Breda krijgt vegetarische lunchroom

17 januari 2014 |
Breda krijgt vegetarische lunchroom<

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch
eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen met financieel én milieurendement mee investeren.

Stroomversnelling
Sandra den Dekker (28) is initiatiefnemer van Theekamer PIEN. Ze werkte jarenlang als management assistente en was daarnaast actief als vegetarische hobby-kok. Al langer liep ze rond met het idee een eigen lunchroom te beginnen. De verkiezing van de Vegetariërsbond bracht dit in een stroomversnelling. “Ik wist dat er in Breda geen vegetarische lunchroom was, maar uit de verkiezing bleek dat er in het zuiden geen enkele stad tot Vega stad werd benoemd. Toen wist ik dat ik niet langer moest wachten”, aldus Den Dekker.

Crowdfunding
Bij Theekamer PIEN zal niet het standaard broodje geitenkaas en de tosti zonder ham te vinden zijn, maar juist exclusieve vegetarische gerechten zoals pompoensoep, quinoa salade, een bieten smoothie en een spinazieburger. Om de realisatie en de financiering van de lunchroom mogelijk te maken, maakt Den Dekker gebruik van crowdfunding.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Help de Horeca: eerste miljoen is binnen

Sinds de start van Help de Horeca twee weken geleden zijn inmiddels ruim 20.000 waardebonnen ter waarde van maar liefst 1 miljoen euro aangeschaft door horecaliefhebbers in heel Nederland. Met dit bijzondere initiatief ondersteunt Koninklijke Horeca Nederland samen met horecapartners de Nederlandse ...

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: