Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms

1 januari 2012 |
Brasseriesetting stuwt omzet lunchrooms<

Lunchrooms zijn veelal dagzaken, waarbij men denkt aan broodjes, kleine gerechten, koffie, thee en frisdranken. Uit de Lunchroom Marktverkenning blijkt echter dat de brasseriesetting voor lunchrooms een grote omzetkans is. Veel lunchrooms bieden, naast ontbijt en lunch, in toenemende mate diner aan. Dit verklaart de term 'braserriesetting'. Voor lunchrooms een kans, maar ook een investering in apparatuur, tijd, personeel en een verruiming van de kaart. Hier komt u als leverancier in beeld: bereikt u alle lunchrooms al? Download hier de Lunchroom Marktverkenning 2012 en lees meer over de omzetkansen voor u en de groeimarkt die binnen de horeca uitstekend presteert.
De lunchroomcijfers op een rijtje
« De gemiddelde levensduur van een lunchroom is in de afgelopen 12 jaar gestegen van 4 naar 8 jaar
« 70% van de omzet van een lunchroom wordt gegenereerd door ‘food’
« 30% van de omzet van een lunchroom komt uit de ‘drinks’
« 70% van de lunchrooms is gelegen in (stads)centra
« Het aantal lunchrooms is in 2011 verdubbeld ten opzichte van 1995
« Het vakblad Lunchroom bereikt zeven maal per jaar alle lunchroomhouders in Nederland
« Het aantal snackbars daalt al ruim 15 jaar op rij
« De lunchroom krijgt een gemiddelde consumentenwaardering
van 7,6. Hier zit duidelijk een stijgende lijn in.
« Subway streeft in 2010 met 33.749 vestigingen McDonald’s
voorbij (32.737 filialen)
« De prijs van een kop koffie is
gemiddeld €1,93 en van een kop thee €1,84
« Er is meer behoefte aan intieme inrichting
« 43% van alle horecabezoekers bezocht een lunchroom
« De gemiddelde besteding per lunchroomgast is in de afgelopen vier jaar met 17% gestegen

Meer weten over de lunchroombranche? Bel ons op (030) 251 22 70.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: