Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

13 mei 2015 |
Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers<

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen
met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een verzamelplaats voor alle ondernemers die interesse hebben in de mooiste patisseriecreaties en bijzondere gebakjes, taartjes, broodjes, bonbons en ander lekkers.

Breed scala aan deelnemers
Deelnemers van het eerste uur waren aanwezig, maar ook nieuwe partijen zagen kans er dit jaar bij te zijn waardoor het aanbod van leveranciers ook deze editie weer is toegenomen. Ondernemers uit het hele land kregen gedurende de twee dagen een goed overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen in de brood-en patisseriesector. Veel brood en heerlijke lekkernijen in alle soorten, smaken, geuren en maten, maar ook alles op het gebied van ovens en interieur waren terug te vinden op de beurs. Ruim 69% van de bezoekers geeft aan de beurs te bezoeken voor de laatste innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast verwacht 42% van de bezoekers daadwerkelijk producten aan te schaffen die ze op de beurs hebben gezien.

Ultieme beleving voor bezoekers
De totale beleving van deze editie heeft volgens Bakkersvak bijgedragen aan de hoge score van de bezoekers, waarvan maar liefst 85% de algemene beursbeleving beoordeeld als goed tot zeer goed. Ook de kwaliteit van exposanten vond 80% van de bezoekers goed tot zeer goed. Van de bezoekers was 55 % afkomstig uit de ambachtelijke bakkerijsector, maar ook andere sectoren waren goed vertegenwoordigd, zoals de industriële bakkerijen, chocolaterieën, restaurants, lunchrooms, retailers, catering, ijssalons, koffiebars en tearooms.

Demonstraties trekken veel bekijks
De inspirerende demonstraties van o.a. het Nederlands Patisserie Team en BoulangerieTeam maakten de dag compleet. Het BoulangerieTeam nam de bezoekers mee in de wereld van desem met: spelt, rogge en een BoulangerieTeam-special. Daarnaast kregen de bezoekers de mogelijkheid om desem te tappen om er zelf in de bakkerij mee aan de slag te kunnen. Het Patisserie Team vertoonde verschillende demonstraties op het gebied van patisserie. Zo maakte Peter Remmelzwaal live de Balloon Dog o.a. bekend uit De Wereld Draait Door. Nieuw was de presentatie van Tom van Veen, waarbij bewegende beelden werden gepresenteerd op een showstuk van witte chocolade, ook wel videomapping genoemd. Naast de demonstraties was het Nederlands Patisserie Team ook aanwezig om de waanzinnige showstukken van de Dutch Pastry Award 2015 te jureren. In een spannende wedstrijd wist Robin Hoedjes uiteindelijk de award te bemachtigen met zijn showstuk van uitsluitend eetbare materialen in het thema Science Fiction.

2016: Jubileumeditie
Bakkersvak vindt in 2016 voor de vijfde keer plaats. Dit vijfjarige jubileum wordt gevierd met de gehele sector op de toonaangevende vakbeurs op 6 & 7 maart 2016. Al vele deelnemers willen dit feestje niet missen en ook 98% van de bezoekers is voornemens weer een bezoek te brengen aan het gastvrije Autotron in Rosmalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

trends
Vijf trends op het gebied van (voedsel)verpakkingen

Er zijn een hoop ontwikkelingen gaande op het gebied van food verpakkingen. De consument kiest steeds meer voor gemak. Zij wensen betere en meer productinformatie, willen to- go verpakkingen en minder plastic verpakkingen. De consument bepaalt in grote mate de trends en ontwikkelingen voor food verp...

Koffie & thee
De red cups zijn terug bij Starbucks

De dagen worden korter, de temperatuur daalt gestaag en na het lange wachten is het vanaf vandaag eindelijk zo ver: de red cup is weer verkrijgbaar bij Starbucks! Het is de perfecte tijd om lekker warm binnen te zitten en samen met je vrienden en familie te genieten van de knusse wintermaanden. De s...

Lekkerste Lunchroombroodje
Wie ontvangt vrijdag deze schaal?

Wie heeft dit jaar het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland? Vrijdag tussen 12.00 en 13.00 uur reist een delegatie van vakblad Lunchroom af naar de lunchroom die het lekkerste broodje wist te presenteren. Houd de website lunchroom.nl vrijdag goed in de gaten, want we zullen daarop 's midd...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: