Bakkersvak 2019: uitgebreidste programma ooit

28 februari 2019 | Yonne van Geene

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief rond. Na zeven succesvolle edities heeft organisator Easyfairs dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners, volledig afgestemd op de wensen van de bezoeker. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit op Nederlands belangrijkste evenement voor de bakkerij- en ijssector. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein.

“We hebben het programma op de schop genomen. Mede door de verlenging van twee naar drie beursdagen, kregen we de unieke kans om meer activiteiten aan te bieden. Maar we willen vooral onze bezoeker aan de hand van een omvangrijk programma een ‘visit the future-beleving’ bieden. En daarbij hebben we een programma samengesteld voor de bakker van nu én die van morgen. Oftewel; of je nog maar net in het vak zit of er al jaren in thuis bent. Op Bakkersvak vinden bezoekers een programma met vooruitstrevende thema’s en sprekers die hen praktische handvaten bieden om de komen jaren hun vak succesvol tegemoet te gaan”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Belevenisplein en de Open Bakkerij

Op het Belevenisplein worden in samenwerking met het Bakery Institute, het Boulangerieteam en het Nederlands Patisserie Team verschillende demonstraties van ’s Nederlands beste boulangers en patissiers gegeven. Tijdens deze editie staat het thema Guilty Pleasures centraal. Op dit plein vindt maandag 11 maart ook de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij de kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

In de Open Bakkerij (een initiatief van het Bakery Institute) maken bezoekers kennis met de nieuwe generatie bakkers door de inspirerende verhalen van oud-studenten. De Open Bakkerij wordt alle beursdagen gerund door deze oud-studenten die in het dagelijks leven werkzaam zijn in zowel nieuwe bedrijven als bestaande (familie)bedrijven. Bezoekers kunnen hier in gesprek met deze nieuwe generatie bakkers over hun motivaties en ambities.

Het Grondstoffentheater

In het nieuwe Grondstoffentheater dat in samenwerking met Bakkers in Bedrijf is gelanceerd, geven vakexperts praktische tips over het gebruik van specifieke grondstoffen. Aan het woord komen onder andere Ineke Berentschot (auteur van het boek ‘Nachtbrood’ over haar zoektocht naar goed brood), Carlo Midiri (Callebaut-ambassadeur en lid van het Nederlands Patisserie Team) en Karl de Smedt (Puratos) over de nieuwe toekomst van desem.

Café Onderneem

In café Onderneem worden niet alleen de mooie aspecten van het ondernemerschap belicht, maar gaan ervaren sprekers ook dieper in op de uitdagingen die de ondernemer tegenkomt. Vraagstukken die aan bod komen: Hoe speel je écht in op de huidige consumententrends? Wat zijn de trends überhaupt? Is online marketing echt nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met duurzaamheid? Een greep uit de sprekers: Rabobank, WP Haton, NBC, NVB, Peelpioneers, Manytastes en True Price. “Er staat een sterk programma met gerenommeerde sprekers. Daarnaast is de gave inrichting van dit café ook het benoemen en het bezoeken waard”, aldus Visser.

De Gouden IJsspatel

Een primeur op Bakkersvak is de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ op dinsdag 12 maart. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum voor het eerst op de beurs op het IJsplein gehouden. Tijdens deze wedstrijd wordt ontdekt wie zichzelf de beste ijsmaker van Nederland mag noemen.

Bakkersvak

Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Bagels & Beans tekent voor vestiging in het project FORUM Rotterdam

Bagels & Beans heeft onlangs een langjarige huurovereenkomst afgesloten met Multi Netherlands voor een vestiging in het project FORUM Rotterdam. FORUM Rotterdam is een project van Multi Netherlands. Het binnenstadproject is gesitueerd tussen de belangrijkste winkelstraten van Rotterdam en omvat ...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Schrijf je in voor de wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Ga jij dit jaar met de eer strijken? Schrijf je dan nu in voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Gebruik onderstaand invulformulier of stuur de receptuur, bereidingswijze, naam van de lunchroom en adres, de prijs van het gerecht op de kaart en een foto van het broodje per e...

Opening
Anne&Max opent tweede vestiging in Utrecht

De groei zit er goed in bij Anne&Max. Vijf jaar geleden opende Anne&Max haar eerste vestiging in Utrecht en nu komt de droom van een tweede vestiging in de prachtige stad dan eindelijk uit. De nieuwe vestiging zal haar deuren openen op 27 mei 2019 aan de mooie Burgemeester Reigerstraat 15. H...

Bezorgen Internationaal
Amazon investeert fors in Deliveroo

Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks. Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53...

Hilton Events
Wereldrecordpoging Desembrood bakken ten bate van Against Cancer

Zondag 2 juni 2019 vindt de wereldrecordpoging Desembrood bakken plaats in Amsterdam. Hilton Amsterdam Airport Schiphol wordt omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld. Er zijn minimaal 500 mensen nodig waarbij er met duizend handen gelijktijdig desembrood gemaakt wordt om een of...

Bezorgen Fastfood
McDelivery breidt uit naar Eindhoven en Rotterdam Zuid

Vanaf vandaag is McDelivery ook beschikbaar in Eindhoven en Rotterdam Zuid. Met McDelivery kunnen gasten hun favoriete McDonald’s producten bestellen en laten bezorgen via de Uber Eats-app. Eindhoven is de elfde Nederlandse stad en de eerste stad in Brabant waar deze dienst wordt aangeboden. I...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: