Bespaar niet op je interieur!

24 september 2015
Bespaar niet op je interieur!

Eén zaak stond voor Edwin Tunnissen en Patricia Dhondt, die half september hun nieuwe brasserie ‘Een Mooie Dag’ in Duiven openden, buiten kijf:
bespaar nooit op je interieur. Zelf heeft Edwin, samen met zijn vrouw Patricia, er qua interieur alles aan gedaan om binnenkort vol trots de nieuwe onderneming aan de gasten te tonen.

*Inspiratiebron*
“Hoewel Patricia en ik beiden veel horeca-ervaring hebben, zijn we stad en land afgereisd om verschillende horecaconcepten te bekijken. Zo ontdekten we dat we bij nader inzien toch geen zwart plafond wilden (te benauwend) en we vooral een open brasserie wensten met daarbij een hoog plafond en comfortabel meubilair voor onze gasten. Behalve deze ‘rondreis’ deden we ook inspiratie op door het lezen van verschillende horecavakbladen. Ik raad elke ondernemer aan om dit ook te doen”, vertelt Edwin enthousiast.

*Industriële en warme look*
Uiteindelijk kwamen de brasserie-eigenaren in spe tot een eindoordeel. Edwin: “De inrichting wordt industrieel, maar wel met veel hout en warme kleuren. We hebben een gietvloer uitgezocht in een ‘betonlook’-uitvoering. De tafels worden gemaakt van doorleefd teakhout en door te spelen met verschillende tafelhoogtes en stoelontwerpen ontstaan er verschillende zitgroepen. Ook hebben we gekozen voor een speciale loungehoek. Deze wordt qua interieur ook anders dan de rest van de brasserie. Zo heeft deze loungehoek een houten vloer, een marmeren schouw en een kroonluchter. Op deze manier laten we tevens in de materialen terugkomen dat dit gedeelte een andere functie heeft dan de rest van onze zaak.”

*Interieurontwerpster*
In eerste instantie dachten Edwin en Patricia dat zij zelf wel het interieur konden ontwerpen. “Hier zijn we op teruggekomen. Als je in de lege ruimte staat, merk je toch dat er wel heel veel bij komt kijken. Hoewel het uiteraard een investering is, verdient het inzetten van een ontwerper zichzelf terug. Zo wist onze designer Nelly Blessinga na drie kwartier overleg precies wat we wilden. Maar liefst 95 procent van haar ontwerp gaan we nu daadwerkelijk uitvoeren. Bovendien weet Nelly precies waar we bepaalde materialen kunnen krijgen en welke vakmensen je voor specifieke klussen moet inschakelen”, vertelt Edwin.


~Een sfeerimpressie van de zaak~

*Zichtbaarheid van het personeel*
Edwin en Patricia hebben er bewust voor gekozen dat de keuken niet centraal staat in hun zaak. “De kok is zichtbaar, maar gasten kunnen niet in het pannetje kijken. Een keuken midden in onze brasserie is niet praktisch en ook te trendy voor een plaats als Duiven denk ik.” Wat betreft het bedienend personeel wil het ondernemerskoppel dat de bedrijfskleding in balans is met de inrichting en met de identiteit van de zaak. “We willen laagdrempelige, niet te chique maar wel nette bedrijfskleding. Spijkerschorten, een nette blouse en een nette spijkerbroek passen perfect bij ons industriële, maar toch warme interieur.”

*Verlichting als sfeerbepaler*
Oude, industriële lampen bepalen de sfeer in Een Mooie Dag. “Behalve deze industriële lampen, en de kroonluchter boven de loungehoek, maken we verder overal gebruik van spotjes. Alle lichten moeten dimbaar zijn, zodat we kunnen inspelen op het moment van de dag. We zijn namelijk doordeweeks van 10 tot 8 uur ’s avonds open en elk tijdstip vraagt weer om een andere sfeer.”

*Doelgroep*
“We richten ons op iedereen vanaf 25 jaar die wil genieten van lekker eten. Daarom kiezen we er bewust voor om geen barkrukken aan de bar te plaatsen. We zijn namelijk geen café. Zoals eerder gezegd, willen we verschillende zitgroepen creëren. Een lange tafel is bijvoorbeeld ideaal voor een familiediner, terwijl hogere stoelen juist jongeren aanspreken. We hebben er bewust voor gekozen om het industriële interieur een warme look te geven, zodat ook opa en oma zich hier straks op hun gemak voelen”, besluit Edwin.

Lees meer over Een Mooie Dag op de "blog!":http://www.lunchroom.nl/?q=%23eenmooiedag&x=zoeken

~Christel Tuin~

Overig nieuws