De week van het Nederlandse Bier: dit is er te doen

11 mei 2017 | Roy Spijker

Vandaag gaat De week van het Nederlandse Bier van start. Doel van deze week is om de consument kennis te laten maken van het Nederlandse bier dat er op de markt is. Inmiddels zijn er ruim 400 brouwerijen in Nederland. Door de populariteit van speciaalbier in Nederland kan dit een hele leuke week worden. Wij zetten de leukste activiteiten voor u op een rijtjel.

Openingsfestival - 11 t/m 13 mei

De Week van het Nederlandse Bier wordt geopend met een driedaags bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Veertig Nederlands brouwerijen presenteren hun bieren tijdens dit festival. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via de website.

Bier & BBQ - 19 mei

Eigenlijk is het de perfecte combinatie: bier en barbeque. Dat moeten ze bij Jopen ook bedacht hebben. De chef van het Jopen Proeflokaal bereidt de gerechten voor met Jopenbier. Denk dan aan bier gemarineerd vleef of een traditionele barbecuesaus met jopenbier er in verwerkt. De prijs voor de barbecue is 48,50 en is inclusief vier bijpassende Jopenbieren.

Bierwandeltocht - 21 mei

Biersommelier Maarten Exel gaat op zondag 21 mei een exlusieve wandelocht maken langs de IJssellinie, oude bossen en landgoederen van Deventer. De tocht eindigt bij stadsbrouwerij DAVO in een oud fabriekspand. 

Workshop bierherkenning - 21 mei

Bij Café Broer en Zus in Beverwijk wordt op 21 mei een workshop bierherkenning gegeven. In deze workshop leren deelnemers de basisbeginselen van bier. Er is plek voor 10 deelnemers, dus wees er snel bij. 

NL Brouwerijdagen - 19 t/m 21 mei

In het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier worden de NL Brouwerijdagen georganisieerd. Bierbrouwers door het hele land openen hun deuren. Een uitgelezen kans om kennis te maken met nieuwe bieren. Op de website is een uitgebreide kaart met deelnemende brouwerijen te vinden.

Nog veel meer!

Ga voor een hele lijst met activiteit, lezingen, wijn en spijs-wandelingen en proeverijen naar de website van De Week van het Nederlandse Bier

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

Awards Mensen
ProFri en Nederlands Frituurcentrum maken genomineerden Parels van het Jaar Award bekend

Liefst vier medewerkers zijn er dit jaar genomineerd voor de Parel van het Jaar Award. Deze parels kwamen naar voren op voordracht van ondernemers in de frituurbranche. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum reiken deze Award sinds 2013 jaarlijks uit aan cafetariamedewerkers die zich ...

Koffie & thee Mensen
Doppio viert jubileum met reis naar Italië

Espressobarketen Doppio Espresso bestaat 10 jaar en organiseert ter ere van dit jubileum een reis naar Italië, daar waar het allemaal begon. Met als doel inspiratie en ideeën opdoen én om te genieten van de Italiaanse koffiecultuur. In april 2017 vierde Doppio Espresso het tienja...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Bier Achtergronden
Bierbeleving met vintage bockbier

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: