Bezoek gratis BBB Maastricht

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober openen de 4 werelden van BBB hun deuren in MECC Maastricht en het belooft weer een culinair spektakel te worden. Ruim 400 exposanten, 125 demonstraties, wedstrijden, proeverijen en workshops en zeker 20 sterrenchefs uit de hele wereld; BBB staat bol van beleving en inspiratie.

Kookwedstrijden en meer...

Het in 2016 geïntroduceerde, nieuwe beursconcept waarbij de beurs is opgedeeld in 4 specifieke horecawerelden, is deze editie nog verder doorontwikkeld. Zo komt Food Forest dit jaar met Cooking Mania, een exclusief gedeelte waar kookwedstrijden met talentvolle, aanstormende koks én gerenommeerde chefs plaatsvinden. In de wereld van innovatieve producten, diensten en andere oplossingen, Variety Valley, vind je een compleet vernieuwd Food Court waar bezoekers tegen aantrekkelijke prijzen verrassende gerechten nuttigen.

Craftbrouwerijen

Beverage Beach presenteert op Specialty Beer Bay zeker 20 craftbrouwerijen die hun eigen, unieke speciaalbieren serveren. Bovendien kun je hier deelnemen aan diverse wijn- en spijsproeverijen en zijn er op Sprits Square drie dagen lang workshops met betrekking tot ‘the perfect serve’. Uiteraard ontbreekt in deze wereld ook het NK oestersteken niet.

Folie Culinaire

Folie Culinaire, tot slot, is enkel toegankelijk voor horecaprofessionals uit het hogere- en topsegment. Belangrijk onderdeel van Folie Culinaire is de Demo Kitchen waar beroemde, internationale (sterren)chefs doorlopend demonstraties geven. Een van de deelnemers is Mikael Svensson, een Zweedse chef van het Urban sterrenrestaurant dichtbij de Foodhallen van Oslo. Dit jonge talent verrast met zijn visie en duidelijke beeld van iets wat New Nordic Cuisine mag heten in een keuken waar biologische en organische producten de hoofdrol spelen in gerechten met een moderne look en twist.

Nieuw dit jaar is ook de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd in Complex (centrum Maastricht).

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier gratis!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: