Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

2 november 2018 | Thijs Jacobs

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner.

Gezonde en lichtere gerechten

Bij Cornelis Bar & Kitchen staan, naast de bekende vleesgerechten, nu ook gezonde gerechten als Cornelis Gezond op het menu: heerlijk wit of bruin speltbrood met spinaziesalade, belegen kaas van Booije, prosciutto, zoetzure rode ui, tomaat, komkommer en ei. Liever geen vlees? Kies dan voor de Toast Avocado met gepocheerd ei, babyspinazie en een heerlijke hollandaisesaus. Of geniet van de Gegrilde Griekse Sandwich met jonge geitenkaas, gepofte puntpaprika, gegrilde aubergine en tomaat.

Ook voor populaire gerechten als de Poké Bowl kun je vanaf nu bij Cornelis terecht. Een rijk gevulde bowl met sashimi tonijn, avocado, Chinese kool, edamame, sushirijst en verse zeewier. Kipliefhebbers kunnen genieten van een ‘American classic’ van gegrilde kippendijen met koolsalade, kimchi-mayonaise en Franse frietjes.

Nieuwe Barspijzen

Ook de bargerechten zijn uitgebreid. Denk aan pittige worstjes uit de smoker, yakitori van kippendijen en loempia’s met eend en hoisinsaus. Hou je van vis? Kies dan uit sashimi van verse tonijn, bouchot mosselen met kruidenboter of een klassieke Hollandse garnalencocktail.

Feestelijk genieten in december

Chef Karim Aggoun haalt gedurende de maand december weer alles uit de kast en serveert naast zijn à-la-carte-menu, een feestelijk drie of vier gangen diner geïnspireerd op de feestdagen. Op eerste Kerstdag zijn zij gesloten, maar op tweede Kerstdag is er een speciaal menu samengesteld, dat nu wordt fijn geslepen in de keuken van het restaurant. Wist je dat je bij Cornelis ook het gehele jaar door borrels kunt organiseren? Het is de perfecte setting om alvast te proosten op de kerstdagen of het nieuwe jaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: