Croissantje onmisbaar bij Nederlands Valentijnsontbijt

14 februari 2018 | Thijs Jacobs

De meeste Nederlanders worden op Valentijnsdag graag verrast met een klassiek croissantje, eitje en een glas sap. Dit blijkt uit een steekproef van slaapspecialist Bedden.nl onder 855 respondenten, waar werd gevraagd naar de Valentijnsgewoontes van Nederlandse koppels.

Croissantje

De absolute nummer 1 benodigdheid voor een geslaagd Valentijnsontbijt is het croissantje (20,9%), gevolgd door een gekookt of gebakken eitje (19,4%). Om de top 3 compleet te maken wordt het ontbijt graag weggespoeld met een glas jus d’orange (19,0%).

Ontbijt op bed niet overal populair

Over het algemeen moet de meerderheid van de Nederlanders het doen zonder ontbijt op bed. Slechts 4,5% wordt op 14 februari wakker gemaakt met een klaargemaakt ontbijt. 

Ondanks dat het Valentijnsontbijt blijkbaar niet razend populair is, wordt het wel door de meerderheid van de partners gewaardeerd. Meer dan de helft (53,7%) ontvangt graag ontbijt op bed en vindt het een lief en bedachtzaam gebaar. 

Ontbijt op bed populairst in Limburg

Wil je op Valentijnsdag verrast worden met een ontbijtje op bed? Dan heb je de meeste kans wanneer je in Noord-Brabant, Limburg of Utrecht woont. In Limburg ligt het percentage culinaire romantici het hoogst. In de zuidelijke provincie krijgt ruim een kwart van de mensen met partner (26,7%) een ontbijtje op schoot. Ook de Utrechters (24%) Brabanders (23,3%) zijn uitschieters wanneer het aankomt op culinaire romantiek.

In Noord-Holland lijkt men het minst zin te hebben om ‘s ochtends in de keuken te staan. Hier krijgt slechts een kleine 4,5% van de Nederlanders een ontbijt op bed met Valentijnsdag.

Meer informatie over dit onderzoek is te vinden op https://www.bedden.nl/blog/valentijnsdag

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Regels btw-aangifte en btw-tarieven in de horeca

Boekhouden. Ook vaak het noodzakelijk kwaad genoemd, maar essentieel voor een goede bedrijfsvoering. Niet alleen voor de Belastingdienst, ook voor de ondernemer zelf. Het geeft rust, duidelijkheid en een goed inzicht van zaken, mits goed ingericht. Dit artikel geeft antwoord op de vragen die bij de ...

Wet- en regelgeving Columns
Fooien: dit zijn de regels

In de horeca zijn fooien een gebruikelijk fenomeen. Stond er voorheen een fooienpot zichtbaar op een centrale plek, bijvoorbeeld receptie of bar, tegenwoordig worden fooien vaak via de bankpas/creditcard gedaan. De geschiedenis van fooien gaat ver terug. Niettemin is de term 'fooi' in de ...

Fastservice Verbouwen
Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd

Na een intensieve verbouwing is nu ook Foodmaster Schoonrewoerd geheel omgebouwd naar de nieuwe huisstijl. De locatie, gelegen aan een kruispunt, is met de blauwe Foodmaster gevel nu echt niet meer te missen. Wanneer je binnenstapt in deze knusse vestiging waan je je direct in de traditionele e...

Culinair Rotterdam
Foodhallen Rotterdam onthult eerste standhouders

Na vier succesvolle jaren in Amsterdam opent de tweede locatie van indoor food market De Foodhallen deze zomer in het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam. Geen gevalletje copy-paste. Foodhallen verzamelt dit keer het beste van 010. Vijf lokale ondernemers tekenden afgelopen...

Wet- en regelgeving Ondernemen Longread
(On)gerechtvaardigd vertrouwen in de overheid

Eric de Vries ziet het helemaal zitten. Er staat een leuk pandje te huur aan een sfeervol plein met mooie oude bomen. Ideaal voor een café met een leuk terras erbij op het plein. Eric heeft kort daarvoor alle benodigde horecapapieren gehaald. Hij is verstandig en gaat eerst bij de gemeente in...

Amsterdam Koffie & thee
Komt de beste barista ter wereld uit Nederland?

Dit jaar wordt de World Barista Championship in Nederland gehouden, in Amsterdam om precies te zijn. Lex Wenneker, zelf een Amsterdammer, is kanshebber voor de titel. Wordt hij straks daadwerkelijk de beste barista ter wereld? Vanaf 20 juni De kansen zijn er, in 2016 (in Dublin) werd hij zesde...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: