Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

1 juli 2012 |
Elhorst wint Lekkerste Lunchroombroodje

Het broodje ‘Doe Mij Die Maar’ van Elhorst Eten & Drinken uit Alkmaar is uitgeroepen tot het Lekkerste Lunchroom-broodje van Nederland 2011. De vakjury kende aan dit broodje de meeste
punten toe.



Mooie dwarsdoorsnede
De Doe Mij Die Maar wordt zeer origineel in vier segmenten aan een lange spies gehangen. Door het gebruik van opgerold en doorgesneden sandwichbrood (Tramezzino) ontstaat een effect van ‘dwarsdoorsneden’. Hierdoor heeft de eter een sierlijke kijk op het broodje en het beleg. Ondanks de gekozen presentatie is het broodje niet moeilijk te eten.

Naast originaliteit in de presentatie blinkt het gerecht volgens de jury uit in versheid van het beleg en de garnering.



Herkenbare smaak
Het broodje wordt belegd met carpacciovlees, pesto, mesclun sla, een pittenmelange en een lokale oude kaas (Old Alkmaar). Het gerecht heeft door de combinatie van de ingrediënten een rijke en herkenbare smaak. Het prettige mondgevoel maakt de Doe Mij Die Maar toegankelijk voor een breed publiek.



Uit het jurycommentaar:
‘Het broodje is heel onderscheidend en origineel’. ‘Het mondgevoel is zeer goed en het broodje is ondanks de vernieuwende presentatie toch makkelijk te eten’. ‘De regionale (!) oude kaas combineert lekker met de carpaccio en de pesto wat voor veel mensen een herkenbare smaakcombinatie is’. ‘De smaak Doe Mij Die Maar is rijk’. ‘De dwarsdoorsnede maakt het broodje een lust voor het oog’. ‘Verse garnering, eindelijk eens geen bruine randjes aan de sla’.




LEES HET ARTIKEL IN DAGBLAD SP!TS
Foto's: Odette Beekmans/Photodette

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

21 jaar Lunchroom
20 jaar geleden in Lunchroom: Gary's Muffins

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de schier onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verhaa ...

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: