Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms

1 januari 2012 |
Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms<

Lunchrooms zijn veelal dagzaken, waarbij men denkt aan broodjes, kleine gerechten, koffie, thee en frisdranken. Uit de Lunchroom Marktverkenning blijkt echter dat de brasseriesetting voor lunchrooms een grote omzetkans is. Veel lunchrooms bieden, naast ontbijt en lunch, in toenemende mate diner aan. Dit verklaart de term 'braserriesetting'. Voor lunchrooms een kans, maar ook een investering in apparatuur, tijd, personeel en een verruiming van de kaart. Hier komt u als leverancier in beeld: bereikt u alle lunchrooms al? Download hier de Lunchroom Marktverkenning 2012 en lees meer over de omzetkansen voor u en de groeimarkt die binnen de horeca uitstekend presteert.
De lunchroomcijfers op een rijtje
« De gemiddelde levensduur van een lunchroom is in de afgelopen 12 jaar gestegen van 4 naar 8 jaar
« 70% van de omzet van een lunchroom wordt gegenereerd door ‘food’
« 30% van de omzet van een lunchroom komt uit de ‘drinks’
« 70% van de lunchrooms is gelegen in (stads)centra
« Het aantal lunchrooms is in 2011 verdubbeld ten opzichte van 1995
« Het vakblad Lunchroom bereikt zeven maal per jaar alle lunchroomhouders in Nederland
« Het aantal snackbars daalt al ruim 15 jaar op rij
« De lunchroom krijgt een gemiddelde consumentenwaardering
van 7,6. Hier zit duidelijk een stijgende lijn in.
« Subway streeft in 2010 met 33.749 vestigingen McDonald’s
voorbij (32.737 filialen)
« De prijs van een kop koffie is
gemiddeld €1,93 en van een kop thee €1,84
« Er is meer behoefte aan intieme inrichting
« 43% van alle horecabezoekers bezocht een lunchroom
« De gemiddelde besteding per lunchroomgast is in de afgelopen vier jaar met 17% gestegen

Meer weten over de lunchroombranche? Bel ons op (030) 251 22 70.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: