Bedrijfspaspoort: Lunchroom Onder Ons in Reek

31 juli 2018 | David Bakker
Naam en leeftijd: Søren Bueters (45), Mariska Bueters (46), Bo van Gaal (23)
Hoe heet je zaak: Onder Ons in Reek
Locatie: Reek (Noord-Brabant)
Wat is de bestseller op de kaart: ‘Broodje Noordhoek’ (broodje met zelfgemaakte ragout)
Prijs kopje koffie: €2,20
Prijs kopje thee: €2,00
Prijs frisdrank: €2,20 - €2,30
Goedkoopste gerecht:  €3,50 (huisgemaakte Monchoutaart)
Duurste gerecht: €12,50 (carpacciosalade)
Zitplaatsen binnen: 30
Zitplaatsen buiten: 30
 

Hoe zou jij je lunchroom willen omschrijven?

Gezelligheid staat voorop, we zijn flexibel en luisteren goed naar wat de klant wil. Wij zijn er voor ieder bijzonder moment. Dat is trouwens ook onze visie: even stilstaan bij het moment, tijd maken voor elkaar en gewoon genieten van de goede dingen. Onze inrichting is industrieel en gezellig.

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt in je dagzaak?

Op zondag 27 mei was er een wolkbreuk boven Reek en omstreken. Ons pand ligt veertig centimeter onder NAP, Onder Ons werd dus al snel ‘Onder Plons’. Onze  onderneming liep een stukje onder water en er kwamen veel mensen uit het dorp helpen om het water weg te werken.

Voor welke ondernemer heb je veel respect en waarom?

Bob Hutten. Hij is een ondernemer die ook inziet dat verspilling van voedsel aan de orde van de dag is. Ook hij zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gezicht te geven in onze maatschappij.

Wat is volgens jou de foodtrend van dit jaar?

Ambachtelijk en puur. Mensen gaan steeds meer letten op E-nummers en de herkomst van producten. De consument is bewuster bezig met wat men eet. 

Waar moet je als ondernemer nooit op besparen?

Op een glimlach en aandacht voor de klant. Dat zijn ook nog eens elementen die niets kosten, maar wel van levensbelang zijn voor je zaak. Daarnaast kwalitatief goede en verse producten. Ons motto is ‘van boer tot bord’, de meeste ingrediënten komen van de boeren in de buurt. Dat proef 
je!

Waar bespaar jij op?

Alles behalve de kwaliteit. We zijn continu bezig om processen te veranderen om waste tegen te gaan en het verbeteren van inkoop, personeelsbezetting en verbruik van energie en water. 

Wat doe je in je vrije tijd?

Søren is interieurbouwer, en heeft vrijwel alles binnen Onder Ons gemaakt. Denk aan de tafels, de vloer, de lampen en de tegels in het  toilet. Mariska tennist in haar vrije tijd. Bo gaat graag uit eten.

Wat is je toekomstvisie op de horeca, en dan met name op lunchrooms?

Lunchrooms krijgen een steeds socialer aspect. Mensen zoeken een ontmoetingsplek buiten hun thuisomgeving en hun werk. We zien dit ook in  onze eigen horecagelegenheid, jong en oud komt langs.

Wat is een droom die je hoopt te bereiken als ondernemer?

Als ondernemers hopen we iets toe te voegen aan ons dorp Reek. Reek had tot voor kort geen horeca (op 29 april 2017 hebben wij onze deuren geopend). We zijn van mening dat je in je eigen dorp een kopje koffie of pilsje moet kunnen drinken.

Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent met je zaak?

We onderscheiden ons door middel van het concept. Duurzaam en maatschappelijk ondernemen en een eerlijk verhaal.

Welke online kanalen gebruik je om meer publiek te trekken?

We hebben onze eigen website: www.onderonsinreek.nl. Verder zijn we actief op onze eigen  Facebook-, Instagram- en Twitterpagina. Beoordelingen kunnen mensen doorgeven via Tripadvisor.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: