Eerste Nederlandse Subway nieuwe stijl in Rotterdam

13 december 2017 | Roy Spijker

Echte fans hebben al regelmatig naar binnen gekeken, maar vandaag is het dan zover: de nieuwe Subway-vestiging aan het Stadhuisplein is officieel open. De eerste locatie in Nederland die volledig is ingericht volgens Subway’s nieuwe Fresh Forward-concept. Een voorproefje van deze nieuwe stijl was al te zien bij twee nieuwe Subway-vestigingen in tankstations, maar de Rotterdamse vestiging is de eerste volledige Fresh Forward-locatie. Eigenaar Justin van Gorkum: “Een complete metamorfose”.

Justin en zijn vader Vincent van Gorkum runden al eerder een Subway-vestiging nabij het Stadhuisplein, maar konden hun zaak op die locatie niet voortzetten. Het nieuwe restaurant is een primeur in Nederland: de eerste Subway-locatie die full swing volgens het nieuwe Fresh Forward concept is ingericht. Dit concept, gekenmerkt door frisse kleuren, versheid en enkele technische snufjes, slaat goed aan in 87 locaties in de VS en andere landen. Van Gorkum junior: “Dit is de grootste verandering die Subway tot nu toe heeft geïntroduceerd.” Een voorproefje van het Fresh Forward-concept was sinds november al te zien in Heemskerk en Tilburg, waar nieuwe Subway-vestigingen in tankstations zijn geopend.

Fresh Forward
Uitgebreid klantonderzoek heeft de Subway organisatie doen besluiten om haar vestigingen wereldwijd volgens een nieuw concept in te richten: met de nadruk op vers en het vizier op de toekomst. Een grote beweging, die vorig jaar in gang is gezet met de introductie van een nieuw logo: kenmerkende pijlen in frisse kleuren. De inrichting van de nieuwe Subway-restaurants gaat nog een stap verder. Van Gorkum: “Van de vloer tot het plafond: overal zie je frisse kleuren. Ook op de digitale menuborden, tot aan de uniformen. De groenten, die wij vers snijden voor elke klant, worden letterlijk uitgelicht in transparante displays. Er draait sfeervolle muziek en er zijn handige extra’s waardoor je graag nog wat meer tijd bij Subway doorbrengt, zoals USB-poorten in de banken.” Alle veranderingen zijn erop gericht om de klantervaring naar een hoger niveau te brengen, licht Van Gorkum toe. “Daarom leggen we meer nadruk op Subway-favorieten, zoals vers gesneden groenten en cookies. Binnenkort komen hier technische snufjes bij, zoals self-order schermen in de vestiging waarop je digitaal een Sub kunt bestellen en een app waarmee je dit op afstand kunt doen. Er komt ook een voordeelpas voor Subway-fans: de Subcard.”

Familiezaak
De familie van Gorkum is een echte Subway-familie. Justin en zijn broer werkten al een tijd bij de restaurantketen, toen zij hun vader vertelden over de mogelijkheden om franchisenemer te worden. Vader Vincent van Gorkum raakte geïnteresseerd en gooide – na een carrière van 25 jaar in de ICT – het roer om. In 2013 begon hij met Justin een Subway-restaurant aan het Stadhuisplein. Nu zijn ze, na 6 weken afwezigheid, terug met een Subway-restaurant, een paar deuren verder dan hun oude plek. “Wij zijn vereerd dat we de eerste Fresh Forward-locatie in Nederland zijn,” vertelt Justin. “De eerste reacties van mensen die al naar binnen hebben gekeken, zijn positief. We zijn benieuwd of dit concept in Nederland ook zo goed aan zal slaan.” De nieuwe vestiging van Subway is te vinden aan Stadhuisplein 18 in Rotterdam.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Events
VeggieWorld naar Jaarbeurs

Op 10 en 11 maart komt de grootste internationale veggie beurs van Europa terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. ProVeg International gelooft in een plantaardige toekomst en laat bezoekers beleven hoe lekker en leuk plantaardig leven is. VeggieWorld is het jaarlijkse hoogtepunt voor vegetariërs en...

Bier Ondernemen
Bierfabriek lanceert flessenlijn

Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk startschot in het 850m2 grote pop-up restaurant werd het nieuwe hoofdstuk ingeluid. Vanaf heden zijn de Bianco, een bovengistend blond, Rosso, een robi...

Opening Lunchroom
Nieuwe Kwalitaria in Brummel

Na Kwalitaria Eerbeek en Warnsveld opent bedrijfsleider Job van der Neer vrijdag 19 januari een derde Kwalitaria in Brummel. De nieuwe locatie is net als Kwalitaria Warnsveld volledig in de nieuwste stijl van Kwalitaria. Van der neer legt uit: “Kwaliteit staat bij al onze vestigingen vooro...

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Opening Lunchroom
Nieuwe lunchroom in Katwijk

Dinsdag opende een nieuwe lunchroom in Katwijk haar deuren. Lunchroom 't Leutje werkt met personeel met een beperking. Er worden broodjes, koffie en thee geserveerd door de jongeren; zelfs kinderen hebben in deze lunchroom een goede dagbesteding, zo lezen we op allesoverkatwijk.nl. Verse prod...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: