Baristas organiseren nieuwe wedstrijd

21 december 2012
Baristas organiseren nieuwe wedstrijd

Baristas Stefan Bouman (Coffeeminded) en Bjorn Hovestad (Milk and Cookies) hebben de handen ineen geslagen en organiseren het eerste Venlose koffiekampioenschap op 14 oktober 2013.

*Koffie onder de aandacht*
Beide baristas zijn al enige jaren actief bezig koffie onder de aandacht te brengen. Bouman draagt zijn kennis actief over als onafhankelijk trainer/adviseur en als docent aan de Hotelschool Venlo probeert hij een nieuwe generatie enthousiast te krijgen. Hovestad verkoopt bij Milk and Cookies een breed scala aan koffievariaties en is regelmatig buiten de deur te vinden voor demonstraties van de laatste trends op koffiegebied.

*Voorselectie voor wedstrijd*
"Op het moment zijn we nog bezig om het evenement vorm te geven en mogelijk geïnteresseerde partijen te benaderen. We hopen in het voorjaar te kunnen beginnen met het inschrijven van de deelnemers. Afhankelijk van het aantal inschrijving zullen we wellicht een voorselectie moeten organiseren. Uiteindelijk zullen er tien a twaalf bedrijven mee kunnen doen aan de wedstrijd gepland op 14 oktober", aldus de organisatie.

*Best Barista in Town*
Tijdens deze wedstrijd krijgen horecagelegenheden de kans om hun beste barista mee te laten dingen voor de titel Best Barista in Town. De barista krijgt 15 minuten om 4 cappuccinos, 4 espresso's en 4 eigen koffies te maken. Een jury zal de barista beoordelen op de smaak, techniek, kwaliteit en presentatie. Bedrijven, organisaties en mensen die interesse hebben, deel willen nemen of op de hoogte willen worden gehouden, kunnen contact opnemen via info@koffievenlo.nl.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws