Culinair recensent Van Dam overleden

19 september 2013 |
Culinair recensent Van Dam overleden<

Nederlands bekendste culinair journalist Johannes van Dam is op 66-jarige leeftijd overleden. Van Dam was al een lange tijd ziek en leed aan suikerziekte. De journalist had een groot succes met zijn bestseller
'De Dikke van Dam' in 2005. In het ziekenhuis OLVG in Amsterdam is hij overleden.

Nederlands bekendste culinair journalist
Van Dam schreef 25 jaar wekelijks restaurantrecensies voor Het Parool. Johannes van Dam werd op 9 oktober 1946 geboren in Amsterdam. Hij begon in 1965 aan de studies Geneeskunde en Psychologie. Beide studies maakte hij niet af. In 1983 werd hij eigenaar van de Kookboekhandel in de hoofdstad. Deze boekwinkel was gespecialiseerd in kookboeken. Na zeven jaar verkocht hij deze zaak en ging verder met zijn journalistieke carrière met producties voor onder andere Elsevier en de De Morgen. Zijn eerste culinaire recensie verscheen in 1988 bij Elsevier.

Zijn recensie
Van Dam had met zijn recensie veel invloed op het succes van het restaurant. Een goede recensie stond garant aan een vol restaurant.
Van Dam overleed op 18 september om 21.00 uur nadat hij in een coma was geraakt.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: