Diervriendelijke rookworst voor de horeca

25 januari 2017 | Thijs Jacobs

Unox neemt dierenwelzijn serieus. Daarom krijgt de Unox Rookworst Professioneel, net als de Unox Rookworst Traditioneel, het ‘Beter Leven 1 ster’ keurmerk. In 2020 moet dit voor het gehele Unox assortiment gelden. Hiermee zet Unox de volgende grote stap in de verduurzaming van haar portfolio.

De behoefte aan duurzaamheid groeit in de horeca, dit bleek al bij de lancering van de Duurzaameter op de Horecava afgelopen jaar. Bij de zes trends stond diervriendelijkheid op de derde plaats. Daarom komt deze stap om de Unox rookworsten voor de foodservice verder te verduurzamen als geroepen.

De nieuwe norm

Anniek Mauser, Sustainability Director bij Unilever Benelux geeft aan: “We zijn al in 2010 begonnen met dit project. We hebben hierbij nauw samengewerkt met de producenten en de dierenbescherming vanwege hun bestaande en betrouwbare Beter Leven keurmerk. Duurzame voedselproductie is wat ons betreft de nieuwe norm, het moet alledaags worden. Dat vinden gelukkig steeds meer mensen die op professionele wijze voedsel bereiden. Daarnaast geven chefs aan dat producten uit duurzame landbouw en veeteelt een betere smaak hebben.”

Beter Leven Keurmerk

De Dierenbescherming heeft het keurmerk ontwikkeld om diervriendelijke productie te ondersteunen. Het bestaat uit het Beter Leven logo met 1, 2 of 3 sterren. Het Beter Leven 1 ster keurmerk staat op producten waarbij in het geval van varkensvleesproductie de varkens onder andere meer binnenruimte, afleidingsmateriaal zoals strokokers, daglicht en een speciaal kraamhok hebben. Bovendien worden de biggen niet gecastreerd en wordt de voeding aangepast om een lagere milieu-impact te borgen.

Gerard van der Krogt, Managing Director bij Unilever Food Solutions: “Dit uitgangspunt sluit naadloos aan bij één van onze focusgebieden: het betrekken van onze grondstof uit duurzame landbouw. Dat houdt dus in: samenwerking met landbouwbedrijven die werken volgens de Unilever Sustainable Agriculture Code of met één van de externe keurmerken waarmee wij werken; concreet gaat dit over zaken als minder watergebruik, minder gebruik van pesticiden, meer aandacht voor biodiversiteit zodat grond niet wordt uitgeput, telen onder de zon op de volle grond. De Unox rookworst is als oer-Hollands merk een zeer identificeerbaar product. Het behalen van het Beter Leven keurmerk beschouwen we als een nieuwe grote stap binnen de duurzaamheidsambitie van Unilever Food Solutions.”


Op nummer 1 in Dow Jones Sustainability Index

In 2016 behaalde Unilever voor de 14e keer de nummer 1 positie in de Dow Jones Sustainability Index. Deze index is een wereldwijd erkende en onafhankelijke benchmark waarbij prestaties van bedrijven per sector worden beoordeeld. Het is de meest uitgebreide beoordeling van duurzaam gedreven bedrijven, waarbij gelet wordt op economische-, milieu- en sociale criteria. Elk jaar worden hiervoor wereldwijd 3470 bedrijven uitgenodigd. De betrouwbaarheid van het beoordelingsproces wordt gegarandeerd door Deloitte.
Ook staat Unilever bovenaan de jaarlijkse Oxfam-ranglijst Behind the Brands, die de ‘Big 10’ van levensmiddelenproducenten met elkaar vergelijkt ten aanzien van hun milieu- en maatschappelijke beloftes. Het Unilever Sustainable Living Plan en de Unilever responsible Sourcing Policy vormen de basis van het verduurzamen van alle ketens achter de voedselproducten van Unilever. In 2020 zal 100% van de gebruikte groenten, kruiden, vlees en specerijen afkomstig zijn van duurzame bronnen. Op dit moment is al  92 procent van alle groenten en kruiden afkomstig uit duurzame landbouw.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: