Elhorst 50 jaar

21 februari 2014 |
Elhorst 50 jaar

Elhorst Eten & Drinken is geen onbekende van Lunchroom. Deze lunchroom wist in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje op tafel te zetten. Nu is er nog een reden voor vreugde: de lunchroom bestaat
50 jaar. Op 1 maart 2014 viert Elhorst Eten & Drinken feest. De Elhorst is gelegen aan de levendige winkelstraat de Laat; in het centrum van Alkmaar. Met een jong team wordt er voor een ontspannen sfeer gezorgd. En nu het bedrijf haar 50-jarige bestaan viert, is het extra feest.

Tweede kop koffie gratis
Met de moderne keuken en een perfecte locatie weet de keukenbrigade, met chef-kok Wim van Schaik aan het roer, te zorgen voor een heerlijk menu met diverse streekgerechten. Elhorst zal van oudsher ook weer het tweede kopje gewone koffie gratis serveren vanwege het 50-jarig jubileum. In de loop van het jubileumjaar zullen er diverse echte 'Elhorst-tradities' voorbij komen. Kortom: proef en beleef 50 jaar traditie Elhorst Alkmaar.

Eigenaar
Eigenaar Kees Elhorst over het jubileum: “Het is erg fijn om dit mee te mogen maken. Vijftig jaar is een aardige tijd en we zijn daar natuurlijk erg trots op. We hebben een toplocatie in het centrum van Alkmaar en dat werkt in ons voordeel, we hopen er op deze locatie dan ook nog eens vijftig jaar achteraan te kunnen plakken.”

Stukje historie
Elhorst Eten & Drinken is ontstaan vanuit de banketbakkerij die de familie Elhorst in 1964 opende. De bakkerij werd al vrij snel uitgebreid met een tearoom c.q. brasserie en zo is dan ook de uiteindelijke lunchroom tot stand gekomen. Elhorst Alkmaar is bekend geworden door het ‘tweede kopje koffie gratis’. In 2008 stond Elhorst in de publiciteit vanwege de recordpoging om de grootste Café Brûlée van maar liefst 2125 liter te maken.

Ruim 100 lunchgerechten
De menukaart van de Elhorst bevat meer dan 100 bijzondere lunchgerechten, waarbij ook diverse streekgerechten de revue passeren. In 2011 won de lunchroom zelfs de prijs voor het Lekkerste Lunchroombroodje met de 'Doe mij die maar'. Een tramazzino broodje met carpaccio, pesto, Old Alkmaar en pijnboompitten. In 2013 waren ze opnieuw genomineerd voor het Lekkerste Lunchroombroodje.

Echt Alkmaars
Ondanks de leeftijd van het bedrijf mag het zich toch een modern en trendy restaurant noemen, maar met een authentiek gevoel. Zoals Kees Elhorst het zelf verwoordt: “Echt Alkmaars, zo zou je kunnen zeggen.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: