Brouwerij 't IJ tijdelijk bij Gustafson Amsterdam

11 mei 2016 |
Brouwerij 't IJ tijdelijk bij Gustafson Amsterdam<

Het proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ aan de Funenkade in Amsterdam Oost heeft deze zomer een tijdelijke dependance in het Westerpark op de
Westergasfabriek. In een van de ruimtes aan de voorzijde van Gustafson komt een Bottles Only bar waar alleen bier op fles verkocht wordt. Brouwerij ‘t IJ grijpt deze kans aan om bij wijze van experiment haar fans in Amsterdam West nog makkelijker te voorzien van haar meest populaire bieren. De terrasgasten van GUUS, het zonnige terras van Gustafson, en alle bezoekers van het park hebben nu nog dichterbij hun favoriete Amsterdamse bier om van te genieten. De tijdelijke samenwerking loopt tot Gustafson haar deuren sluit op 30 september.

Krachtenbundeling loont
Gustafson had binnen het pop-up project nog een ruimte over zonder een echte duidelijke bestemming. Veel partijen hebben daar naar gekeken, maar de juiste match was nog niet gevonden. Wel werd er ondertussen enorm veel Brouwerij ‘t IJ bier verkocht aan de gewone bar. ‘Een plus een was toen snel drie’ verteld Frithjof de Waard, verantwoordelijk voor alle operationele zaken. ‘Wij zochten een oplossing om onze gasten op het terras en in het hele park nog sneller te kunnen helpen. We vonden een partner die los van ons eigen pop-up concept deze zomer in West extra exposure wil hebben en Amsterdam West te voorzien van IJskoud bier’.

Over Brouwerij ‘t IJ
Brouwerij ‘t IJ brouwt al sinds 1985 eigenzinnig Amsterdams speciaalbier. Het bier dat hij aanvankelijk nog in een kraakpand brouwde, sloeg al snel aan. Op zoek naar een grotere locatie stuitte hij op het leegstaande Gemeentelijk Badhuis Funen. Aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als ultiem markant herkenningspunt. Niet lang nadat het brouwen begon had het badhuis ook een eigen proeflokaal en een terras. Het terras groeide uit tot een geliefde ontmoetingsplek voor Amsterdammers en het bier begon ook buiten de hoofdstad naam te maken. Brouwerij ‘t IJ groeide en brouwde steeds meer verschillende bieren. Na ruim twintig jaar de brouwerij te hebben grootgebracht besloot Kasper een punt achter zijn werk te zetten. Bart Obertop en Patrick Hendrikse werden de nieuwe eigenaren en zetten de traditie van het eigenzinnig lekker bier brouwen door met de introductie van nieuwe bierstijlen als de I.P.A. en verschillende pale ales. Zie ook www.brouwerijhetij.nl
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: