Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

1 juli 2012 |
Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje<

Het broodje ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar is uitgeroepen tot het Lekkerste Lunchroom-broodje van Nederland 2011. De vakjury kende aan dit broodje de meeste
punten toe.



Mooie dwarsdoorsnede
De Doe Mij Die Maar wordt zeer origineel in vier segmenten aan een lange spies gehangen. Door het gebruik van opgerold en doorgesneden sandwichbrood (Tramezzino) ontstaat een effect van ‘dwarsdoorsneden’. Hierdoor heeft de eter een sierlijke kijk op het broodje en het beleg. Ondanks de gekozen presentatie is het broodje niet moeilijk te eten.

Naast originaliteit in de presentatie blinkt het gerecht volgens de jury uit in versheid van het beleg en de garnering.



Herkenbare smaak
Het broodje wordt belegd met carpacciovlees, pesto, mesclun sla, een pittenmelange en een lokale oude kaas (Old Alkmaar). Het gerecht heeft door de combinatie van de ingrediënten een rijke en herkenbare smaak. Het prettige mondgevoel maakt de Doe Mij Die Maar toegankelijk voor een breed publiek.



Uit het jurycommentaar:
‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel’. ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie toch makkelijk te eten’. ‘De regionale (!) oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is’. ‘De smaak Doe Mij Die Maar is rijk’. ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog’. ‘Verse garnering, eindelijk eens geen bruine randjes aan de sla’.




LEES HET ARTIKEL IN DAGBLAD SP!TS
Foto's: Odette Beekmans/Photodette

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: