CityTrip Emmen: interview Harry's Lunchroom

15 mei 2018 | Thijs Jacobs

Wanneer je Harry’s Lunchroom noemt, dan weet iedere Emmenaar waar je het over hebt. “In juli bestaan we 33 jaar en in onze zaak verwelkomen we  nog steeds veel gasten die hier al vanaf het begin komen”, vertelt Harry Kort, de eigenaar van deze lunchzaak.

De lunchroom die we bezoeken is klassiek. Geen fratsen. Op de kaart staan klassiekers. Koffie met gebak, broodjes, hamburgers en ijs. Harry houdt het bewust zo: “We spelen met onze kaart in op de wensen van de gast. Daarbij valt wel op dat er veel vraag is naar de eigengemaakte hamburgers. Ook de MonChoutaart is een blijvertje, want toen ik ooit overwoog om die van de kaart te halen, kreeg ik daar veel reacties op.”

De kaart en de sfeer is niet alleen voor oudere gasten, vertelt Harry. “Er komen hier gasten van alle leeftijden. Natuurlijk ook ouderen. Gisteren was er hier nog een feest van een vrouw die 85 jaar is geworden, maar op andere momenten zitten hier ouders met kinderen. We zijn immers een begrip in de stad en er is altijd vraag naar tosti’s, pannenkoeken, ijs en uitsmijters.”

Zoon staat te trappelen

Harry wil nog wel even door, maar zoonlief staat al klaar om de lunchroom over te nemen. “Hij werkt al in de zaak sinds 2004 en is mede-eigenaar sinds 1 januari 2017. Hij doet de keuken en ik de bediening. Als hij op vakantie is, doe ik de keuken er wel bij, geen probleem. Soms verschillen we van mening, maar over het algemeen gaat het perfect. Daar ben ik best trots op, want ik weet dat de zaak niet in vreemde handen komt als ik stop. Overigens werkt mijn dochter ook in de horeca, in een bedrijfskantine. De appel valt dus niet ver van de boom.”

De vaste gasten zijn bijzonder trouw. Aan de wand hangt een spaarkas, die ervoor zorgt dat ze niet alleen voor een hapje en een drankje binnenlopen. “Iedere week wordt de kas geleegd en een soort bestuur houdt de financiën bij en stort het geld af bij de bank. Eén keer per jaar wordt het uitbetaald en van de boete en rente organiseren we iets leuks voor de deelnemers, meestal met muziek en een buffet. Als je een week niet spaart, krijg je namelijk een boete van twee euro. Als mensen eens op vakantie zijn, dan betalen ze geen boete als ze dit vooraf laten weten. Op dit moment hebben we bijna zestig spaarders.”

Emmen is op het goede spoor

Emmen is in positief opzicht aan een transformatie bezig, dat ziet ook Harry. “De laatste drie jaar is er veel horeca bijgekomen en het plein is flink aangepakt. Natuurlijk is de dierentuin verhuisd, maar degenen die met de trein komen, wandelen nog steeds langs mijn zaak. Ik lig immers op de route. Vaak drinken ze hier een kopje koffie voordat ze de dierentuin bezoeken. Ook voor een ijsje kun je hier terecht. Vooral in de zomer loopt dat prima en men kan kiezen uit zes coupes.”

Harry zit hier al ruim drie decennia met veel plezier en de relatie met enkele leveranciers is ook hecht. Een kwestie van vertrouwen en service, volgens de eigenaar. “De slager komt hier al jaren en als ik in de avond een bestelling doorgeef, dan komt hij het de volgende ochtend brengen, bij de groenteboer en de bakker gaat dat ook zo. Als de nood hoog is, dan bel ik ze op en staan ze een kwartier later met de spullen voor de deur. Grandioos. Zo’n samenwerking wens ik iedereen toe."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Lunchroom
Bagels & Beans kerstactie voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels &...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: