Duurzaamheid in horeca loont

20 februari 2009 |

Horecaondernemers zien duurzaamheid niet als een hype die weer overwaait, maar als een trend. Dat blijkt uit een onderzoek dat HTC dit najaar uitvoerde in opdracht van vakblad Horeca Entree. Desondanks vindt meer dan de helft van de ondervraagde ondernemers het niet de moeite waard in duurzaam ondernemerschap te investeren. Een gemiste kans, vinden Fairfood en DOBSC, twee organisaties die zich inzetten voor verduurzaming van de horecabranche.

"Steeds meer horecagasten vinden duurzaamheid belangrijk. Als je als horecaondernemer je ogen daarvoor sluit, verlies je gasten", zegt Anniek Durksz, projectleider Resellers bij Fairfood in Horeca Entree van 10 februari. "Bovendien is voor 2010 een nieuwe wetgeving in de maak. De overheid ambieert vanaf dat jaar een inkoopbeleid dat voor een groot deel op duurzame producten is gebaseerd", aldus Durksz.

Vaak willen horecaondernemers hun inkoopbeleid wel verduurzamen, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Stichting DOBSC geeft ondernemers vrijblijvend advies. Volgens René Brouwer, directeur van de stichting, kunnen horecaondernemers met duurzaamheid geld overhouden en extra pr generen. "Duurzaamheid geeft een onderneming een sympathiek gezicht. Daar reageren gasten op", zegt hij. Brouwer voorspelt dat in 2015 de term ‘duurzaam ondernemen’ niet meer bestaat. Tegen die tijd moet duurzaamheid inherent zijn aan ondernemerschap.


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: