Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

7 maart 2019 | Yonne van Geene

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leveranciers te ontdekken.

“We mogen met trots zeggen dat we aan de vooravond staan van een hele gave editie en dat er heel veel nieuws te beleven is ten opzichte van vorig jaar. Het programma is uitgebreider dan ooit en samen met onze exposanten en partners staan we te popelen om de deuren van deze mooie bakkersbeurs te openen”, aldus Corine Visser, Event Manager van Bakkersvak. Het exposantenaanbod op Bakkersvak bestaat onder andere uit leveranciers van eindproducten, grondstoffen, machines en gereedschappen, verpakkingen en winkelinrichting. Maar ook brancheverenigingen, mediapartijen, adviesbureaus en softwarebedrijven staan de bezoekers graag te woord. Onder de ruim 20 nieuwkomers zijn onder meer IJsprofi, IceTech, Geels Koffie & Thee, het Belgische Hacos, Van Max Pindakaas, Mafo Cleaning Equipment en Paniflower.

Volle plattegrond

Met 175 exposanten en nieuwe pleinen en theaters is de plattegrond van Bakkersvak wederom goed gevuld. Er is genoeg inspiratie voor de bezoeker te vinden met de komst van café Onderneem, de Open Bakkerij, het Grondstoffentheater en het Inspiratorium. Hier zijn elke dag tal van presentaties en demonstraties bij te wonen of worden inspirerende verhalen verteld. Naast het Belevenisplein en het IJsplein keert ook de food market terug waar verschillende marktkramen met allerlei specialiteiten en lekkernijen de bezoeker graag verrassen.

Meerdere primeurs deze editie

Naast de nieuwe theaters is ook de prestigieuze IJsVak-wedstrijd ‘de Gouden IJsspatel’ een primeur op Bakkersvak. Deze wedstrijd vindt in samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum plaats op dinsdag 12 maart 2019. De presentatie is in handen van tv-presentator Mascha de Rooij, onder andere bekend van Omroep Max. Verder vindt op de tweede beursdag van Bakkersvak de twintigste editie van de Dutch Pastry Award plaats, waarbij maar liefst negen kandidaten strijden om het aspirant-lidmaatschap van het Nederlands Patisserie Team.

Inspirerend ontbijten

De derde beursdag van Bakkersvak wordt geopend met het grootste ijsontbijt van Nederland. Terwijl het aangeleverde ijs van de deelnemers van de Gouden IJsspatel in de vriezer staat, mag elke bezoeker aanschuiven aan dit ijsontbijt om met alle heerlijke smaken ijs te ontbijten. Het grootste ijsontbijt van Nederland is één van de drie ontbijten die plaatsvinden tijdens Bakkersvak. Er is ook een exclusief netwerkontbijt met een groepsdiscussie van de Rabobank en op maandag 11 maart is de aftrap van het Nationaal Schoolontbijt 2019.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Routing: liever efficiënt of meer contact met je gasten?

De routing in je lunchzaak is van groot belang. Tijdens de piekuren moet je immers iedere gast goed en snel voorzien van hetgeen zij besteld hebben. In veel gevallen gaat het dan ook om koffie: het is één van de bestsellers. Vrijwel geen enkele lunchroom uitgezonderd. We gingen te r...

Advertorial
Probeer nu GRATIS de botermelange van Debic

Roomboter geeft een rijkdom aan uw lunchroom die onmiskenbaar is voor het maken van broodjes waar gasten voor terugkomen. Het nadeel van roomboter is dat het niet direct smeerbaar is uit de koeling. Daarvoor is Debic Smeren & Bakken ontwikkeld: een direct smeerbare melange van roomboter en plant...

Advertorial
3, 2, 1… Stoof!

Oma’s draadjesvlees, dat is waar je elk kind voor wakker kunt maken. En nu we eenmaal volwassen zijn, loopt het water nog steeds in onze mond als we er alleen al aan denken. Anno 2019 zijn stoofgerechten weer helemaal back in business. Smakelijke hachee, Franse Boeuf Bourguignon, Vlaamse stove...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: