De Pier vanaf zaterdag open

17 juli 2015 |
De Pier vanaf zaterdag open<

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10:00 uur weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant,
de toren en Bungyjump Holland. In deze fase is De Pier echter beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt, hetgeen betekent dat er de komende weken maximaal 800 mensen tegelijkertijd op De Pier mogen.

Gratis
KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De komende maanden wordt gefaseerd invulling gegeven aan de heropening van De Pier en worden de ondernemers bekendgemaakt die zich op De Pier gaan vestigen. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

Gefaseerde opening
De Pier in Scheveningen opent zaterdag 18 juli weer deels haar deuren. Wethouder Joris Wijsmuller zal om 10.00 uur, samen met de eigenaren van De Pier, letterlijk de poorten van De Pier openen. Vanaf dat moment kunnen bezoekers weer vanaf De Pier genieten van het geweldige uitzicht op zee én de boulevard.

Reuzenrad
“Alleen al het repareren van het houten wandeldek van 300 meter lang en 12 meter breed was een hele klus!”, aldus Willem Gaymans, directeur KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels), namens De Pier BV. “Hier worden gedurende de komende maanden kiosken geopend, zodat men ook op het bovendek wat kan eten en drinken. Daarnaast hebben we ons de afgelopen maanden gericht op het herstellen van alle installaties (brand en nuts) en vele andere bouwkundig herstelwerkzaamheden op De Pier. Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen de kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het Reuzenrad starten zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.”

Programmering
Het vernieuwde, internationale boegbeeld van Scheveningen krijgt een roterend programma van events en een groot aanbod van shopping en food concepten, zodat De Pier weer dé ultieme bestemming wordt voor een dagje uit. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaren samen met Koninklijke Grolsch een partnership zijn aangegaan en gezamenlijk de invulling en programmering gaan bepalen van alle evenementen en festivals op De Pier. De culturele opening van De Pier vindt plaats op 25 en 26 september middels de elfde editie van het TodaysArt Festival. De Pier wordt dan hét podium voor hedendaagse kunst en muziek. Het festivalprogramma bestaat uit beeldende kunst, performances en installaties en presentatie in, om en op De Pier.

De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Helft van de Nederlanders vindt iedere dag vlees eten niet meer van deze tijd

Iedere dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Dat vindt ongeveer de helft van alle Nederlanders. Meer dan 60% van de mensen is zich bewust van de impact van vlees op het klimaat. De milieuschade die de productie en consumptie van vlees oplevert moet in de winkelprijs worden verwerkt, vindt 1 op ...

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: