Brit eet grootste (en zwaarste) ontbijt ooit

15 september 2011 |
Brit eet grootste (en zwaarste) ontbijt ooit<

Het Hungry Hossee Cafe in Engeland heeft een 'ontbijtje' van 7.500 calorieën op de kaart staan. De schaal met wafels, sandwiches,
gebakken worstsoorten en champignons heet niet voor niets the Big One.

Al jaren op de kaart
Onlangs is het Steven Maggee gelukt om het gevaarte in één sessie op de eten. Het ontbijtje staat al zes jaar op de kaart, maar niemand slaagde erin om het helemaal op te eten.

Tot op de laatste kruimel in tachtig minuten
Onder het toeziend oog van foto's van deelnemers die hun tanden de afgelopen tijd stukbeten op de reusachtige maaltijd lukte het Maggee om The Big One in tachtig minuten met zes koppen thee weg te werken.

Aardig bordje vol
Tientallen personen gingen Maggee voor en tikten ieder 12 pond (13,75 euro) af voor de drie kilo aan worstjes, rundvlees hamburgers, gebakken eieren, plakjes bacon, bloedworst, vierkante worstjes, drie porties bonen, drie porties champignons, aardappelwafels, scones, ragout, tosti's, harde broodjes en toast met boter.

Voor één The Big One ontbijtje moet het personeel de hele bakwand en grill vol leggen met ingrediënten.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goed foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naar...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: