Bekende hamburgerketen vindt toplocatie

23 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Het team van Ellis Gourmet Burger bewijst eens te meer dat ze naast zin voor goede smaak ook feeling voor toplocaties heeft. De vierde vestiging ‘voor mogelijk de beste hamburger ter wereld' opent op 25 augustus, op de Neude in Utrecht, in een plek met een rijke geschiedenis.
 
Gratis burger
De opening wordt feestelijk gevierd met het weggeven van gratis burgers. Op donderdag 25 augustus kan iedereen, van 12:00 uur tot 19:00 uur, een gratis burger in het restaurant komen eten. Tijdens eerdere free- burger acties in Rotterdam, Amsterdam en Breda wisten burgerlovers EGB massaal te vinden en stonden er lange rijen op de rode loper.
 
Het verhaal rond het eerherstel voor de authentieke hamburger is inmiddels bekend. De aanpak van Ellis Gourmet Burger blijft aanslaan en dat bewijst de opening van de vestiging in Utrecht. De mix van hamburgers gemaakt van eerste keus rundvlees en gepresenteerd op een divers en originele menu waar ook vegetariërs makkelijk hun gading vinden, ligt aan de basis van deze succesformule. 'Gourmet' of verfijning is het sleutelwoord en bij aanvang zetten de uitbaters flink in op het creëren van hoge toegevoegde waarde.
 
Met zowel hun productkeuze, originele bereiding en smakelijke presentatie maken ze het verschil. Daarnaast betrekken ze ook de expertise van vooraanstaande spelers uit de culinaire wereld in hun menukaart. Treffend voorbeeld is de samenwerking met topslager Hendrik Dierendonck die mee de Meatlover by Dierendock  ontwikkelde. Ook verschillende topchefs drukken hun stempel op het hamburgeraanbod met onder meer Signature Gourmet Burgers.
 
Verrassen doet Ellis Gourmet Burger niet, enkel met prikkelende smaakcombinaties. Ook de keuze van locatie en pand is inspirerend. Eind 15e eeuw werd de Neude een belangrijke trekpleister voor marktkooplui dankzij haar locatie. Het plein was gelegen  aan de handelsweg van Holland naar Gerle en dicht bij de Oudegracht. Nu anno 2016 is het nog steeds één van de bekendste pleinen van ons land. Hier mag The Best Burger in Town natuurlijk niet ontbreken. Van deze burger kan genoten worden binnen in het New Yorks ogende restaurant of buiten op het terras met een prachtig uitzicht over het plein.
 
Over Ellis Gourmet Burger
Ellis is het concept van een groep enthousiastelingen met één doel voor ogen: the search for the perfect burger. In België zijn er maar liefst elf locaties, sinds twee jaar is Ellis ook actief in Nederland met vestigingen in Rotterdam, Amsterdam, Breda en nu ook Utrecht. Op 1 augustus opende Ellis haar eerste vestiging in Parijs. Ellis onderscheidt zich door de beste producten te gebruiken en verfijnt continu de recepten met hulp van bekende productspecialisten en sterrenchefs. www.ellisgourmetburger.com
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: