inspirerend voor gasten. Mike, (...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: