Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

2 november 2018 | Thijs Jacobs

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner.

Gezonde en lichtere gerechten

Bij Cornelis Bar & Kitchen staan, naast de bekende vleesgerechten, nu ook gezonde gerechten als Cornelis Gezond op het menu: heerlijk wit of bruin speltbrood met spinaziesalade, belegen kaas van Booije, prosciutto, zoetzure rode ui, tomaat, komkommer en ei. Liever geen vlees? Kies dan voor de Toast Avocado met gepocheerd ei, babyspinazie en een heerlijke hollandaisesaus. Of geniet van de Gegrilde Griekse Sandwich met jonge geitenkaas, gepofte puntpaprika, gegrilde aubergine en tomaat.

Ook voor populaire gerechten als de Poké Bowl kun je vanaf nu bij Cornelis terecht. Een rijk gevulde bowl met sashimi tonijn, avocado, Chinese kool, edamame, sushirijst en verse zeewier. Kipliefhebbers kunnen genieten van een ‘American classic’ van gegrilde kippendijen met koolsalade, kimchi-mayonaise en Franse frietjes.

Nieuwe Barspijzen

Ook de bargerechten zijn uitgebreid. Denk aan pittige worstjes uit de smoker, yakitori van kippendijen en loempia’s met eend en hoisinsaus. Hou je van vis? Kies dan uit sashimi van verse tonijn, bouchot mosselen met kruidenboter of een klassieke Hollandse garnalencocktail.

Feestelijk genieten in december

Chef Karim Aggoun haalt gedurende de maand december weer alles uit de kast en serveert naast zijn à-la-carte-menu, een feestelijk drie of vier gangen diner geïnspireerd op de feestdagen. Op eerste Kerstdag zijn zij gesloten, maar op tweede Kerstdag is er een speciaal menu samengesteld, dat nu wordt fijn geslepen in de keuken van het restaurant. Wist je dat je bij Cornelis ook het gehele jaar door borrels kunt organiseren? Het is de perfecte setting om alvast te proosten op de kerstdagen of het nieuwe jaar.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Franchise Friendly Concepts sluit zich aan bij NLVVM

Franchise Friendly Concepts – de onderneming die de ketens Kwalitaria en Délifrance in beheer heeft – sluit zich aan bij de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Sinds 2014 bundelen de grootste namen binnen deze branche hun krachten en streven naar een strak georganiseerde...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Ministerie sluit horecazaken vanwege arbeidsmarktfraude

Vervalsing van loonstroken, het tewerkstellen van vreemdelingen zonder vergunning, sjoemelen met arbeidstijden en onderbetaling. De Inspectie SZW constateerde deze overtredingen bij diverse horecaondernemingen in de Amsterdamse binnenstad. Ook bij hercontroles bleek er geen verbetering te zijn. In s...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards Video
Video: Baker & Moore wint Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Afgelopen vrijdag reikte het team van Lunchroom de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland uit aan Paul Bakker, de eigenaar van Baker & Moore in Rotterdam. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, ...

Columns
Column: Hoe zorg je dat je ambitie geen droom blijft?

Tuurlijk heb jij ambities. Elke ondernemer heeft die toch? Want je wilt groeien en je bedrijf continu verbeteren. Meer omzetten en meer overhouden. Meer vrije tijd en toch goed bezig zijn met je bedrijf. 'Ah’s en Oh’s' krijgen als mensen bij je binnenstappen en komen genieten. ...

Achtergronden
Feestdagen in de horeca, wees voorbereid!

De welbekende feestmaand is aanstaande. December is de maand waarin we Sinterklaas en Kerst vieren, maar wist je dat midwinter op 21 december valt, dat het WK Hockey wordt gespeeld en ook het EK handbal voor vrouwen op het programma staat? Goed om te weten. Al deze data vind je in de HorecaMarket...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zij...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: