Dobla in Italiaanse handen

2 oktober 2018 | David Bakker

De eigenaren van het Nederlandse Dobla BV hebben vandaag de verkoop van 100% van de aandelen aan IRCA aangekondigd. IRCA is een belangrijke Europese producent van chocolade en ingrediënten voor bakkerij, banket, ijs en horeca met het hoofdkantoor in Italië.

De positie van Dobla als premium nicheleverancier van chocoladedecoraties is van grote complementariteit met IRCA. De combinatie creëert een belangrijke internationale leverancier van premium ingrediënten in banket, bakkerij en ijs met 800 medewerkers wereldwijd, de combinatie zal Dobla's groeimogelijkheden verder versterken, dankzij het uitgebreide gecombineerde productaanbod, toegang tot IRCA’s geavanceerde R&D netwerk en route-tomarket voor nieuwe kanalen in de groeiende foodservicemarkt. IRCA kan profiteren van Dobla's wereldwijde distributienetwerk en premium chocoladedecoraties-aanbod.

Arthur Dontje, grootaandeelhouder van Dobla, verklaarde: "Samen zal dit nieuwe bedrijf een onbetwistbare wereldleider in premium ingrediënten voor de banketbakkerij zijn. Deze transactie komt ten goede aan ons gecombineerde klantenbestand, aan wie het nieuwe bedrijf overal ter wereld een fullservice oplossing kan bieden. De nieuwe gecombineerde organisatie zal blijven profiteren van de sterke Dobla-merknaam voor premium chocoladedecoraties".

Paolo Perego, CEO van IRCA: "Met de overname van Dobla zal IRCA zijn geografische aanwezigheid vergroten en de positie van het bedrijf aanzienlijk versterken voor verdere groei in Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd. Dobla past perfect bij IRCA en biedt aanzienlijke synergiën, zowel op het vlak van productaanbod als geografische diversificatie. We kijken uit naar de samenwerking met Dobla gezien de nieuwe mogelijkheden en het versnellen van de groei met name in de Verenigde Staten en Azië-Pacific. " Aan de kant van Dobla was ING de financieel adviseur en Houthoff de juridisch adviseur, terwijl Irca werd geadviseerd door BNP Paribas als financieel adviseur en Latham&Watkins als juridisch adviseur.

Over Dobla

Dobla, opgericht in 1950, is een wereldwijde producent en leverancier van premium chocoladedecoraties en realiseerde in 2017 een omzet van ruim €51 miljoen. Dobla bezit over het unieke vermogen om premium, handgemaakte, op maat gemaakte chocoladedecoraties aan te bieden, geproduceerd in drie state-of-the-art productiefaciliteiten in België, Vietnam en de VS. Dobla heeft een belangrijke positie in Azië verworven via een speciaal netwerk van partnerdistributeurs in verschillende landen in de APAC-regio. De resterende omzet is relatief gelijk verdeeld over de EMEA-regio en NoordAmerika. Dobla heeft wereldwijd meer dan 400 werknemers in dienst. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Lunchroom
Lunchroom Jaaroverzicht in 10 momenten

Het jaar is weer bijna voorbij. We hebben de tien opvallendste horecagebeurtenissen van dit jaat (natuurlijk extra veel gebeurtenissen uit de lunchroombranche) voor je op een rijtje gezet en laten je zien welke vijf items het best gelezen werden op lunchroom.nl. 1. Lekkerste Lunchroombroodje van...

Achtergronden Culinair
1 op de 5 Nederlanders is bereid meer dan €100 te betalen voor kerstdiner

Kerst staat voor de deur en zoals elk jaar vormen lekker eten en gezellig rond de tafel met familie, vrienden en collega's de rode draad tijdens de feestdagen. Volgens restaurant reserveringsplatform IENS viert dit jaar ruim de helft van de respondenten* in Nederland de kerstdagen in een restaur...

Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: