Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

5 november 2015 |
Bosbrietje Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2015

Nog nooit was de eindronde van het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland zo spannend.
Het niveau van de vijf finalisten bleek ongekend hoog en kwalitatief waren de broodcreaties zeer aan elkaar gewaagd. Toch was de jury het er over eens: het Bosbrietje van ’t "Hof van Eten":http://www.hethofvaneten.nl/ in Den Haag mag een jaar lang het predikaat ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland’ voeren. Dat je dit keizerlijke broodje vindt in een koninklijke stad, mag haast geen toeval heten…
Op de foto: hoofdredacteur Thijs Jacobs (links) van Lunchroom reikt de schaal uit aan George Walta (rechts) van ’t Hof van Eten

Een hanteerbaar broodje
Het Bosbrietje wist de jury te overtuigen door het gebruik van de verse ingrediënten, de goede smaakcombinaties en de uitstekende ‘hanteerbaarheid’. De jury let ook op het gemak waarmee men het broodje kan eten. Kun je het broodje eten zonder te knoeien? Moet het broodje niet eerst ‘ontleed’ worden voordat je met eten kunt beginnen? Het Bosbrietje kan geheel intact gegeten worden.


Originaliteit
Uiteraard lette de jury ook op de originaliteit. Het Bosbrietje onderscheidt zich door de opvallende combinatie van ingrediënten. Het gebruik van vers fruit (frambozen, bosbessen en aardbeien) in combinatie met warme brie en aardbeienmousse bleek een gewaagde keuze die uitstekend uit heeft gepakt. Termen als ‘gedurfd’, ’fris’ en ‘verrassend’ kwamen veelvuldig terug in de juryrapportages. Dat het geheel werd verpakt in een witte pistolet, doet geen afbreuk aan het niveau. Eenvoud kan ook gewoon goed en passend zijn, en dat bleek zeker het geval bij ’t Hof van Eten.

Constant niveau
De keukenbrigade van ’t Hof van Eten verdient een pluim. De overwinning is mede te danken aan het constante niveau van de gerechten die de keuken verlaten. Waar bij andere finalisten het broodje de ene keer als zeer goed werd ervaren door de jury en bij een andere juryronde als middelmatig werd beoordeeld, bleef het Bosbrietje steeds fier overeind.


Het Bosbrietje is een lust voor het oog

Conclusie
Het Bosbrietje is een fris en verrassend broodje, mede door het gebruik van vers fruit en de gewaagde smaakcombinaties. Dit zorgt voor een unieke prikkeling van de zintuigen. Zowel wat betreft de smaak als de visuele presentatie is het Bosbrietje een overtuigende winnaar. De term ‘feestje op je bord’ past absoluut bij dit broodgerecht, mede door het bonte kleurenpalet.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: