Column restaurateur Sico de Moel: Italiaanse macho

17 april 2019 | Sico de Moel

"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink te laat en hadden het Nederlandse echtpaar dat hen had uitgenodigd ondertussen al een uur laten wachten. Daar was wat irritatie ontstaan.

Ze wilden hun Italiaanse vrienden kennis laten maken met de moderne Nederlandse keuken. Ik noem mijn Duurzame Proeverij voor toeristen altijd Dutch Cuisine Tasting, dat verkoopt beter. "Amsterdams kraanwater is heel goed en kun je hier dus gewoon drinken", probeerde de Nederlandse dame nog, maar mijn Italiaanse gast had al een fles Brunello di Montalcino ‘Riserva’, mijn Italiaanse topwijn, besteld en daarnaast ook nog eens twee flessen mineraalwater.

Mijn Nederlandse gasten waren vaker bij me geweest en wilden vandaag indruk maken op hun Italiaanse vrienden. Italianen zijn op hun beurt echter vooral lyrisch over alles wat Italiaans is. De verhalen over de sterrenrestaurants waar ze over de hele wereld hadden gegeten vlogen over tafel. Ik was bang dat de verwachtingen wel wat te hoog waren opgeklopt.

Mijn zoon hielp me deze avond. Hij heeft weleens gewerkt in de afwas, in de keuken, maar vanavond stonden we voor het eerst samen in de service. Hij was bijna 15.

Mijn Italiaanse gast was veeleisend, hij knipte nog net niet met zijn vingers.

Tot hem opviel dat vader en zoon deze avond zijn diner serveerden. Family business, dat raakte hem, zelf had hij ook een zoon, vertelde hij trots. Vanaf dat moment was ons restaurant geweldig, het eten werkelijk fantastisch, het beste in Amsterdam en hij kon het weten. Hoewel de Italianen waren uitgenodigd door hun Nederlandse vrienden en het menu ook al door hen vooraf was betaald, stond hij erop om de gehele rekening te voldoen. "stort die aanbetaling maar terug!"

Hij zou ons aan al zijn Italiaanse vrienden aanbevelen. Een goede fooi erbij én nog een extra fooi voor uw zoon, dat ik daar maar trots op moest zijn.

Lees via deze link meer columns van Sico. 

Meer leuke stukjes van Sico lees je via deze link: www.linvite.nl/dagboek
De website van het restaurant vind je hier: www.linvite.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Bagels & Beans tekent voor vestiging in het project FORUM Rotterdam

Bagels & Beans heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Multi Netherlands voor een vestiging in het project FORUM Rotterdam. FORUM Rotterdam is een project van Multi Netherlands. Het binnenstadproject is gesitueerd tussen de belangrijkste winkelstraten van Rotterdam en omvat ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Schrijf je in voor de wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Ga jij dit jaar met de eer strijken? Schrijf je dan nu in voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Gebruik onderstaand invulformulier of stuur de receptuur, bereidingswijze, naam van de lunchroom en adres, de prijs van het gerecht op de kaart en een foto van het broodje per e...

Opening
Anne&Max opent tweede vestiging in Utrecht

De groei zit er goed in bij Anne&Max. Vijf jaar geleden opende Anne&Max haar eerste vestiging in Utrecht en nu komt de droom van een tweede vestiging in de prachtige stad dan eindelijk uit. De nieuwe vestiging zal haar deuren openen op 27 mei 2019 aan de mooie Burgemeester Reigerstraat 15. H...

Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

Hilton Events
Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een of...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: