Breda krijgt vegetarische lunchroom

17 januari 2014 |
Breda krijgt vegetarische lunchroom<

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch
eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen met financieel én milieurendement mee investeren.

Stroomversnelling
Sandra den Dekker (28) is initiatiefnemer van Theekamer PIEN. Ze werkte jarenlang als management assistente en was daarnaast actief als vegetarische hobby-kok. Al langer liep ze rond met het idee een eigen lunchroom te beginnen. De verkiezing van de Vegetariërsbond bracht dit in een stroomversnelling. “Ik wist dat er in Breda geen vegetarische lunchroom was, maar uit de verkiezing bleek dat er in het zuiden geen enkele stad tot Vega stad werd benoemd. Toen wist ik dat ik niet langer moest wachten”, aldus Den Dekker.

Crowdfunding
Bij Theekamer PIEN zal niet het standaard broodje geitenkaas en de tosti zonder ham te vinden zijn, maar juist exclusieve vegetarische gerechten zoals pompoensoep, quinoa salade, een bieten smoothie en een spinazieburger. Om de realisatie en de financiering van de lunchroom mogelijk te maken, maakt Den Dekker gebruik van crowdfunding.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: