Doggybag wint aan populariteit

2 februari 2017 | Roy Spijker

Nederlanders hebben er steeds minder moeite mee om een doggybag aan te vragen in een restaurant. Dat blijkt uit onderzoek van Natuur & Milieu, uitgevoerd door Motivaction en Panelwizard. 

Uit het onderzoek blijkt dat 38 procent van de Nederlanders het gênant vindt om een doggybag aan te vragen in een restaurant. In 2015 was dit 47 procent en in 2014 gaf 52 procent aan zich te schamen voor ene doggybag. Verder blijkt uit het onderzoek dat hoe hoger het opleidingsniveau is, hoe meer gêne er is om een doggybag aan te vragen.

Campagne

In 2014 startte Natuur & Milieu de campagne om doggybags te promoten in restaurants. Sinds die tijd zijn er 415.000 doggybags verspreid onder restaurants in Nederland. Natuur & Mileu is de campagne begonnen om voedselverspilling tegen te gaan. Volgens de organisatie verspilt de horeca jaarlijks 51.000 ton voedsel. Dat staat gelijk aan 77 miljoen warme maaltijden. Om de doggybag te promoten ontwikkelde Depa voor Natuur & Milieu twee type doggybags. 

Het afgelopen jaar kregen 1,3 miljoen Nederlanders vaker een doggybag aangeboden dan de jaren daarvoor. "Naast onze 415.000 doggybags gebruiken veel restaurants hun eigen doggybag. 1,3 miljoen mensen is natuurlijk een mooi aantal, maar wat ons betreft mag dit snel omhoog gaan. We pleiten ervoor dat de doggybag volledig ingeburgerd raakt in Nederland. het past bij onze cultuur: 77% procent van de Nederlanders heeft een hekel aan voedselverspilling. Daarnaast vinden we het als zuinige Hollanders zonde van het geld om voedsel weg te gooien", aldus Talitha Koek, woordvoerder bij Natuur & Milieu.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: