Catering brengt lokale smaken samen

5 juni 2013 |
Catering brengt lokale smaken samen<

Met een eenvoudige en doeltreffende formule verovert Catering Lokaal de markt. Plaatselijke ondernemers bieden hun producten aan waar een menu van wordt samengesteld voor bijvoorbeeld
een evenement. Catering Lokaal brengt lokale smaakmakers bij elkaar.

Eten moet een feest zijn
Bij Catering Lokaal merken ze dat de tijd van de amuse-diners voorbij is. Gasten zouden op zoek zijn naar het pure ambacht. Brian Schoonderbeek, één van de initiatiefnemers: "De mensen nemen geen genoegen meer mee met massaproductie. Eten moet een feest zijn. Iemand als Jamie Oliver preekt het al jaren: je moet met de beste ingrediënten werken. Het blijkt dat die gewoon om de hoek liggen’ legt Schoonderbeek uit."

Catering Lokaal
Het idee van Catering Lokaal is om de lokale leveranciers bij elkaar te brengen voor een evenement. Lokaal denken is belangrijk. Niet alleen wat betreft smaken en het promoten van de eigen regio, maar ook op het gebied van duurzaamheid.

Op de foto: Eén van de deelnemers aan Catering Lokaal

Myrtille Vromans

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Download nu de decembereditie van Lunchroom

Hij is er weer! Voor wie dit jaar goed wil afsluiten, hebben we de decembereditie van Lunchroom als download op de website geplaatst. Je kunt de uitgave downladen via deze link. Natuurlijk blikken we terug op het afgelopen jaar met het Horeca Jaaroverzicht, maar kijken we ook naar het heden en de to...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Achtergronden Lunchroom
Bagels & Beans kerstactie voor Muziekids

Muziek doet (ver)wonderen. Tijdens het luisteren naar muziek of het bespelen van een instrument vergeet je even de wereld om je heen. Stichting Muziekids zorgt dat kinderen tijdens een verblijf in het ziekenhuis muziek kunnen beleven. Een prachtig goed doel voor de jaarlijkse kerstactie van Bagels &...

Wet- en regelgeving Achtergronden
Consumentenbond: hygiënescore horeca moet toegankelijk blijven

De Consumentenbond roept de Tweede Kamer op de openbaarmaking van de inspectiegegevens van de horeca gemakkelijk toegankelijk te houden. Het kabinet wil alleen nog maar samenvattingen van de inspectierapporten publiceren, zonder overzichtelijke kleurcodering. De Consumentenbond vindt dit onacceptabe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: