Clubsandwich van focaccia

1 januari 2016 | Jorien Slager

Focaccia is een Italiaans brood uit de streek rond Genua. Het woord is afgeleid van het Latijnse ‘focus’ (haard) en verwijst naar de steenoven waarin het gebakken wordt. Typerend voor de smaak is de toevoeging van olijfolie of kruiden. In het assortiment Banquet d’Or van Vandemoortele bevindt zich sinds kort de Focaccia Artigiana – een smaakvolle focacciaschijf van 400 gram, waarbij ‘Artigiana’ staat voor ambachtelijk. In z’n authentieke ronde vorm is de Artigiana voorgesneden en volledig afgebakken, dus direct inzetbaar.

Ingrediënten (1 persoon)

2 Focaccia’s Artigiana (B622)
5 plakjes geroosterde beenham
olijf-tomaattapenade
honing-mosterdvinaigrette (Risso)
ijsbergsla
200 gram gerookte zalm
gemengde sla
preischeuten
dille
vinaigrette met olijfolie (Risso)

Bereiding

Laat de Focaccia’s Artigiana 45 minuten ontdooien. Bak ze gedurende 2-4 minuten op 190-200°C. Laat afkoelen en maak de twee helften los. Bestrijk de onderste helft van de eerste Focaccia Artigiana met de olijf-tomaattapenade en beleg met de ham. Garneer met ijsbergsla en Risso honing-mosterdvinaigrette en plaats er de bovenste helft van de Focaccia Artigiana op. Verdeel in acht gelijke stukken. Plaats de stukken op een mooie presenteerschaal. Beleg de tweede Focaccia Artigiana met de gerookte zalm en garneer met sla, dille en de preischeuten. Werk af met Risso vinaigrette met olijfolie. Verdeel ook deze Focaccia Artigiana in acht gelijke stukken. Plaats de focaccia’s bovenop elkaar; zo krijgt u een speels effect.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: