Bistronomie ’t Parkje in Bergen: Amsterdammer uit z'n comfortzone

24 november 2016 | Jorien Slager

Anja Henneman, voormalig topmodel en muze van Frans Molenaar, benadrukt meteen dat dit horeca-avontuur geen one-woman operatie is. En ook al fungeert ze liever niet als uithangbord, ze geeft hier wel degelijk een oogverblindend visitekaartje af. Samen met haar partner Dirk Kat stampte ze in no-time deze one-of-a-kind gastronomische bistro uit de grond in kunstenaarsdorp Bergen. Niet eens geboren als een slimme business move, daarvoor is deze creatie te eigen, te dierbaar. Zo komt het vlees direct van de wagyu koeien uit Dirk z’n achtertuin, veel groente en fruit uit moestuin en boomgaard. Puur, eerlijk en vers is een mantra wat hier hartstochtelijk wordt nageleefd.   

Eclectische inrichting & mood

Je moet het maar durven. Zonder schetsen, zonder moodboard. Het interieur ontvouwde zich eigenlijk organisch, vertelt Anja over de harmonische contrasten van een Parijse klassieke bistro, design uit de jaren ’60, ’70 en ‘80 met een stevige dosis art deco, afgetopt met wat Hollandse nuchtere gezelligheid (de vintage kurkwand!). De lange bank werd gestoffeerd met vintage bekleding, ooit bestemd voor de Citroën DS en eind jaren ’80 BMW’s. De kans bestaat dat je de avond doorbrengt op een stoeltje dat bij Frans Molenaar thuis stond. Loop je naar boven, dan krijg je de kers op een decadente Hollywood Glam jaren ’50 slagroomtaart voorgeschoteld. Het zou zomaar als een ratjetoe kunnen voelen, maar hier klopt het benijdenswaardig goed. 

Proefgedraaid tot perfectie

Zo gemêleerd als het interieur is, zo ziet het gezelschap er ook uit op een willekeurige avond. De trendy Bergense millennials prikken een oestertje met de burgemeester, de overwinterende toerist en een kleurrijk kunstenaarsgezelschap. 
 
Dit is een plek waar niks moet, maar alles kan. Waar je spontaan besluit om na de borrel op het verwarmde terras toch ook het seizoensmenu te proberen. Locals en toeristen kregen de afgelopen maanden de primeur en zo werd al proefdraaiend het perfecte team gekweekt: in de keuken, bediening en menu- en wijnkaart. Inmiddels heeft de Bistronomie al naam gemaakt met de wagyu bitterballen, een creatieve vondst van chefkok Roel Oostrum. 

Biologisch eten en een dynamische, betaalbare kaart

De energieke en talentvolle Roel Oostrom voelt zich na een rijke loopbaan in restaurants als Landgoed Het Hof, Duin en Kruidberg en Restaurant Vermeer overduidelijk als een vis in het water in de schitterende open keuken. Je ziet de dagverse ingrediënten liggen en waant je op de biologische markt aan de Boulevard Raspail in Parijs. Roel is een meester in het bereiden van vlees, maar ook voor glutenvrije of vegetarische  gerechten draait hij z’n hand niet om. De smaak, kleur en bordbeleving is verrassend, verleidelijk en verslavend. 

De hele wijnkaart uitproberen

Met maar liefst 20 open wijnen moedigt sommelier Esther van den Busken de gasten aan om zoveel mogelijk te proeven. Het liefst overnacht je dan natuurlijk ook in Bergen. Is aan gedacht: Inmiddels wordt hemel en aarde verzet om de vergane glorie van het eveneens aangekochte Hotel het Park in ere te herstellen en een nieuwe parel te worden in de kroon van Bergen. Één ding mag duidelijk zijn: het is een kwestie van dagen voor deze verborgen schat door de kritische Amsterdammer wordt ontdekt. Zeker, het ligt buiten de comfort zone maar daar krijg je dan ook een flinke vleug Parijs, New York, Milaan, Kopenhagen en Bergen voor terug. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: