Elhorst 50 jaar

21 februari 2014 |
Elhorst 50 jaar<

Elhorst Eten & Drinken is geen onbekende van Lunchroom. Deze lunchroom wist in 2011 het Lekkerste Lunchroombroodje op tafel te zetten. Nu is er nog een reden voor vreugde: de lunchroom bestaat
50 jaar. Op 1 maart 2014 viert Elhorst Eten & Drinken feest. De Elhorst is gelegen aan de levendige winkelstraat de Laat; in het centrum van Alkmaar. Met een jong team wordt er voor een ontspannen sfeer gezorgd. En nu het bedrijf haar 50-jarige bestaan viert, is het extra feest.

Tweede kop koffie gratis
Met de moderne keuken en een perfecte locatie weet de keukenbrigade, met chef-kok Wim van Schaik aan het roer, te zorgen voor een heerlijk menu met diverse streekgerechten. Elhorst zal van oudsher ook weer het tweede kopje gewone koffie gratis serveren vanwege het 50-jarig jubileum. In de loop van het jubileumjaar zullen er diverse echte 'Elhorst-tradities' voorbij komen. Kortom: proef en beleef 50 jaar traditie Elhorst Alkmaar.

Eigenaar
Eigenaar Kees Elhorst over het jubileum: “Het is erg fijn om dit mee te mogen maken. Vijftig jaar is een aardige tijd en we zijn daar natuurlijk erg trots op. We hebben een toplocatie in het centrum van Alkmaar en dat werkt in ons voordeel, we hopen er op deze locatie dan ook nog eens vijftig jaar achteraan te kunnen plakken.”

Stukje historie
Elhorst Eten & Drinken is ontstaan vanuit de banketbakkerij die de familie Elhorst in 1964 opende. De bakkerij werd al vrij snel uitgebreid met een tearoom c.q. brasserie en zo is dan ook de uiteindelijke lunchroom tot stand gekomen. Elhorst Alkmaar is bekend geworden door het ‘tweede kopje koffie gratis’. In 2008 stond Elhorst in de publiciteit vanwege de recordpoging om de grootste Café Brûlée van maar liefst 2125 liter te maken.

Ruim 100 lunchgerechten
De menukaart van de Elhorst bevat meer dan 100 bijzondere lunchgerechten, waarbij ook diverse streekgerechten de revue passeren. In 2011 won de lunchroom zelfs de prijs voor het Lekkerste Lunchroombroodje met de 'Doe mij die maar'. Een tramazzino broodje met carpaccio, pesto, Old Alkmaar en pijnboompitten. In 2013 waren ze opnieuw genomineerd voor het Lekkerste Lunchroombroodje.

Echt Alkmaars
Ondanks de leeftijd van het bedrijf mag het zich toch een modern en trendy restaurant noemen, maar met een authentiek gevoel. Zoals Kees Elhorst het zelf verwoordt: “Echt Alkmaars, zo zou je kunnen zeggen.”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: