Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis.
 
Gratis burger
De opening wordt feestelijk gevierd met het weggeven van gratis burgers. Op donderdag 25 augustus kan iedereen, van 12:00 uur tot 19:00 uur, een gratis burger in het restaurant komen eten. Tijdens eerdere free- burger acties in Rotterdam, Amsterdam en Breda wisten burgerlovers EGB massaal te vinden en stonden er lange rijen op de rode loper.
 
Het verhaal rond het eerherstel voor de authentieke hamburger is inmiddels bekend. De aanpak van Ellis Gourmet Burger blijft aanslaan en dat bewijst de opening van de vestiging in Utrecht. De mix van hamburgers gemaakt van eerste keus rundvlees en gepresenteerd op een divers en originele menu waar ook vegetariërs makkelijk hun gading vinden, ligt aan de basis van deze succesformule. 'Gourmet' of verfijning is het sleutelwoord en bij aanvang zetten de uitbaters flink in op het creëren van hoge toegevoegde waarde.
 
Met zowel hun productkeuze, originele bereiding en smakelijke presentatie maken ze het verschil. Daarnaast betrekken ze ook de expertise van vooraanstaande spelers uit de culinaire wereld in hun menukaart. Treffend voorbeeld is de samenwerking met topslager Hendrik Dierendonck die mee de Meatlover by Dierendock  ontwikkelde. Ook verschillende topchefs drukken hun stempel op het hamburgeraanbod met onder meer Signature Gourmet Burgers.
 
Verrassen doet Ellis Gourmet Burger niet, enkel met prikkelende smaakcombinaties. Ook de keuze van locatie en pand is inspirerend. Eind 15e eeuw werd de Neude een belangrijke trekpleister voor marktkooplui dankzij haar locatie. Het plein was gelegen  aan de handelsweg van Holland naar Gerle en dicht bij de Oudegracht. Nu anno 2016 is het nog steeds één van de bekendste pleinen van ons land. Hier mag The Best Burger in Town natuurlijk niet ontbreken. Van deze burger kan genoten worden binnen in het New Yorks ogende restaurant of buiten op het terras met een prachtig uitzicht over het plein.
 
Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: the search for the perfect burger. In België zijn er maar liefst elf locaties, sinds twee jaar is Ellis ook actief in Nederland met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en nu ook Utrecht. Op 1 augustus opende Ellis haar eerste vestiging in Parijs. Ellis onderscheidt zich door de beste producten te gebruiken en verfijnt continu de recepten met hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. www.ellisgourmetburger.com
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: