Bezoekersverslag Horecava 2010

14 januari 2010 |
Bezoekersverslag Horecava 2010<

Begin januari was de 54e editie van de vakbeurs Horecava in de Rai in Amsterdam. Vier dagen lang konden horeca-ondernemers hun zintuigen en onderne-mingslust opladen voor het nieuwe jaar. In de diverse werelden vroegen we bezoekers naar hun beweegredenen en bevindingen over de beurs.

Hotel
+Wie:+ Lennart Postma (17) en Marno Akkerman (18) en medestudenten van ROC Friese Poort in Sneek
+Tijd:+ 11.40 uur
+Doel:+ 'Verplichte' schoolexcursie.



De hotelschool studenten lopen netjes in pak over de beurs. Lennart kijkt een beetje moeilijk: "Ja, ze zeiden dat een pak verplicht was." Echt veel geleerd hebben de jongens nog niet. Of heeft dat meer met vannacht te maken? "Nou, we zijn gisteren wel even in een karaokebar geweest." Gelukkig stroomt bij Lennart het hotelbloed al wel een beetje door zijn aderen. "Wij slapen in het Mercure hotel en ik vind de sfeer daar toch wel leuk." Een eigen hotel beginnen dan maar? "Neuh. Ik ga liever de keuken in."

Buiten
+Wie:+ Robert Kuiper en Sabine Louët Feisser
+Tijd:+ 11.58 uur
+Doel:+ Oriënteren en zaken doen.



Niet alleen de exposanten komen om zaken te doen, zo ook deze twee collega's van Brandnew.design. "Wij adviseren grote merken die zowel aan consumenten als aan groothandels verkopen," legt Sabine uit. Het plan is om de hele beurs over te gaan vandaag. Robert: "Maar tot nu toe hebben we pas een heel klein hoekje gehad."

Grootkeuken
+Wie:+ Meneer en mevrouw Laarman uit Hoofddorp
+Tijd:+ 12.04 uur
+Doel:+ Gaan in het derde kwartaal van dit jaar een fastfoodzaak openen.



Op zoek dus naar hardware en inventaris. "FEBO is de beste fastfoodketen van Nederland." Dat wil meneer Laarman wel even kwijt. Eigenlijk heeft hij net een afspraak op de stand om over een bakwand te praten. "Moet ik ook nog op de foto? Dan weet mijn vrouw dat ik hier ben." Toch moet hij eraan geloven. Daarna is het de hoogste tijd om zaken te doen.

Fastservice
+Wie:+ Diana van Diepen uit Almere
+Tijd:+ 13.11 uur
+Doel:+ 'Tot 6 uur blijven'.



Diana heeft net een softijsje met een oranje dip in haar hand, waarschijnlijk om de WK-koorts aan te wakkeren. Diana lacht. "Nou, het is een dip. Je kan er dus ook depressief van worden!" Samen met haar man heeft ze een dansschool, 'voornamelijk stijldansen', in Almere. In de school runt het koppel ook een bar, maar daar komen ze niet speciaal voor. "Gewoon een beetje ideeën op doen. We waren al zo lang niet geweest." En hier en daar een snackje meenemen? "Ja, dat ook natuurlijk!"

De Markt
+Wie:+ Sandra Breure en Janet Dittmar uit Kats in Zeeland
+Tijd:+ 13.31 uur
+Doel:+ Mooie producten zoeken en lekker proeven.



Sandra vindt het 'marktgedeelte' een verademing. "Hier liggen echt mooie spullen." Sandra en collega chef-kok, Janet werken samen in De Zeeuwse Rozentuin. Janet kookt vooral puur. "Niet te veel poespas op het bord. Maar vooral producten uit de streek met een zuivere smaak." Ze was gecharmeerd van een biologisch stukje varkensvlees. "Ik moet mijn vlees uit Frankrijk halen, dus ik vind dit zeker interessant."

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner, Natalja Elings en Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bezoekersverslag-horecava/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: