Complete restyling Magneet Poortugaal

25 maart 2014 |
Complete restyling Magneet Poortugaal<

De Rotterdamse haven was de bron van inspiratie voor de restyling van de Magneet in Poortugaal. Eetcafé de MagnEET staat voor kwaliteit in een gezellige en ongedwongen ambiance. Er zijn
inmiddels vier eetcafés in de regio Rotterdam. Alhoewel, eetcafé? Je kunt er heerlijk lunchen en dineren, dus deze eetcafés zijn van alle markten thuis.

Grote foto's
Op verschillende wanden prijken grote zwart-wit foto’s van schepen en bruggen en hangen industriële scheepslampen aan het plafond. De horecagelegenheid heeft een frisse, lichte uitstraling gekregen zonder de gezelligheid te verliezen waar de Magneet om bekend staat. Ook de kaart is vernieuwd, daarop zijn nu nog meer prachtige klassiekers te vinden.

Rotterdamse identiteit
Imposante cruiseschepen en bekende Rotterdamse stadsgezichten zoals De Hef sieren in sfeervol zwart-wit de muren van de vernieuwde Magneet. De wat donkere tinten van de vorige inrichting zijn vervangen door lichtgrijs, donkergrijs en blank hout. Bij de haard is een wand behangen met zwart-wit foto’s van beroemdheden, van Karl Marx tot Elvis. Het blijkt in praktijk een leuk gespreksonderwerp, de vraag ‘wie is dat ook alweer?’ klinkt nogal eens. Een andere wand is betimmerd met wijnkistjes, om maar te benadrukken dat de wijnkaart van Magneet zeer de moeite waard is. Het nieuwe interieur is fris en stijlvol, maar de sfeer is als vanouds warm en gezellig.

Klassieke gerechten
Ook de menukaart van Magneet Poortugaal is opnieuw onder de loep genomen, met behulp van enthousiaste gasten van het eetcafé. Bewoners van Poortugaal en omstreken werden uitgenodigd om de gerechten van de nieuwe kaart te komen proeven en mochten een eerlijk oordeel geven. De definitieve kaart is op dat oordeel gebaseerd en bestaat vooral uit klassieke eetcafégerechten zoals spareribs, varkenshaas, sliptongetjes en een goede entrecote. Heel populair bij de lunch is de combinatie van drie verschillende broodjes met vlees of vis vergezeld met een klein soepje.

Prachtig terras
Niet alleen de binnenkant van Magneet Poortugaal heeft een verfje gekregen, de buitenkant komt ook aan de beurt. Vorig jaar al is het ruime terras ingericht met nieuw, zeer comfortabel meubilair, dit jaar krijgt het exterieur van het klassieke pand met de opvallende trapgevel een lik verf. Op het terras van Magneet is het deze zomer weer heerlijk vertoeven. Daarnaast is er voldoende ruimte beschikbaar om groepen te ontvangen voor een lunch, diner, bedrijfsborrel of partij.

Algemene informatie
Debuut is een onderneming die zich al meer dan 30 jaar bezighoudt met het beheer en de ontwikkeling van horecabedrijven door heel Nederland. Met 28 locaties, 15 formules, twee miljoen gasten en een omzet van 35 miljoen is Debuut een belangrijke speler in de horecawereld. Veel van de horecabedrijven van Debuut zijn ware begrippen, denk aan Popocatepetl, Magneet Café, Breakaway en Belgian Beer Café Olivier. In 2013 heeft Debuut twee nieuwe concepten toegevoegd aan haar portfolio, STAN & CO. en Hometown Coffee. Magneet Kralingen, Heenvliet en Poortugaal bestaan nu allen ruim 20 jaar. De eetcafés in Kralingen en Heenvliet krijgen binnenkort ook een restyling naar voorbeeld van Poortugaal maar ieder wel met eigen kenmerken.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goed foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naar...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: