Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

7 maart 2019 | Yonne van Geene

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leveranciers te ontdekken.

“We mogen met trots zeggen dat we aan de vooravond staan van een hele gave editie en dat er heel veel nieuws te beleven is ten opzichte van vorig jaar. Het programma is uitgebreider dan ooit en samen met onze exposanten en partners staan we te popelen om de deuren van deze mooie bakkersbeurs te openen”, aldus Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. Het exposantenaanbod op Bakkersvak bestaat onder andere uit leveranciers van eindproducten, grondstoffen, machines en gereedschappen, verpakkingen en winkelinrichting. Maar ook brancheverenigingen, mediapartijen, adviesbureaus en softwarebedrijven staan de bezoekers graag te woord. Onder de ruim 20 nieuwkomers zijn onder meer IJsprofi, IceTech, Geels Koffie & Thee, het Belgische Hacos, Van Max Pindakaas, Mafo Cleaning Equipment en Paniflower.

Volle plattegrond

Met 175 exposanten en nieuwe pleinen en theaters is de plattegrond van Bakkersvak wederom goed gevuld. Er is genoeg inspiratie voor de bezoeker te vinden met de komst van café Onderneem, de Open Bakkerij, het Grondstoffentheater en het Inspiratorium. Hier zijn elke dag tal van presentaties en demonstraties bij te wonen of worden inspirerende verhalen verteld. Naast het Belevenisplein en het IJsplein keert ook de food market terug waar verschillende marktkramen met allerlei specialiteiten en lekkernijen de bezoeker graag verrassen.

Meerdere primeurs deze editie

Naast de nieuwe theaters is ook de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ een primeur op Bakkersvak. Deze wedstrijd vindt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum plaats op dinsdag 12 maart 2019. De presentatie is in handen van tv-presentator Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep Max. Verder vindt op de tweede beursdag van Bakkersvak de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij maar liefst negen kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Inspirerend ontbijten

De derde beursdag van Bakkersvak wordt geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers van de Gouden IJsspatel in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Het grootste ijsontbijt van Nederland is één van de drie ontbijten die plaatsvinden tijdens Bakkersvak. Er is ook een exclusief netwerkontbijt met een groepsdiscussie van de Rabobank en op maandag 11 maart is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: