De Pier vanaf zaterdag open

17 juli 2015 |
De Pier vanaf zaterdag open<

De Pier in Scheveningen gaat zaterdag om 10:00 uur weer deels open voor het publiek. Het betreft het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant,
de toren en Bungyjump Holland. In deze fase is De Pier echter beperkt toegankelijk aangezien er nog steeds gebouwd wordt, hetgeen betekent dat er de komende weken maximaal 800 mensen tegelijkertijd op De Pier mogen.

Gratis
KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels) en DanZep kochten in oktober 2014 De Pier. Sindsdien is er met man en macht gewerkt om De Pier te renoveren. De komende maanden wordt gefaseerd invulling gegeven aan de heropening van De Pier en worden de ondernemers bekendgemaakt die zich op De Pier gaan vestigen. De Pier is dagelijks toegankelijk van 10.00 – 22.00 uur, de toegang is gratis.

Gefaseerde opening
De Pier in Scheveningen opent zaterdag 18 juli weer deels haar deuren. Wethouder Joris Wijsmuller zal om 10.00 uur, samen met de eigenaren van De Pier, letterlijk de poorten van De Pier openen. Vanaf dat moment kunnen bezoekers weer vanaf De Pier genieten van het geweldige uitzicht op zee én de boulevard.

Reuzenrad
“Alleen al het repareren van het houten wandeldek van 300 meter lang en 12 meter breed was een hele klus!”, aldus Willem Gaymans, directeur KondorWessels Vastgoed (VolkerWessels), namens De Pier BV. “Hier worden gedurende de komende maanden kiosken geopend, zodat men ook op het bovendek wat kan eten en drinken. Daarnaast hebben we ons de afgelopen maanden gericht op het herstellen van alle installaties (brand en nuts) en vele andere bouwkundig herstelwerkzaamheden op De Pier. Wij streven ernaar om in augustus het benedendek te openen, waar een breed scala aan ondernemers hun deuren openen. Alle negen de kiosken zijn verhuurd en worden op dit moment verbouwd en ingericht. Later dit jaar zal de bouw van het Reuzenrad starten zodra de benodigde vergunningen zijn afgegeven.”

Programmering
Het vernieuwde, internationale boegbeeld van Scheveningen krijgt een roterend programma van events en een groot aanbod van shopping en food concepten, zodat De Pier weer dé ultieme bestemming wordt voor een dagje uit. Eerder deze week werd bekendgemaakt dat de nieuwe eigenaren samen met Koninklijke Grolsch een partnership zijn aangegaan en gezamenlijk de invulling en programmering gaan bepalen van alle evenementen en festivals op De Pier. De culturele opening van De Pier vindt plaats op 25 en 26 september middels de elfde editie van het TodaysArt Festival. De Pier wordt dan hét podium voor hedendaagse kunst en muziek. Het festivalprogramma bestaat uit beeldende kunst, performances en installaties en presentatie in, om en op De Pier.

De Pier richt zich in de komende vijf jaar op de volgende vijf pijlers: eten & drinken, winkelen, sport & avontuur, cultuur & muziek en inspiratie & educatie. Daarnaast komt er een wisselend programma van events.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: