Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

5 november 2015 |
Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015<

Nog nooit was de eindronde van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zo spannend.
Het niveau van de vijf finalisten bleek ongekend hoog en kwalitatief waren de broodcreaties zeer aan elkaar gewaagd. Toch was de jury het er over eens: het Bosbrietje van ’t "Hof van Eten":http://www.hethofvaneten.nl/ in Den Haag mag een jaar lang het predikaat ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’ voeren. Dat je dit keizerlijke broodje vindt in een koninklijke stad, mag haast geen toeval heten…
Op de foto: hoofdredacteur Thijs Jacobs (links) van Lunchroom reikt de schaal uit aan George Walta (rechts) van ’t Hof van Eten

Een hanteerbaar broodje
Het Bosbrietje wist de jury te overtuigen door het gebruik van de verse ingrediënten, de goede smaakcombinaties en de uitstekende ‘hanteerbaarheid’. De jury let ook op het gemak waarmee men het broodje kan eten. Kun je het broodje eten zonder te knoeien? Moet het broodje niet eerst ‘ontleed’ worden voordat je met eten kunt beginnen? Het Bosbrietje kan geheel intact gegeten worden.


Originaliteit
Uiteraard lette de jury ook op de originaliteit. Het Bosbrietje onderscheidt zich door de opvallende combinatie van ingrediënten. Het gebruik van vers fruit (frambozen, bosbessen en aardbeien) in combinatie met warme brie en aardbeienmousse bleek een gewaagde keuze die uitstekend uit heeft gepakt. Termen als ‘gedurfd’, ’fris’ en ‘verrassend’ kwamen veelvuldig terug in de juryrapportages. Dat het geheel werd verpakt in een witte pistolet, doet geen afbreuk aan het niveau. Eenvoud kan ook gewoon goed en passend zijn, en dat bleek zeker het geval bij ’t Hof van Eten.

Constant niveau
De keukenbrigade van ’t Hof van Eten verdient een pluim. De overwinning is mede te danken aan het constante niveau van de gerechten die de keuken verlaten. Waar bij andere finalisten het broodje de ene keer als zeer goed werd ervaren door de jury en bij een andere juryronde als middelmatig werd beoordeeld, bleef het Bosbrietje steeds fier overeind.


Het Bosbrietje is een lust voor het oog

Conclusie
Het Bosbrietje is een fris en verrassend broodje, mede door het gebruik van vers fruit en de gewaagde smaakcombinaties. Dit zorgt voor een unieke prikkeling van de zintuigen. Zowel wat betreft de smaak als de visuele presentatie is het Bosbrietje een overtuigende winnaar. De term ‘feestje op je bord’ past absoluut bij dit broodgerecht, mede door het bonte kleurenpalet.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: