Drie keer goud voor De Pannekletser in Tegelen

18 mei 2017 | Roy Spijker

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong van Snackpoint de Pannekletser in Tegelen ter keuring hadden aangeboden kregen eerder deze week de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Willie en Miriam Verbong maken diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakt Champignonbroodje
Passage uit het juryverslag: “Opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk. De jury was aangenaam verrast! De goed gevulde salpicon met champignons is opgemaakt op een rond uitgestoken toastje van witbrood. Een zorgvuldig aangebracht paneerlaagje zorgt voor een heerlijke krokante korst na het frituren.”

Huisgemaakte Knokkiesaus
Passage uit het juryverslag: “Deze huisgemaakte saus is om je vingers bij af te likken, aldus de jury! Zichtbaar romig en heerlijk van geur. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een intense smaakbeleving in de mond. Het recept blijft geheim, maar het begint met een goede basissaus. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.”

Huisgemaakt Zuurvlees
Passage uit het juryverslag: “Rijkelijk gevuld met heerlijk gemarineerd en gegaard vlees. Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannenkletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg! Maar die beoordeling laat de jury graag aan de Limburgers zelf over. Voor hen is in elk geval een frietje met dit zuurvlees het omrijden waard”.

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint de Pannekletser oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Events
Het Amsterdamse Terrassen Festival verhuist naar Rembrandtpark

Na een succesvolle eerste editie van Het Amsterdamse Terrassen Festival vorig jaar in het Oosterpark, strijkt het grootste terras van Amsterdam dit jaar neer in het Rembrandtpark. Diverse Amsterdamse terrassen sluiten hier gezamenlijk het terrasseizoen af. Ook dit jaar is de crème de la cr...

Food Advertorial
GRATIS Aviko Oerfriet proefpakket!

Oerfriet van Aviko smaakt als zelfgemaakt, is heerlijk knapperig en bakt goudbruin. Precies wat je gasten het allerliefst willen. Proef zelf het verschil en vraag een GRATIS proefpakket aan. Ambachtelijke, verse frietjes met de juiste ‘bite’, een goudbruine kleur en een volle aardappe...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: