Bedrijfspaspoort: Lunchroom Onder Ons in Reek

31 juli 2018 | David Bakker
Naam en leeftijd: Søren Bueters (45), Mariska Bueters (46), Bo van Gaal (23)
Hoe heet je zaak: Onder Ons in Reek
Locatie: Reek (Noord-Brabant)
Wat is de bestseller op de kaart: ‘Broodje Noordhoek’ (broodje met zelfgemaakte ragout)
Prijs kopje koffie: €2,20
Prijs kopje thee: €2,00
Prijs frisdrank: €2,20 - €2,30
Goedkoopste gerecht:  €3,50 (huisgemaakte Monchoutaart)
Duurste gerecht: €12,50 (carpacciosalade)
Zitplaatsen binnen: 30
Zitplaatsen buiten: 30
 

Hoe zou jij je lunchroom willen omschrijven?

Gezelligheid staat voorop, we zijn flexibel en luisteren goed naar wat de klant wil. Wij zijn er voor ieder bijzonder moment. Dat is trouwens ook onze visie: even stilstaan bij het moment, tijd maken voor elkaar en gewoon genieten van de goede dingen. Onze inrichting is industrieel en gezellig.

Wat is het gekste dat je ooit meegemaakt hebt in je dagzaak?

Op zondag 27 mei was er een wolkbreuk boven Reek en omstreken. Ons pand ligt veertig centimeter onder NAP, Onder Ons werd dus al snel ‘Onder Plons’. Onze  onderneming liep een stukje onder water en er kwamen veel mensen uit het dorp helpen om het water weg te werken.

Voor welke ondernemer heb je veel respect en waarom?

Bob Hutten. Hij is een ondernemer die ook inziet dat verspilling van voedsel aan de orde van de dag is. Ook hij zet zich in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gezicht te geven in onze maatschappij.

Wat is volgens jou de foodtrend van dit jaar?

Ambachtelijk en puur. Mensen gaan steeds meer letten op E-nummers en de herkomst van producten. De consument is bewuster bezig met wat men eet. 

Waar moet je als ondernemer nooit op besparen?

Op een glimlach en aandacht voor de klant. Dat zijn ook nog eens elementen die niets kosten, maar wel van levensbelang zijn voor je zaak. Daarnaast kwalitatief goede en verse producten. Ons motto is ‘van boer tot bord’, de meeste ingrediënten komen van de boeren in de buurt. Dat proef 
je!

Waar bespaar jij op?

Alles behalve de kwaliteit. We zijn continu bezig om processen te veranderen om waste tegen te gaan en het verbeteren van inkoop, personeelsbezetting en verbruik van energie en water. 

Wat doe je in je vrije tijd?

Søren is interieurbouwer, en heeft vrijwel alles binnen Onder Ons gemaakt. Denk aan de tafels, de vloer, de lampen en de tegels in het  toilet. Mariska tennist in haar vrije tijd. Bo gaat graag uit eten.

Wat is je toekomstvisie op de horeca, en dan met name op lunchrooms?

Lunchrooms krijgen een steeds socialer aspect. Mensen zoeken een ontmoetingsplek buiten hun thuisomgeving en hun werk. We zien dit ook in  onze eigen horecagelegenheid, jong en oud komt langs.

Wat is een droom die je hoopt te bereiken als ondernemer?

Als ondernemers hopen we iets toe te voegen aan ons dorp Reek. Reek had tot voor kort geen horeca (op 29 april 2017 hebben wij onze deuren geopend). We zijn van mening dat je in je eigen dorp een kopje koffie of pilsje moet kunnen drinken.

Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent met je zaak?

We onderscheiden ons door middel van het concept. Duurzaam en maatschappelijk ondernemen en een eerlijk verhaal.

Welke online kanalen gebruik je om meer publiek te trekken?

We hebben onze eigen website: www.onderonsinreek.nl. Verder zijn we actief op onze eigen  Facebook-, Instagram- en Twitterpagina. Beoordelingen kunnen mensen doorgeven via Tripadvisor.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Restaurant JAQ, dé hotspot in het Rotterdamse theaterdistrict

Op 12 december opent restaurant JAQ haar deuren in het theaterdistrict van Rotterdam, tegenover het Oude Luxor Theater en vlakbij het bruisende uitgaansgebied rondom het Hofplein. Het sfeervolle restaurant is dé plek om af te spreken voor een drankje tijdens of na het shoppen, voor een zakend...

Economie
Personeel houdt ondernemer uit zijn slaap

Ruim de helft (55%) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorko...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: