Creditcardgegevens vragen om no-show te voorkomen

10 februari 2016 |
Creditcardgegevens vragen om no-show te voorkomen<

Reserveringssite Couverts gaat wat doen tegen gasten die wel reserveren in restaurants, maar vervolgens niet op komen dagen. Restaurants
kunnen nu de gast bij de reservering vragen om de creditcardgegevens achter te laten om deze inkomstenderving tegen te gaan.

Hotels doen het al langer
Hotels hanteren een dergelijk systeem al jaren en het systeem van Couverts is getest bij drie Amsterdamse restaurants, waaronder Bord'Eau. Juridisch is het echter niet mogelijk dat klanten betalen terwijl ze niets hebben gegeten, maar het is een goede stok achter de deur. Volgens KHN staat te lezen in de Uniforme Voorwaarden Horeca dat een ondernemer 'bij no-show de volledige reserveringswaarde in rekening kan brengen'. Er heerst dus nog wat onduidelijkheid omtrent de juridische mogelijkheden.

Grote impact no-show
Voor sterrenzaken is de impact van een no-show relatief hoog, terwijl een eetcafé deze reserveringsoptie wellicht links zal laten liggen. Vooraf betalen voor het diner zien we in Nederland nog niet, maar in de Verenigde Staten is het al vrij gebruikelijk op topdagen, zoals Thanksgiving.

Thijs Jacobs


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: