Caf�houder 't Vossehol wil lunchroom

13 augustus 2010 |
<

Na 28 jaar bijna elke avond en nacht gewerkt te hebben, gooit Rienus Leijten het roer om. Hij heeft 'zijn' Vossehol in Willemstad verkocht en gaat samen met zijn vrouw Sonja, die zestien jaar zijn steun en toeverlaat was in het (eet)café, op zoek naar 'iets anders' in de horeca. "Waarschijnlijk een lunchroom of zo, in ieder geval een dagzaak. Het nachtleven is niet meer vol te houden. Ik ben 54", vertelt Rienus tegenover BN/De Stem. "Maar eerst houden we een paar maanden rust, even geen verplichtingen."

Drastische omschakeling
Rienus werkte al in 't Vossehol toen het nog een populaire discotheek was waar jongelui van heinde en verre naar toe kwamen. In 1994 kocht Rienus de zaak in het vestingstadje en ruim een half jaar later verbouwde hij 't Vossehol grondig. "Het was een drastische omschakeling, zeker voor de mensen. Van discotheek naar café waar je ook een hapje kunt eten. Maar het heeft goed uitgepakt."

Meest constant
Met gepaste trots vertelt Rienus dat 't Vossehol volgens Heineken de meest constante zaak van Brabant is. "De laatste anderhalf jaar haalden we ondanks de crisis nog een omzetstijging van dertig procent. Je moet gewoon actief blijven en niet bij het woord crisis je kop laten hangen."

Mensen missen
Maar na 28 jaar wordt het tijd voor iets nieuws. Al zullen Rienus en Sonja vooral de mensen erg gaan missen. "Maar Miguel is een goede opvolger. Ik zie in hem de spirit die ik twintig jaar geleden had." De 39-jarige Miguel Sastroredjo is geen vreemde in de horeca van Willemstad. De afgelopen drieënhalfjaar was hij bedrijfsleider van restaurant De Rosmolen. "Maar mijn doel was een eigen zaak beginnen. Die kans heb ik nu gekregen."

Foto: Else Loof/het fotoburo


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: