Breda krijgt vegetarische lunchroom

17 januari 2014
Breda krijgt vegetarische lunchroom

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch
eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen met financieel én milieurendement mee investeren.

*Stroomversnelling*
Sandra den Dekker (28) is initiatiefnemer van Theekamer PIEN. Ze werkte jarenlang als management assistente en was daarnaast actief als vegetarische hobby-kok. Al langer liep ze rond met het idee een eigen lunchroom te beginnen. De verkiezing van de Vegetariërsbond bracht dit in een stroomversnelling. “Ik wist dat er in Breda geen vegetarische lunchroom was, maar uit de verkiezing bleek dat er in het zuiden geen enkele stad tot Vega stad werd benoemd. Toen wist ik dat ik niet langer moest wachten”, aldus Den Dekker.

*Crowdfunding*
Bij Theekamer PIEN zal niet het standaard broodje geitenkaas en de tosti zonder ham te vinden zijn, maar juist exclusieve vegetarische gerechten zoals pompoensoep, quinoa salade, een bieten smoothie en een spinazieburger. Om de realisatie en de financiering van de lunchroom mogelijk te maken, maakt Den Dekker gebruik van crowdfunding.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws