Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

1 juli 2012 |
Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

Het broodje ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar is uitgeroepen tot het Lekkerste Lunchroom-broodje van Nederland 2011. De vakjury kende aan dit broodje de meeste
punten toe.



Mooie dwarsdoorsnede
De Doe Mij Die Maar wordt zeer origineel in vier segmenten aan een lange spies gehangen. Door het gebruik van opgerold en doorgesneden sandwichbrood (Tramezzino) ontstaat een effect van ‘dwarsdoorsneden’. Hierdoor heeft de eter een sierlijke kijk op het broodje en het beleg. Ondanks de gekozen presentatie is het broodje niet moeilijk te eten.

Naast originaliteit in de presentatie blinkt het gerecht volgens de jury uit in versheid van het beleg en de garnering.



Herkenbare smaak
Het broodje wordt belegd met carpacciovlees, pesto, mesclun sla, een pittenmelange en een lokale oude kaas (Old Alkmaar). Het gerecht heeft door de combinatie van de ingrediënten een rijke en herkenbare smaak. Het prettige mondgevoel maakt de Doe Mij Die Maar toegankelijk voor een breed publiek.



Uit het jurycommentaar:
‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel’. ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie toch makkelijk te eten’. ‘De regionale (!) oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is’. ‘De smaak Doe Mij Die Maar is rijk’. ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog’. ‘Verse garnering, eindelijk eens geen bruine randjes aan de sla’.




LEES HET ARTIKEL IN DAGBLAD SP!TS
Foto's: Odette Beekmans/Photodette

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: