Eerste Nederlandse Subway nieuwe stijl in Rotterdam

13 december 2017 | Roy Spijker

Echte fans hebben al regelmatig naar binnen gekeken, maar vandaag is het dan zover: de nieuwe Subway-vestiging aan het Stadhuisplein is officieel open. De eerste locatie in Nederland die volledig is ingericht volgens Subway’s nieuwe Fresh Forward-concept. Een voorproefje van deze nieuwe stijl was al te zien bij twee nieuwe Subway-vestigingen in tankstations, maar de Rotterdamse vestiging is de eerste volledige Fresh Forward-locatie. Eigenaar Justin van Gorkum: “Een complete metamorfose”.

Justin en zijn vader Vincent van Gorkum runden al eerder een Subway-vestiging nabij het Stadhuisplein, maar konden hun zaak op die locatie niet voortzetten. Het nieuwe restaurant is een primeur in Nederland: de eerste Subway-locatie die full swing volgens het nieuwe Fresh Forward concept is ingericht. Dit concept, gekenmerkt door frisse kleuren, versheid en enkele technische snufjes, slaat goed aan in 87 locaties in de VS en andere landen. Van Gorkum junior: “Dit is de grootste verandering die Subway tot nu toe heeft geïntroduceerd.” Een voorproefje van het Fresh Forward-concept was sinds november al te zien in Heemskerk en Tilburg, waar nieuwe Subway-vestigingen in tankstations zijn geopend.

Fresh Forward
Uitgebreid klantonderzoek heeft de Subway organisatie doen besluiten om haar vestigingen wereldwijd volgens een nieuw concept in te richten: met de nadruk op vers en het vizier op de toekomst. Een grote beweging, die vorig jaar in gang is gezet met de introductie van een nieuw logo: kenmerkende pijlen in frisse kleuren. De inrichting van de nieuwe Subway-restaurants gaat nog een stap verder. Van Gorkum: “Van de vloer tot het plafond: overal zie je frisse kleuren. Ook op de digitale menuborden, tot aan de uniformen. De groenten, die wij vers snijden voor elke klant, worden letterlijk uitgelicht in transparante displays. Er draait sfeervolle muziek en er zijn handige extra’s waardoor je graag nog wat meer tijd bij Subway doorbrengt, zoals USB-poorten in de banken.” Alle veranderingen zijn erop gericht om de klantervaring naar een hoger niveau te brengen, licht Van Gorkum toe. “Daarom leggen we meer nadruk op Subway-favorieten, zoals vers gesneden groenten en cookies. Binnenkort komen hier technische snufjes bij, zoals self-order schermen in de vestiging waarop je digitaal een Sub kunt bestellen en een app waarmee je dit op afstand kunt doen. Er komt ook een voordeelpas voor Subway-fans: de Subcard.”

Familiezaak
De familie van Gorkum is een echte Subway-familie. Justin en zijn broer werkten al een tijd bij de restaurantketen, toen zij hun vader vertelden over de mogelijkheden om franchisenemer te worden. Vader Vincent van Gorkum raakte geïnteresseerd en gooide – na een carrière van 25 jaar in de ICT – het roer om. In 2013 begon hij met Justin een Subway-restaurant aan het Stadhuisplein. Nu zijn ze, na 6 weken afwezigheid, terug met een Subway-restaurant, een paar deuren verder dan hun oude plek. “Wij zijn vereerd dat we de eerste Fresh Forward-locatie in Nederland zijn,” vertelt Justin. “De eerste reacties van mensen die al naar binnen hebben gekeken, zijn positief. We zijn benieuwd of dit concept in Nederland ook zo goed aan zal slaan.” De nieuwe vestiging van Subway is te vinden aan Stadhuisplein 18 in Rotterdam.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

Dunkin’ Donuts komt naar Almere

Dunkin’ Donuts, een van de meest populaire donut- en koffieketen, komt met haar nieuwe, unieke concept, De Dunkin’ Donuts Mobile Store, als allereerst naar Almere op 26 april. Met de rijdende Dunkin’ Donuts pop-up winkel kan de vraag vanuit het hele land naar het welbekende coffee ...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Opening Lunchroom
Leidsche Rijn aangesloten op bagelinfuus

Binnenkort opent Bagels & Beans Hof van Bern de deuren in Leidsche Rijn Centrum, het nieuwe centrum van de Utrechtse wijk. Bagels & Beans huurt het pand van ASR Vastgoed Projecten BV. De nieuwe Bagels & Beans komt aan het Hof van Bern, een plein met verschillende terrassen, in een rec...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Amsterdam KHN
Pim Evers nieuwe voorzitter van KHN Amsterdam

Maandag 16 april jl. is Pim Evers tijdens de Algemene Ledenvergadering van KHN Amsterdam gekozen als nieuwe voorzitter. Pim Evers begon zijn carrière in de IT- en communicatiesector en is sinds 2011 mede-eigenaar van 10 horecazaken in Amsterdam. Pim Evers was al twee jaar bestuurslid van KHN ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: