CityTrip Emmen: interview Harry's Lunchroom

15 mei 2018 | Thijs Jacobs

Wanneer je Harry’s Lunchroom noemt, dan weet iedere Emmenaar waar je het over hebt. “In juli bestaan we 33 jaar en in onze zaak verwelkomen we  nog steeds veel gasten die hier al vanaf het begin komen”, vertelt Harry Kort, de eigenaar van deze lunchzaak.

De lunchroom die we bezoeken is klassiek. Geen fratsen. Op de kaart staan klassiekers. Koffie met gebak, broodjes, hamburgers en ijs. Harry houdt het bewust zo: “We spelen met onze kaart in op de wensen van de gast. Daarbij valt wel op dat er veel vraag is naar de eigengemaakte hamburgers. Ook de MonChoutaart is een blijvertje, want toen ik ooit overwoog om die van de kaart te halen, kreeg ik daar veel reacties op.”

De kaart en de sfeer is niet alleen voor oudere gasten, vertelt Harry. “Er komen hier gasten van alle leeftijden. Natuurlijk ook ouderen. Gisteren was er hier nog een feest van een vrouw die 85 jaar is geworden, maar op andere momenten zitten hier ouders met kinderen. We zijn immers een begrip in de stad en er is altijd vraag naar tosti’s, pannenkoeken, ijs en uitsmijters.”

Zoon staat te trappelen

Harry wil nog wel even door, maar zoonlief staat al klaar om de lunchroom over te nemen. “Hij werkt al in de zaak sinds 2004 en is mede-eigenaar sinds 1 januari 2017. Hij doet de keuken en ik de bediening. Als hij op vakantie is, doe ik de keuken er wel bij, geen probleem. Soms verschillen we van mening, maar over het algemeen gaat het perfect. Daar ben ik best trots op, want ik weet dat de zaak niet in vreemde handen komt als ik stop. Overigens werkt mijn dochter ook in de horeca, in een bedrijfskantine. De appel valt dus niet ver van de boom.”

De vaste gasten zijn bijzonder trouw. Aan de wand hangt een spaarkas, die ervoor zorgt dat ze niet alleen voor een hapje en een drankje binnenlopen. “Iedere week wordt de kas geleegd en een soort bestuur houdt de financiën bij en stort het geld af bij de bank. Eén keer per jaar wordt het uitbetaald en van de boete en rente organiseren we iets leuks voor de deelnemers, meestal met muziek en een buffet. Als je een week niet spaart, krijg je namelijk een boete van twee euro. Als mensen eens op vakantie zijn, dan betalen ze geen boete als ze dit vooraf laten weten. Op dit moment hebben we bijna zestig spaarders.”

Emmen is op het goede spoor

Emmen is in positief opzicht aan een transformatie bezig, dat ziet ook Harry. “De laatste drie jaar is er veel horeca bijgekomen en het plein is flink aangepakt. Natuurlijk is de dierentuin verhuisd, maar degenen die met de trein komen, wandelen nog steeds langs mijn zaak. Ik lig immers op de route. Vaak drinken ze hier een kopje koffie voordat ze de dierentuin bezoeken. Ook voor een ijsje kun je hier terecht. Vooral in de zomer loopt dat prima en men kan kiezen uit zes coupes.”

Harry zit hier al ruim drie decennia met veel plezier en de relatie met enkele leveranciers is ook hecht. Een kwestie van vertrouwen en service, volgens de eigenaar. “De slager komt hier al jaren en als ik in de avond een bestelling doorgeef, dan komt hij het de volgende ochtend brengen, bij de groenteboer en de bakker gaat dat ook zo. Als de nood hoog is, dan bel ik ze op en staan ze een kwartier later met de spullen voor de deur. Grandioos. Zo’n samenwerking wens ik iedereen toe."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: