Bakkersvak 2019: uitgebreidste programma ooit

28 februari 2019 | Yonne van Geene

Het programma voor Bakkersvak 2019 is definitief rond. Na zeven succesvolle edities heeft organisator Easyfairs dit jaar een uitgebreider programma opgezet in samenwerking met haar partners, volledig afgestemd op de wensen van de bezoeker. Hierdoor zijn er meer workshops, demo’s en lezingen dan ooit op Nederlands belangrijkste evenement voor de bakkerij- en ijssector. Er is een Belevenisplein, een Open Bakkerij, een Grondstoffentheater, een café Onderneem, een Inspiratorium en een IJsplein.

“We hebben het programma op de schop genomen. Mede door de verlenging van twee naar drie beursdagen, kregen we de unieke kans om meer activiteiten aan te bieden. Maar we willen vooral onze bezoeker aan de hand van een omvangrijk programma een ‘visit the future-beleving’ bieden. En daarbij hebben we een programma samengesteld voor de bakker van nu én die van morgen. Oftewel; of je nog maar net in het vak zit of er al jaren in thuis bent. Op Bakkersvak vinden bezoekers een programma met vooruitstrevende thema’s en sprekers die hen praktische handvaten bieden om de komen jaren hun vak succesvol tegemoet te gaan”, zegt Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak.

Belevenisplein en de Open Bakkerij

Op het Belevenisplein worden in samenwerking met het Bakery Institute, het Boulangerieteam en het Nederlands Patisserie Team verschillende demonstraties van ’s Nederlands beste boulangers en patissiers gegeven. Tijdens deze editie staat het thema Guilty Pleasures centraal. Op dit plein vindt maandag 11 maart ook de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij de kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

In de Open Bakkerij (een initiatief van het Bakery Institute) maken bezoekers kennis met de nieuwe generatie bakkers door de inspirerende verhalen van oud-studenten. De Open Bakkerij wordt alle beursdagen gerund door deze oud-studenten die in het dagelijks leven werkzaam zijn in zowel nieuwe bedrijven als bestaande (familie)bedrijven. Bezoekers kunnen hier in gesprek met deze nieuwe generatie bakkers over hun motivaties en ambities.

Het Grondstoffentheater

In het nieuwe Grondstoffentheater dat in samenwerking met Bakkers in Bedrijf is gelanceerd, geven vakexperts praktische tips over het gebruik van specifieke grondstoffen. Aan het woord komen onder andere Ineke Berentschot (auteur van het boek ‘Nachtbrood’ over haar zoektocht naar goed brood), Carlo Midiri (Callebaut-ambassadeur en lid van het Nederlands Patisserie Team) en Karl de Smedt (Puratos) over de nieuwe toekomst van desem.

Café Onderneem

In café Onderneem worden niet alleen de mooie aspecten van het ondernemerschap belicht, maar gaan ervaren sprekers ook dieper in op de uitdagingen die de ondernemer tegenkomt. Vraagstukken die aan bod komen: Hoe speel je écht in op de huidige consumententrends? Wat zijn de trends überhaupt? Is online marketing echt nodig? En hoe zit het nu eigenlijk met duurzaamheid? Een greep uit de sprekers: Rabobank, WP Haton, NBC, NVB, Peelpioneers, Manytastes en True Price. “Er staat een sterk programma met gerenommeerde sprekers. Daarnaast is de gave inrichting van dit café ook het benoemen en het bezoeken waard”, aldus Visser.

De Gouden IJsspatel

Een primeur op Bakkersvak is de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ op dinsdag 12 maart. Deze wedstrijd wordt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum voor het eerst op de beurs op het IJsplein gehouden. Tijdens deze wedstrijd wordt ontdekt wie zichzelf de beste ijsmaker van Nederland mag noemen.

Bakkersvak

Na het succes van vorig jaar is Bakkersvak in 2019 opnieuw te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem. Bakkersvak is op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: