Drie keer goud voor De Pannekletser in Tegelen

18 mei 2017 | Roy Spijker

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong van Snackpoint de Pannekletser in Tegelen ter keuring hadden aangeboden kregen eerder deze week de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Willie en Miriam Verbong maken diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakt Champignonbroodje
Passage uit het juryverslag: “Opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk. De jury was aangenaam verrast! De goed gevulde salpicon met champignons is opgemaakt op een rond uitgestoken toastje van witbrood. Een zorgvuldig aangebracht paneerlaagje zorgt voor een heerlijke krokante korst na het frituren.”

Huisgemaakte Knokkiesaus
Passage uit het juryverslag: “Deze huisgemaakte saus is om je vingers bij af te likken, aldus de jury! Zichtbaar romig en heerlijk van geur. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een intense smaakbeleving in de mond. Het recept blijft geheim, maar het begint met een goede basissaus. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.”

Huisgemaakt Zuurvlees
Passage uit het juryverslag: “Rijkelijk gevuld met heerlijk gemarineerd en gegaard vlees. Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannenkletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg! Maar die beoordeling laat de jury graag aan de Limburgers zelf over. Voor hen is in elk geval een frietje met dit zuurvlees het omrijden waard”.

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint de Pannekletser oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Bezorgservice Deliveroo opent meldpunt ‘Koninklijke Katers’

Slachtoffers van een (té) feestelijke Koningsdag staan er dit jaar niet alleen voor. Eetbezorgservice Deliveroo biedt een luisterend oor in brakke tijden met een zogeheten 'hang-over hotline'. Op 28 april aanstaande verzorgt dit meldpunt voor koninklijke katers van 11:00 tot 13:00 uur...

Horeca Achtergronden
FNV Horeca en Huis van Eemnes sluiten cao

FNV Horeca heeft een akkoord bereikt met het Huis van Eemnes voor een bedrijfs-cao. Het bestuur van Stichting Huis van Eemnes is zeer tevreden met het resultaat: “Samen met FNV Horeca is de bedrijfs-cao voor het Huis van Eemnes opgesteld. We zijn trots op het resultaat dat zowel een stimuleren...

Achtergronden CityTrip
Fotoverslag CityTrip Emmen: stads gevoel in een dorp

Emmen. De stad die bij het grote publiek bekendheid geniet vanwege de aanwezigheid van de dierentuin. Diezelfde dierentuin is verhuisd en heeft een andere naam gekregen: Wildlands Adventure Zoo. Niet alleen de dierentuin timmert aan de weg, maar ook het stadscentrum krijgt steeds meer kleur. Nou ja,...

Restaurant Veganistisch
BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to...

Achtergronden
Training: meer gasten door ijzersterke social media content

Dat wil toch iedereen? Meer gasten, en dus ook meer omzet, door ijzersterke content op sociale media? Maar ja, hoe pak je dat aan? We hebben een prachtig aanbod voor je. Tijdens de training op 28 mei aanstaande leert Monique van Gevelt de cursisten hoe zij hun gasten het water in de mond kunnen late...

Vegetarisch Veganistisch
Vegetafel en Vegenement verhuizen naar Rotterdam West

Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegan evenementenbureaus Vegetafel en Vegenement, de oudste veganistische evenementenbureaus ter wereld, zijn terug verhuisd naar Rotterdam. Vegetafel en zusterorganisatie Vegenement keren terug naar de Maasstad omd...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: