CityTrip Emmen: interview Harry's Lunchroom

15 mei 2018 | Thijs Jacobs

Wanneer je Harry’s Lunchroom noemt, dan weet iedere Emmenaar waar je het over hebt. “In juli bestaan we 33 jaar en in onze zaak verwelkomen we  nog steeds veel gasten die hier al vanaf het begin komen”, vertelt Harry Kort, de eigenaar van deze lunchzaak.

De lunchroom die we bezoeken is klassiek. Geen fratsen. Op de kaart staan klassiekers. Koffie met gebak, broodjes, hamburgers en ijs. Harry houdt het bewust zo: “We spelen met onze kaart in op de wensen van de gast. Daarbij valt wel op dat er veel vraag is naar de eigengemaakte hamburgers. Ook de MonChoutaart is een blijvertje, want toen ik ooit overwoog om die van de kaart te halen, kreeg ik daar veel reacties op.”

De kaart en de sfeer is niet alleen voor oudere gasten, vertelt Harry. “Er komen hier gasten van alle leeftijden. Natuurlijk ook ouderen. Gisteren was er hier nog een feest van een vrouw die 85 jaar is geworden, maar op andere momenten zitten hier ouders met kinderen. We zijn immers een begrip in de stad en er is altijd vraag naar tosti’s, pannenkoeken, ijs en uitsmijters.”

Zoon staat te trappelen

Harry wil nog wel even door, maar zoonlief staat al klaar om de lunchroom over te nemen. “Hij werkt al in de zaak sinds 2004 en is mede-eigenaar sinds 1 januari 2017. Hij doet de keuken en ik de bediening. Als hij op vakantie is, doe ik de keuken er wel bij, geen probleem. Soms verschillen we van mening, maar over het algemeen gaat het perfect. Daar ben ik best trots op, want ik weet dat de zaak niet in vreemde handen komt als ik stop. Overigens werkt mijn dochter ook in de horeca, in een bedrijfskantine. De appel valt dus niet ver van de boom.”

De vaste gasten zijn bijzonder trouw. Aan de wand hangt een spaarkas, die ervoor zorgt dat ze niet alleen voor een hapje en een drankje binnenlopen. “Iedere week wordt de kas geleegd en een soort bestuur houdt de financiën bij en stort het geld af bij de bank. Eén keer per jaar wordt het uitbetaald en van de boete en rente organiseren we iets leuks voor de deelnemers, meestal met muziek en een buffet. Als je een week niet spaart, krijg je namelijk een boete van twee euro. Als mensen eens op vakantie zijn, dan betalen ze geen boete als ze dit vooraf laten weten. Op dit moment hebben we bijna zestig spaarders.”

Emmen is op het goede spoor

Emmen is in positief opzicht aan een transformatie bezig, dat ziet ook Harry. “De laatste drie jaar is er veel horeca bijgekomen en het plein is flink aangepakt. Natuurlijk is de dierentuin verhuisd, maar degenen die met de trein komen, wandelen nog steeds langs mijn zaak. Ik lig immers op de route. Vaak drinken ze hier een kopje koffie voordat ze de dierentuin bezoeken. Ook voor een ijsje kun je hier terecht. Vooral in de zomer loopt dat prima en men kan kiezen uit zes coupes.”

Harry zit hier al ruim drie decennia met veel plezier en de relatie met enkele leveranciers is ook hecht. Een kwestie van vertrouwen en service, volgens de eigenaar. “De slager komt hier al jaren en als ik in de avond een bestelling doorgeef, dan komt hij het de volgende ochtend brengen, bij de groenteboer en de bakker gaat dat ook zo. Als de nood hoog is, dan bel ik ze op en staan ze een kwartier later met de spullen voor de deur. Grandioos. Zo’n samenwerking wens ik iedereen toe."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
De Beren blijft maar openen, nu in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Food Bezorgen
PostNL breidt foodbezorging uit naar ochtend 

PostNL breidt deze week zijn foodnetwerk uit en bezorgt ook in de ochtend boodschappen, maaltijdboxen en andere verse voedselproducten. De online foodmarkt groeit en met name zakelijke klanten willen ook in de ochtend leveren of beleverd worden. Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL levere...

Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

Achtergronden Fastservice
Bas Holshuijsen verlaat FFC

Na een samenwerking van zes jaar gaat algemeen directeur Bas Holshuijsen Franchise Friendly Concepts (FFC) verlaten. Holshuijsen neemt in goed overleg afscheid van het formulehuis van Kwalitaria en Délifrance wegens een koerswijziging van de organisatie. Integratie Délifrance Ant...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: zorg dat je gezien wordt zoals je gezien wilt worden

Laatst waren wij een dagje op pad met de fiets. Aan het einde van de middag besloten we om toch een hapje te gaan eten in plaats van thuis de keukensloof aan te trekken. We raadpleegden Google en vonden al snel een restaurant dat pakweg 2 kilometer verderop lag. Uit de zoekopdracht bleek dat ze prim...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: