Biefstukrestaurant Loetje klaar voor 1,5 meter afstand in de horeca

20 april 2020 | Thijs Jacobs

Biefstukrestaurant Loetje heeft zich goed voorbereid als straks de horeca voorzichtig aan weer open mag. Na de sluiting van alle restaurants naar aanleiding van de coronacrisis is het bedrijf direct begonnen met de voorbereidingen voor als de filialen weer open mogen. Naast dat er concrete plannen zijn geschreven, is er ook een testlocatie ingericht waar alles er op gericht is om de gasten en medewerkers zo veilig mogelijk en volgens strikte richtlijnen te kunnen ontvangen.

Testlocatie in Breukelen

De testlocatie is ingericht in het Loetje filiaal in Breukelen. Met de maatregelen die in dit filiaal zijn getroffen zou het restaurant open kunnen zodra de richtlijnen voor de horeca vanuit het kabinet versoepelen. Eén van de maatregelen is een nieuwe opstelling van de tafels. Door de ruimere afstand tussen de tafels is het makkelijk om overal 1,5 meter ruimte te behouden in het restaurant. Daarnaast staan aan alle tafels bijzettafels geschoven. In de nieuwe situatie serveert de bediening het eten en drinken op deze extra tafel. De gast pakt vervolgens de bestelling van deze tafel af zodra de bediening een stap naar achteren zet, om zo ook de ruimte te kunnen bewaren. De bediening zal enkel nog via de speciale looproutes lopen in de restaurants.

Bij de entree worden de gasten ontvangen aan de desk waar een speciale plexiglazen tussenwand is geplaatst. Na afloop van het bezoek aan Loetje wordt er met pin contactloos betaald.

Keukens

Ook in de keukens zijn voorzorgmaatregelen genomen. Zo is er een duidelijke verdeling per partie, afgezet met rood/wit lint, waarin rekening is gehouden met de 1,5 meter en waarin de koks werkzaam zijn. Zodra gerechten klaar zijn worden deze niet meer op de pas gezet, maar met een kar naar voren gereden. Door middel van oortjes wordt met de bediening gecommuniceerd zodra de kar klaar staat. In de keukens wordt verder alles bereid zoals gasten van Loetje gewend zijn, in een brandschone omgeving en volgens strikte veiligheidsvoorschriften.

Alle Loetje medewerkers zullen voorlopig handschoentjes dragen en volgen de hygiënemaatregelen extra strikt.

Tevens zijn alle medewerkers extra getraind op de nieuwe situatie, zodat zij continue alert zijn en werken volgens de nieuwe protocollen. De filiaalmanager ziet er op toe dat alle medewerkers en gasten de richtlijnen volgen.

Gasten worden tevens met stickers op de vloer en andere communicatie in het filiaal geattendeerd op de nieuwe richtlijnen.

Tot slot zijn extra maatregelen genomen door een begeleider bij de toiletten en een portier bij de voordeur in te zetten.

Loetje gaat ervan uit hiermee goed voorbereid te zijn op de nieuwe situatie en ook voor de branche en andere horeca ondernemingen als voorbeeld te dienen en hiermee te laten zien wat de mogelijkheden zijn zodra de horeca voorzichtig haar deuren mag openen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: