Eerste MichelinKids-lunch een succes

26 november 2015 |
Eerste MichelinKids-lunch een succes<

Francesca Kookt en Smulpaapje organiseerden gisteren samen met sterrenchef Niven Kunz de allereerste MichelinKids-lunch in Nederland. In
minder dan 24 uur waren alle couverts in het restaurant gereserveerd en moesten tafels bijgezet worden om alle 84 gasten een plekje te geven.

Foto: Susan Aretz, Niven Kunz en Francesca van Berk met MichelinKids. © Rinze Vegelien / The Cooking Resolution

Kindvrije horeca
Er is veel te doen rondom het initiatief Kindvrije Horeca Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Foodbloggers Francesca van Berk (Francesca Kookt) en Susan Aretz (Smulpaapje) denken hier heel anders over. Aanleiding voor hen om, als tegengeluid, deze bijzondere lunch te organiseren. Het resultaat: een sterrenrestaurant vol kinderen die samen met hun ouders, opa’s en oma’s genoten van een driegangenmenu.
Beleving
Naar eigen zeggen was de beleving van de kinderen zelf bijzonder. "Huh, ik heb chipjes, maar het proeft naar vis. Lekker", riep de zesjarige Fenna tijdens het uitserveren van de gele groenten met krab.

Niven Kunz
Het is vooralsnog niet de bedoeling dit initiatief op korte termijn te herhalen. Wel is er de wens van Francesca van Berk en Susan Aretz om er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken, waarbij hopelijk heel veel restaurants die dag hun deuren openen voor een bijzondere Kids-lunch. Chef-kok Niven Kunz sluit zich bij hen aan: "Op een gemiddelde zaterdagavond is het rumoeriger dan vandaag."

Welkom
De initiatiefneemsters hopen dat (meer) restaurants de handschoen oppakken en laten zien dat kinderen ook bij hen welkom zijn en lekker, en gevarieerder dan het standaard kindermenu, kunnen mee-eten. "Behalve als kinderen gaan rennen, maar de meeste kinderen gaan dat niet doen", volgens MichelinKid Lotte.

Mirte Bouman

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: