Column Sico de Moel: spacecake

15 juli 2019 | Sico de Moel

Twee knauwende Amerikaanse pensionada's schuiven aan op mijn terras. Middelste tafeltje direct aan het water.

Een capuccino en een glas water.
Citroentaartje erbij, dames?
Nee, dat was niet nodig.

Ik breng de drankjes en zie een stukje spacecake dat ze lekker op mijn terrasje wil oppeuzzelen.

Nu zit bij ons om de hoek een coffeeshop, die blijkbaar in alle hippiegidsjes wordt aangeraden.

Regelmatig mag ik mijn terrasgasten er dan ook op wijzen dat wiet roken op mijn terras niet is toegestaan. Meestal bergen ze dan hun wiet op, soms vertrekken ze, maar het is nooit een probleem.

Toeristen die naar Amsterdam komen om lekker te experimenteren met drugs zijn niet het type levensgenieters die ik in mijn restaurant of op mijn terras wil.

Ook bij deze dames vermeld ik netjes dat het niet is toegestaan om hun spacecake op mijn terras te gebruiken. 

Ze schrikken een beetje. De dame die de spacecake wilde proberen had zich er duidelijk enorm op verheugd.

Mag dat niet in Amsterdam?
Niet op mijn terras, dames.

Even later zit de andere dame nog in haar eentje aan de cappuccino. Haar vriendin zie ik op de hoek van de straat haar spacecake naar binnen moffelen.

Dat jongeren wat experimenteren met drugs begrijp ik. Maar dit was toch een beetje sneu.

Sico

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Nog meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: