Biefstukkenrestaurant Loetje nu ook open in Nijmegen

18 juli 2018 | Thijs Jacobs

Restaurant Loetje bakt nu ook haar bekende biefstukken voor het Nijmeegse publiek. Op 6 juli opende Loetje namelijk de deuren van haar nieuwste restaurant aan de Handelskade. Deze locatie in de nieuwe hippe wijk aan de Waal in de oudste stad van Nederland is het vijftiende Loetje restaurant van Nederland. Loetje brengt zo een vleug van de Amsterdamse gastvrijheid én de befaamde biefstukken naar Nijmegen. 

Het nieuwe restaurant aan de Kraanstraat 214 biedt plaats aan zo’n 300 gasten, met 150 zitplaatsen binnen en 150 op het terras. Loetje heeft flink uitgepakt bij de verbouwing van het pand. Net zoals bij de andere Loetje vestigingen is interieurbureau Cabana verantwoordelijk voor het ontwerp en de interieurinrichting. De stijl van Cabana kenmerkt zich door een tijdloos design met industriële elementen en een warm en gastvrij gevoel. 

Zomers terras

Grenzend aan de binnenstad van Nijmegen en langs de rivier de Waal, heeft de gemeente Nijmegen het Waalfront gerealiseerd. Met ruim 2.000 woningen en diverse voorzieningen is dit een prachtig nieuw deel van de stad, dat zich onderscheidt door volop zicht op het water. Het pand van Loetje op de hoek van de Handelskade heeft volop buitenruimte en biedt zo een ideale locatie voor een zomers verblijf op het terras. Loetje Nijmegen is zeven dagen per week geopend vanaf 10.00 uur voor lunch, borrel en diner. Reserveren is mogelijk. 

Omrijden

“Uit ervaring met de andere filialen weten we dat mensen omrijden voor onze biefstuk met jus die we in verschillende variaties op tafel zetten. Samen met witbrood, friet en salade blijft de biefstuk het handelsmerk van onze restaurants. Maar we hebben inmiddels ook veel andere heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten op de kaart. Allemaal even lekker en standaard gemaakt van kwaliteitsproducten,” aldus CEO Mike van den Berg. 

40 jaar biefstuk

Loetje bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is een begrip in Amsterdam en wijde omgeving. Begonnen in Amsterdam-Zuid als biljartcafé, zette oprichter Ludwig Klinkhamer na verloop van tijd biefstuk van ossenhaas op de kaart. Deze biefstuk maakt Loetje nog steeds uniek, samen met de gastvrijheid en de bijzondere locaties van de restaurants.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: