De Pier vanaf zaterdag open

17 juli 2015
De Pier vanaf zaterdag open

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10:00 uur weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant,
de toren en Bungyjump Holland. In deze fase is De Pier echter beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt, hetgeen betekent dat er de komende weken maximaal 800 mensen tegelijkertijd op De Pier mogen.

*Gratis*
KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De komende maanden wordt gefaseerd invulling gegeven aan de heropening van De Pier en worden de ondernemers bekendgemaakt die zich op De Pier gaan vestigen. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

*Gefaseerde opening*
De Pier in Scheveningen opent zaterdag 18 juli weer deels haar deuren. Wethouder Joris Wijsmuller zal om 10.00 uur, samen met de eigenaren van De Pier, letterlijk de poorten van De Pier openen. Vanaf dat moment kunnen bezoekers weer vanaf De Pier genieten van het geweldige uitzicht op zee én de boulevard.

*Reuzenrad*
“Alleen al het repareren van het houten wandeldek van 300 meter lang en 12 meter breed was een hele klus!”, aldus Willem Gaymans, directeur KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels), namens De Pier BV. “Hier worden gedurende de komende maanden kiosken geopend, zodat men ook op het bovendek wat kan eten en drinken. Daarnaast hebben we ons de afgelopen maanden gericht op het herstellen van alle installaties (brand en nuts) en vele andere bouwkundig herstelwerkzaamheden op De Pier. Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen de kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het Reuzenrad starten zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.”

*Programmering*
Het vernieuwde, internationale boegbeeld van Scheveningen krijgt een roterend programma van events en een groot aanbod van shopping en food concepten, zodat De Pier weer dé ultieme bestemming wordt voor een dagje uit. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaren samen met Koninklijke Grolsch een partnership zijn aangegaan en gezamenlijk de invulling en programmering gaan bepalen van alle evenementen en festivals op De Pier. De culturele opening van De Pier vindt plaats op 25 en 26 september middels de elfde editie van het TodaysArt Festival. De Pier wordt dan hét podium voor hedendaagse kunst en muziek. Het festivalprogramma bestaat uit beeldende kunst, performances en installaties en presentatie in, om en op De Pier.

De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events.

Overig nieuws