Broodje verse roomkaas met gerookte zalm

1 januari 2016 | Jorien Slager

Een goed broodje smaakt niet alleen lekker, het ziet er bovendien erg appetijtelijk uit. Wanneer daarnaast de combinatie van dit alles bij uw gasten voor een verrassende ervaring zorgt, heb je pas écht eer van je werk. CuliTip garandeert als altijd die perfecte combinatie, deze keer met dank aan een bijzondere kaas...

Ingrediënten (4 broodjes):

4 volkoren bollen
1 spuitzak verse roomkaas bieslook à 400 gram
20 Peppadews (mild)
1 zak gemengde salade
½ bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
120 gram gerookte zalm
snufje gemalen peper en zout

Bereidingswijze

Bak de voorgebakken broodjes 4 minuten af in een oven die u heeft voorverwarmd op 180 graden. Als de broodjes zijn afgebakken deze even laten afkoelen en dan doormidden snijden. Knip met een kartelschaar een puntje af van de spuitzak verse roomkaas. Hierdoor creëert u een mooie gekartelde rand. Spuit nu de gewenste hoeveelheid roomkaas op het broodje (liefst op de rand van het broodje voor een mooie uitstraling). Was de gemengde sla, indien nodig, en maak deze droog. Maak de sla aan met olijfolie, peper en zout, en verdeel het geheel over de vier broodjes. Snijd de Peppadews in stukjes en strooi deze over de salade op het broodje. Leg 40 gram gerookte zalm op één broodje. Strooi wat grof gesneden bieslook over de zalm. Zet het broodkapje schuin op het bord. U kunt eventueel nog een gesnipperd rood uitje toevoegen.

Variaties:

U kunt het bruine brood ook vervangen door Ciabatta of Focaccia.

Bent u geen visliefhebber, gebruik dan parmaham.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: