Bezoek gratis BBB Maastricht

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van beleving en inspiratie.

Kookwedstrijden en meer...

Het in 2016 geïntroduceerde, nieuwe beursconcept waarbij de beurs is opgedeeld in 4 specifieke horecawerelden, is deze editie nog verder doorontwikkeld. Zo komt Food Forest dit jaar met Cooking Mania, een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met talentvolle, aanstormende koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, Variety Valley, vind je een compleet vernieuwd Food Court waar bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten nuttigen.

Craftbrouwerijen

Beverage Beach presenteert op Specialty Beer Bay zeker 20 craftbrouwerijen die hun eigen, unieke speciaalbieren serveren. Bovendien kun je hier deelnemen aan diverse wijn- en spijsproeverijen en zijn er op Sprits Square drie dagen lang workshops met betrekking tot ‘the perfect serve’. Uiteraard ontbreekt in deze wereld ook het NK oestersteken niet.

Folie Culinaire

Folie Culinaire, tot slot, is enkel toegankelijk voor horecaprofessionals uit het hogere- en topsegment. Belangrijk onderdeel van Folie Culinaire is de Demo Kitchen waar beroemde, internationale (sterren)chefs doorlopend demonstraties geven. Een van de deelnemers is Mikael Svensson, een Zweedse chef van het Urban sterrenrestaurant dichtbij de Foodhallen van Oslo. Dit jonge talent verrast met zijn visie en duidelijke beeld van iets wat New Nordic Cuisine mag heten in een keuken waar biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

Nieuw dit jaar is ook de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd in Complex (centrum Maastricht).

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier gratis!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: