Drie keer goud voor De Pannekletser in Tegelen

18 mei 2017 | Roy Spijker

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong van Snackpoint de Pannekletser in Tegelen ter keuring hadden aangeboden kregen eerder deze week de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Willie en Miriam Verbong maken diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakt Champignonbroodje
Passage uit het juryverslag: “Opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk. De jury was aangenaam verrast! De goed gevulde salpicon met champignons is opgemaakt op een rond uitgestoken toastje van witbrood. Een zorgvuldig aangebracht paneerlaagje zorgt voor een heerlijke krokante korst na het frituren.”

Huisgemaakte Knokkiesaus
Passage uit het juryverslag: “Deze huisgemaakte saus is om je vingers bij af te likken, aldus de jury! Zichtbaar romig en heerlijk van geur. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een intense smaakbeleving in de mond. Het recept blijft geheim, maar het begint met een goede basissaus. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.”

Huisgemaakt Zuurvlees
Passage uit het juryverslag: “Rijkelijk gevuld met heerlijk gemarineerd en gegaard vlees. Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannenkletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg! Maar die beoordeling laat de jury graag aan de Limburgers zelf over. Voor hen is in elk geval een frietje met dit zuurvlees het omrijden waard”.

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint de Pannekletser oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: