Den Blijker presenteert nieuw kookboek

12 mei 2015 |
Den Blijker presenteert nieuw kookboek<

Tijdens een druk bezochte BonenBorrel in restaurant Las Palmas in Rotterdam introduceerde chefkok Herman den Blijker gisteren zijn
nieuwe kookboek ‘Herman over Bonen’. Herman vond het hoog tijd dat Nederland de boon serieus neemt. Bonen zijn namelijk gezond, rijk aan een flinke dosis voedingsstoffen, maar vooral ook erg lekker. Daarmee zijn bonen volkomen gelijkwaardig aan dure superfoods, zonder dat ze je een rib uit je lijf kosten. Herman den Blijker biedt met zijn nieuwe kookboek recepten voor ieder moment van de dag, en voor ieder wat wils.

Foto: Herman Den Blijker ontvangt het eerste exemplaar van zijn boek uit de handen van presentator John Williams

Allerlei soorten bonen
Herman over Bonen presenteert allerlei soorten bonen verwerkt in de Hollandse pot, eenpansgerechten, salades en soepen. Ook de fijnproever wordt niet vergeten: voor wie eens een ander boontje wil, geeft Herman bijzondere recepten met onder andere zwarte bonen, mungbonen en adzukiboontjes. Herman den Blijker over bonen: "Bonen zijn eigenlijk heel bijzonder. Je zou kunnen zeggen dat het net groenten, granen en vlees in één zijn, een veelzijdige krachthap verpakt in een dun schilletje."

Herman den Blijker veld
Tijdens de BonenBorrel werd bekend gemaakt dat twee bruine bonen telers Herman den Blijker persoonlijk wilden bedanken voor alle aandacht voor de Hollandse boon. In een filmpje onthulden zij het Herman den Blijker veld, een bruine bonenveld in Zeeland waarvan de opbrengst van de oogst in zijn geheel gedoneerd zal worden aan de Voedselbank in Rotterdam. Zeeland is de bakermat van de Nederlandse bruine bonen en kapucijners. In het kookboek Herman over Bonen is een speciaal hoofdstuk gewijd aan de Zeeuwse bonen en bijbehorende recepten.

isbn 978 90 5956 635 4
Prijs: € 16,95

Een inkijkexemplaar van het kookboek vind je "hier.":http://www.fontaineuitgevers.nl/wp/nieuw-kookboek-van-herman-den-blijker/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: