Breda krijgt vegetarische lunchroom

17 januari 2014 |
Breda krijgt vegetarische lunchroom<

In Breda opent binnenkort Theekamer PIEN haar deuren. Het wordt een lunchroom waar vegetarische en biologische gerechten geserveerd zullen worden. Theekamer PIEN wil biologisch
eten onder de aandacht brengen van een groot publiek. Om dit te realiseren doet ze een beroep op Bredanaars: Zij kunnen met financieel én milieurendement mee investeren.

Stroomversnelling
Sandra den Dekker (28) is initiatiefnemer van Theekamer PIEN. Ze werkte jarenlang als management assistente en was daarnaast actief als vegetarische hobby-kok. Al langer liep ze rond met het idee een eigen lunchroom te beginnen. De verkiezing van de Vegetariërsbond bracht dit in een stroomversnelling. “Ik wist dat er in Breda geen vegetarische lunchroom was, maar uit de verkiezing bleek dat er in het zuiden geen enkele stad tot Vega stad werd benoemd. Toen wist ik dat ik niet langer moest wachten”, aldus Den Dekker.

Crowdfunding
Bij Theekamer PIEN zal niet het standaard broodje geitenkaas en de tosti zonder ham te vinden zijn, maar juist exclusieve vegetarische gerechten zoals pompoensoep, quinoa salade, een bieten smoothie en een spinazieburger. Om de realisatie en de financiering van de lunchroom mogelijk te maken, maakt Den Dekker gebruik van crowdfunding.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: