Eerste MichelinKids-lunch een succes

26 november 2015
Eerste MichelinKids-lunch een succes

Francesca Kookt en Smulpaapje organiseerden gisteren samen met sterrenchef Niven Kunz de allereerste MichelinKids-lunch in Nederland. In
minder dan 24 uur waren alle couverts in het restaurant gereserveerd en moesten tafels bijgezet worden om alle 84 gasten een plekje te geven.

~Foto: Susan Aretz, Niven Kunz en Francesca van Berk met MichelinKids. © Rinze Vegelien / The Cooking Resolution~

*Kindvrije horeca*
Er is veel te doen rondom het initiatief "Kindvrije Horeca":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/actiegroep-wil-kindervrije-horeca-14527/. Kinderen zouden een avond uit voor andere gasten verpesten en kunnen dus maar beter thuisblijven is de strekking. Foodbloggers Francesca van Berk (Francesca Kookt) en Susan Aretz (Smulpaapje) denken hier heel anders over. Aanleiding voor hen om, als tegengeluid, deze bijzondere lunch te organiseren. Het resultaat: een sterrenrestaurant vol kinderen die samen met hun ouders, opa’s en oma’s genoten van een driegangenmenu.

*Beleving*
Naar eigen zeggen was de beleving van de kinderen zelf bijzonder. "Huh, ik heb chipjes, maar het proeft naar vis. Lekker", riep de zesjarige Fenna tijdens het uitserveren van de gele groenten met krab.

*Niven Kunz*
Het is vooralsnog niet de bedoeling dit initiatief op korte termijn te herhalen. Wel is er de wens van Francesca van Berk en Susan Aretz om er een jaarlijks terugkerende traditie van te maken, waarbij hopelijk heel veel restaurants die dag hun deuren openen voor een bijzondere Kids-lunch. Chef-kok Niven Kunz sluit zich bij hen aan: "Op een gemiddelde zaterdagavond is het rumoeriger dan vandaag."

*Welkom*
De initiatiefneemsters hopen dat (meer) restaurants de handschoen oppakken en laten zien dat kinderen ook bij hen welkom zijn en lekker, en gevarieerder dan het standaard kindermenu, kunnen mee-eten. "Behalve als kinderen gaan rennen, maar de meeste kinderen gaan dat niet doen", volgens MichelinKid Lotte.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws