Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

1 juli 2012 |
Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje<

Het broodje ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar is uitgeroepen tot het Lekkerste Lunchroom-broodje van Nederland 2011. De vakjury kende aan dit broodje de meeste
punten toe.



Mooie dwarsdoorsnede
De Doe Mij Die Maar wordt zeer origineel in vier segmenten aan een lange spies gehangen. Door het gebruik van opgerold en doorgesneden sandwichbrood (Tramezzino) ontstaat een effect van ‘dwarsdoorsneden’. Hierdoor heeft de eter een sierlijke kijk op het broodje en het beleg. Ondanks de gekozen presentatie is het broodje niet moeilijk te eten.

Naast originaliteit in de presentatie blinkt het gerecht volgens de jury uit in versheid van het beleg en de garnering.



Herkenbare smaak
Het broodje wordt belegd met carpacciovlees, pesto, mesclun sla, een pittenmelange en een lokale oude kaas (Old Alkmaar). Het gerecht heeft door de combinatie van de ingrediënten een rijke en herkenbare smaak. Het prettige mondgevoel maakt de Doe Mij Die Maar toegankelijk voor een breed publiek.



Uit het jurycommentaar:
‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel’. ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie toch makkelijk te eten’. ‘De regionale (!) oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is’. ‘De smaak Doe Mij Die Maar is rijk’. ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog’. ‘Verse garnering, eindelijk eens geen bruine randjes aan de sla’.




LEES HET ARTIKEL IN DAGBLAD SP!TS
Foto's: Odette Beekmans/Photodette

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Columns
Column: warwir

De wirwar van regeltjes met betrekking tot het coronavirus scheppen niet bepaald de duidelijkheid die we zo graag verlangen van de overheid. Zo is de wirwar gepromoveerd tot warwir; zo onduidelijk is de communicatie vanuit de overheid. Werkgeversorganisatie KHN doet zijn best, dat zien we allemaal, ...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: