Drie keer goud voor De Pannekletser in Tegelen

18 mei 2017 | Roy Spijker

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong van Snackpoint de Pannekletser in Tegelen ter keuring hadden aangeboden kregen eerder deze week de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Willie en Miriam Verbong maken diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakt Champignonbroodje
Passage uit het juryverslag: “Opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk. De jury was aangenaam verrast! De goed gevulde salpicon met champignons is opgemaakt op een rond uitgestoken toastje van witbrood. Een zorgvuldig aangebracht paneerlaagje zorgt voor een heerlijke krokante korst na het frituren.”

Huisgemaakte Knokkiesaus
Passage uit het juryverslag: “Deze huisgemaakte saus is om je vingers bij af te likken, aldus de jury! Zichtbaar romig en heerlijk van geur. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een intense smaakbeleving in de mond. Het recept blijft geheim, maar het begint met een goede basissaus. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.”

Huisgemaakt Zuurvlees
Passage uit het juryverslag: “Rijkelijk gevuld met heerlijk gemarineerd en gegaard vlees. Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannenkletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg! Maar die beoordeling laat de jury graag aan de Limburgers zelf over. Voor hen is in elk geval een frietje met dit zuurvlees het omrijden waard”.

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint de Pannekletser oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Overig nieuws

Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

Koffie & thee
Doppio Arnhem trakteert op ijskoude verrassing

2012; Beatrix was nog gewoon koningin, Holleeder kwam op vrij voeten en Laura Dekker zeilde de wereld rond. Maar dit alles werd natuurlijk overschaduwd door het feit dat Doppio Espresso haar deuren opende in Arnhem. Op zaterdag 26 mei 2012 om precies te gaan, de snelle rekenaars zullen nu tot de ...

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: