Enorme omzetgroei voor Takeaway.com

2 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Jitse Groen, CEO van Takeaway.com, laat weten dat het bedrijf een omzetstijging van 53 procent heeft genoteerd in de eerste helft van 2017. Hij is van mening dat alleen een marktleidende positie een hoge EBITDA level tot gevolg kan hebben. Takeaway.com is hard op weg om die positie daadwerkelijk te verwerven in meerdere landen.

In Duitsland en Polen wordt hard gewerkt om een net zo stevige marktpositie te verwerven als in Nederland. Het bedrijf lijkt hard op weg om dit doel daadwerkelijk te realiseren.

Er werd wel een netto verlies genoteerd, dat toe te schrijven is aan noodzakelijke investeringen in de organisatie en marketing. De snelle groei van Scoober zorgde voor een versnelde investering. De vooruitzichten zijn desalniettemin positief, zo blijkt ook uit deze cijfers:

De cijfers:

Takeaway.com heeft 32.0 miljoen bestellingen genoteerd in de eerste helft van 2017

Dit is een groei van 43 procent, vergeleken met de eerste helft van 2016, waardoor de leidende marktpositie in de vijf 'Leading Markets' (Nederland, Duitsland, Polen, België en Oostenrijk) werd verstevigd.

De omzet groeide in deze periode met 53 procent tot €77.4 miljoen. Dit kwam mede door de verhoogde commissiebedragen in Duitsland.

Nederland: 31 procent meer bestellingen en omzetgroei van 35 procent.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Events
Het Amsterdamse Terrassen Festival verhuist naar Rembrandtpark

Na een succesvolle eerste editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vorig jaar in het Oosterpark, strijkt het grootste terras van Amsterdam dit jaar neer in het Rembrandtpark. Diverse Amsterdamse terrassen sluiten hier gezamenlijk het terrasseizoen af. Ook dit jaar is de crème de la cr...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: