Elhorst 50 jaar

21 februari 2014 |
Elhorst 50 jaar<

Elhorst Eten & Drinken is geen onbekende van Lunchroom. Deze lunchroom wist in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje op tafel te zetten. Nu is er nog een reden voor vreugde: de lunchroom bestaat
50 jaar. Op 1 maart 2014 viert Elhorst Eten & Drinken feest. De Elhorst is gelegen aan de levendige winkelstraat de Laat; in het centrum van Alkmaar. Met een jong team wordt er voor een ontspannen sfeer gezorgd. En nu het bedrijf haar 50-jarige bestaan viert, is het extra feest.

Tweede kop koffie gratis
Met de moderne keuken en een perfecte locatie weet de keukenbrigade, met chef-kok Wim van Schaik aan het roer, te zorgen voor een heerlijk menu met diverse streekgerechten. Elhorst zal van oudsher ook weer het tweede kopje gewone koffie gratis serveren vanwege het 50-jarig jubileum. In de loop van het jubileumjaar zullen er diverse echte 'Elhorst-tradities' voorbij komen. Kortom: proef en beleef 50 jaar traditie Elhorst Alkmaar.

Eigenaar
Eigenaar Kees Elhorst over het jubileum: “Het is erg fijn om dit mee te mogen maken. Vijftig jaar is een aardige tijd en we zijn daar natuurlijk erg trots op. We hebben een toplocatie in het centrum van Alkmaar en dat werkt in ons voordeel, we hopen er op deze locatie dan ook nog eens vijftig jaar achteraan te kunnen plakken.”

Stukje historie
Elhorst Eten & Drinken is ontstaan vanuit de banketbakkerij die de familie Elhorst in 1964 opende. De bakkerij werd al vrij snel uitgebreid met een tearoom c.q. brasserie en zo is dan ook de uiteindelijke lunchroom tot stand gekomen. Elhorst Alkmaar is bekend geworden door het ‘tweede kopje koffie gratis’. In 2008 stond Elhorst in de publiciteit vanwege de recordpoging om de grootste Café Brûlée van maar liefst 2125 liter te maken.

Ruim 100 lunchgerechten
De menukaart van de Elhorst bevat meer dan 100 bijzondere lunchgerechten, waarbij ook diverse streekgerechten de revue passeren. In 2011 won de lunchroom zelfs de prijs voor het Lekkerste Lunchroombroodje met de 'Doe mij die maar'. Een tramazzino broodje met carpaccio, pesto, Old Alkmaar en pijnboompitten. In 2013 waren ze opnieuw genomineerd voor het Lekkerste Lunchroombroodje.

Echt Alkmaars
Ondanks de leeftijd van het bedrijf mag het zich toch een modern en trendy restaurant noemen, maar met een authentiek gevoel. Zoals Kees Elhorst het zelf verwoordt: “Echt Alkmaars, zo zou je kunnen zeggen.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: