Broodje met geitenkaas en vijgen

1 januari 2016 | Jorien Slager

De tijd van vijgen is weer aangebroken. Een heerlijke, bekende combinatie is geitenkaas met vijgen. Door de geitenkaas in te smeren met honing en kort te verwarmen in de oven, komt de smaak van de kaas nog beter naar boven. Met mooi brood en fris groen wordt deze klassieke smaakcombinatie vertaald naar een heerlijk lunchgerecht.

Ingrediënten (1 broodje)

Rol Lebo verse geitenkaas
Honing
Hard bruin broodje of Italiaanse bol
Friseé-sla
Bleekselderij
Verse vijgen
(Gebrande) pijnboompitten
Zongedroogde tomaat

Bereidingswijze

Snijd twee plakken geitenkaas van ongeveer 1 cm en smeer ze in met honing. Verwarm de oven voor op 175 graden en leg de geitenkaas ongeveer 2 tot 3 minuten in de oven. Snijd het broodje doormidden en beleg met Friseé-sla en bleekselderij. Geitenkaas uit de oven halen en op ‘het groen’ leggen. Lunchgerecht afgarneren met in plakken gesneden verse vijgen, zongedroogde tomaat en (gebrande) pijnboompitten.

Tip

Smeer het brood na doorsnijden in met wat rode pesto.

Bereidingstijd

Ongeveer 6 minuten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: