Efteling en New York pizza gaan gezond

4 januari 2013 |
Efteling en New York pizza gaan gezond<

De Efteling en New York Pizza sluiten zich aan bij het programma ‘Verleidelijk Lekker’ van Unilever Food Solutions. Topchef Kokmeijer creëerde twee gezonde gerechten voor de bedrijven.

Speciale foodtruck
Het gaat om de gerechten van De No Meat Burger van de Efteling en de La Rustica van New York Pizza. Deze twee maaltijden zijn geïnspireerd door het programma 'Verleidelijk Lekker'. Afgelopen zomer lanceerde topchef Onno Kokmeijer tijdens Dance Valley de actie vanuit een speciale foodtruck. Hij trakteerde de festivalgangers op gezonder streetfood.

Beeldvorming eten en drinken
Coen Schelfhorst, Adjunct Directeur Horeca bij de Efteling, licht de samenwerking toe: "Wij zijn al een tijd bezig de beeldvorming van eten en drinken in het attractiepark aanzienlijk te veranderen, bijvoorbeeld met de pijler 'gezond'. De samenwerking met het Verleidelijk
Lekker programma biedt de Efteling de mogelijkheid gezondere foodconcepten aan onze bezoekers aan te bieden."

Vers en gezond
Hans Miete, Directeur New York Pizza: "New York Pizza staat vooral voor ‘erg lekker en vers’. Samen met Onno Kokmeijer hebben wij La Rustica ontwikkeld en het resultaat toont
aan dat ’lekker en vers’ hand in hand kan gaan met ‘biologisch en gezond’. Een mooie aanvulling op ons assortiment." Tijdens de opening van Horecava 2013 demonstreert het bedrijf met welke kleine aanpassingen de
gerechten van de Efteling en New York Pizza een tikkeltje gezonder zijn geworden.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: