Drie keer goud voor De Pannekletser in Tegelen

18 mei 2017 | Roy Spijker

Alle drie de specialiteiten die Willie en Miriam Verbong van Snackpoint de Pannekletser in Tegelen ter keuring hadden aangeboden kregen eerder deze week de oorkondes "Met goud bekroond". De slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Sinds kort laat de Vereniging Professionele Frituurders het Nederlands Frituurcentrum keuringen uitvoeren voor het frituurambacht.

Willie en Miriam Verbong maken diverse lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie producten die zij met een ‘gouden gevolg’ lieten keuren waren:

Huisgemaakt Champignonbroodje
Passage uit het juryverslag: “Opvallend, onderscheidend en bijzonder smakelijk. De jury was aangenaam verrast! De goed gevulde salpicon met champignons is opgemaakt op een rond uitgestoken toastje van witbrood. Een zorgvuldig aangebracht paneerlaagje zorgt voor een heerlijke krokante korst na het frituren.”

Huisgemaakte Knokkiesaus
Passage uit het juryverslag: “Deze huisgemaakte saus is om je vingers bij af te likken, aldus de jury! Zichtbaar romig en heerlijk van geur. De gebruikte ingrediënten zorgen voor een intense smaakbeleving in de mond. Het recept blijft geheim, maar het begint met een goede basissaus. Een frikandel speciaal of een andere lekkernij worden met deze saus een ware traktatie.”

Huisgemaakt Zuurvlees
Passage uit het juryverslag: “Rijkelijk gevuld met heerlijk gemarineerd en gegaard vlees. Prima gekruid, vol aroma en bijzonder smakelijk. Bij de Pannenkletser wordt het ‘zoervleisj’ met zorg en passie bereid. Misschien wel het lekkerste zuurvlees van heel Limburg! Maar die beoordeling laat de jury graag aan de Limburgers zelf over. Voor hen is in elk geval een frietje met dit zuurvlees het omrijden waard”.

Voor deze drie producten kreeg Snackpoint de Pannekletser oorkondes, zodat deze bekroning duidelijk kenbaar kan worden gemaakt bij de klanten. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: