Bezoekersverslag Horecava 2010

14 januari 2010 |
Bezoekersverslag Horecava 2010<

Begin januari was de 54e editie van de vakbeurs Horecava in de Rai in Amsterdam. Vier dagen lang konden horeca-ondernemers hun zintuigen en onderne-mingslust opladen voor het nieuwe jaar. In de diverse werelden vroegen we bezoekers naar hun beweegredenen en bevindingen over de beurs.

Hotel
+Wie:+ Lennart Postma (17) en Marno Akkerman (18) en medestudenten van ROC Friese Poort in Sneek
+Tijd:+ 11.40 uur
+Doel:+ 'Verplichte' schoolexcursie.



De hotelschool studenten lopen netjes in pak over de beurs. Lennart kijkt een beetje moeilijk: "Ja, ze zeiden dat een pak verplicht was." Echt veel geleerd hebben de jongens nog niet. Of heeft dat meer met vannacht te maken? "Nou, we zijn gisteren wel even in een karaokebar geweest." Gelukkig stroomt bij Lennart het hotelbloed al wel een beetje door zijn aderen. "Wij slapen in het Mercure hotel en ik vind de sfeer daar toch wel leuk." Een eigen hotel beginnen dan maar? "Neuh. Ik ga liever de keuken in."

Buiten
+Wie:+ Robert Kuiper en Sabine Louët Feisser
+Tijd:+ 11.58 uur
+Doel:+ Oriënteren en zaken doen.



Niet alleen de exposanten komen om zaken te doen, zo ook deze twee collega's van Brandnew.design. "Wij adviseren grote merken die zowel aan consumenten als aan groothandels verkopen," legt Sabine uit. Het plan is om de hele beurs over te gaan vandaag. Robert: "Maar tot nu toe hebben we pas een heel klein hoekje gehad."

Grootkeuken
+Wie:+ Meneer en mevrouw Laarman uit Hoofddorp
+Tijd:+ 12.04 uur
+Doel:+ Gaan in het derde kwartaal van dit jaar een fastfoodzaak openen.



Op zoek dus naar hardware en inventaris. "FEBO is de beste fastfoodketen van Nederland." Dat wil meneer Laarman wel even kwijt. Eigenlijk heeft hij net een afspraak op de stand om over een bakwand te praten. "Moet ik ook nog op de foto? Dan weet mijn vrouw dat ik hier ben." Toch moet hij eraan geloven. Daarna is het de hoogste tijd om zaken te doen.

Fastservice
+Wie:+ Diana van Diepen uit Almere
+Tijd:+ 13.11 uur
+Doel:+ 'Tot 6 uur blijven'.



Diana heeft net een softijsje met een oranje dip in haar hand, waarschijnlijk om de WK-koorts aan te wakkeren. Diana lacht. "Nou, het is een dip. Je kan er dus ook depressief van worden!" Samen met haar man heeft ze een dansschool, 'voornamelijk stijldansen', in Almere. In de school runt het koppel ook een bar, maar daar komen ze niet speciaal voor. "Gewoon een beetje ideeën op doen. We waren al zo lang niet geweest." En hier en daar een snackje meenemen? "Ja, dat ook natuurlijk!"

De Markt
+Wie:+ Sandra Breure en Janet Dittmar uit Kats in Zeeland
+Tijd:+ 13.31 uur
+Doel:+ Mooie producten zoeken en lekker proeven.



Sandra vindt het 'marktgedeelte' een verademing. "Hier liggen echt mooie spullen." Sandra en collega chef-kok, Janet werken samen in De Zeeuwse Rozentuin. Janet kookt vooral puur. "Niet te veel poespas op het bord. Maar vooral producten uit de streek met een zuivere smaak." Ze was gecharmeerd van een biologisch stukje varkensvlees. "Ik moet mijn vlees uit Frankrijk halen, dus ik vind dit zeker interessant."

Horecava 2010 Amsterdam, Frank Lindner, Natalja Elings en Sanny Visser

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecava%20nieuwsbericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20horecava%20nieuwsitem%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/bezoekersverslag-horecava/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Coronacrisis
Deliveroo betaalt restaurants dagelijks

Deliveroo betaalt vanaf vandaag haar restaurants dagelijks. Op deze manier kunnen restaurants het geld dat ze verdiend hebben via de leveringen van maaltijden al binnen één dag op hun rekening krijgen. Door middel van dagelijkse betalingen biedt Deliveroo extra onderst...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: