Column restaurateur Sico de Moel: op de knieën

25 april 2019 | Sico de Moel

Mijn gasten waren wat onrustig, de hele avond al, een beetje klef ook. Het was een jong stel, superverliefd. De man was wat zenuwachtig, stelde mij af en toe een ongemakkelijke vraag en moest iets te vaak naar buiten.

Ze hadden een tafeltje midden in het restaurant. Een aanzoek zou hoe dan ook kunnen rekenen op voldoende publiek. Hij had me niet ingelicht, we hoefden ook geen ring in een dessert te stoppen. Meestal wordt ik vooraf op de hoogte gebracht van het aanzoek en ben onderdeel van het complot. Maar deze keer dus niet.

Misschien verbeeldde ik het me ook maar en speelde er iets heel anders.

Ik bracht het dessert en er was nog niets gebeurd. Ik had de champagne al klaar staan. Nog steeds niets, blijkbaar had ik me vergist. De man rekende af en bedankte me voor een fantastische avond.

De avond was klaar en we dronken nog een glas wijn met de koks.Tot de deur openging. Mijn gast kwam nog even terug. Of ik straks twee glazen champagne wilde brengen naar buiten, op de brug. En of mijn kok een filmpje wilde maken.

Het ging toch gebeuren. De brug op de Bloemgracht, was voor hem de meest romantische plek van Amsterdam. Ons restaurant paste perfect in zijn script. De brug vulde zich ondertussen met filmende passanten. Na het ja-woord schonk ik twee glazen champagne in en ging weer naar binnen.

De dame kwam even later opgewonden naar ons toe gilde zachtjes uit: "Ik ben gevraagd!!!". Ze had niet in de gaten gehad dat ik erbij was geweest.

We dronken een glaasje champagne met ze mee, de fles kregen ze van mij. Dolgelukkig reserveerden ze vast een tafel voor over een jaar.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Ondernemen
Mis geen euro extra omzet: download de HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: