Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms

1 januari 2012 |
Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms<

Lunchrooms zijn veelal dagzaken, waarbij men denkt aan broodjes, kleine gerechten, koffie, thee en frisdranken. Uit de Lunchroom Marktverkenning blijkt echter dat de brasseriesetting voor lunchrooms een grote omzetkans is. Veel lunchrooms bieden, naast ontbijt en lunch, in toenemende mate diner aan. Dit verklaart de term 'braserriesetting'. Voor lunchrooms een kans, maar ook een investering in apparatuur, tijd, personeel en een verruiming van de kaart. Hier komt u als leverancier in beeld: bereikt u alle lunchrooms al? Download hier de Lunchroom Marktverkenning 2012 en lees meer over de omzetkansen voor u en de groeimarkt die binnen de horeca uitstekend presteert.
De lunchroomcijfers op een rijtje
« De gemiddelde levensduur van een lunchroom is in de afgelopen 12 jaar gestegen van 4 naar 8 jaar
« 70% van de omzet van een lunchroom wordt gegenereerd door ‘food’
« 30% van de omzet van een lunchroom komt uit de ‘drinks’
« 70% van de lunchrooms is gelegen in (stads)centra
« Het aantal lunchrooms is in 2011 verdubbeld ten opzichte van 1995
« Het vakblad Lunchroom bereikt zeven maal per jaar alle lunchroomhouders in Nederland
« Het aantal snackbars daalt al ruim 15 jaar op rij
« De lunchroom krijgt een gemiddelde consumentenwaardering
van 7,6. Hier zit duidelijk een stijgende lijn in.
« Subway streeft in 2010 met 33.749 vestigingen McDonald’s
voorbij (32.737 filialen)
« De prijs van een kop koffie is
gemiddeld €1,93 en van een kop thee €1,84
« Er is meer behoefte aan intieme inrichting
« 43% van alle horecabezoekers bezocht een lunchroom
« De gemiddelde besteding per lunchroomgast is in de afgelopen vier jaar met 17% gestegen

Meer weten over de lunchroombranche? Bel ons op (030) 251 22 70.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: