Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

13 mei 2015 |
Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen
met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een verzamelplaats voor alle ondernemers die interesse hebben in de mooiste patisseriecreaties en bijzondere gebakjes, taartjes, broodjes, bonbons en ander lekkers.

Breed scala aan deelnemers
Deelnemers van het eerste uur waren aanwezig, maar ook nieuwe partijen zagen kans er dit jaar bij te zijn waardoor het aanbod van leveranciers ook deze editie weer is toegenomen. Ondernemers uit het hele land kregen gedurende de twee dagen een goed overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen in de brood-en patisseriesector. Veel brood en heerlijke lekkernijen in alle soorten, smaken, geuren en maten, maar ook alles op het gebied van ovens en interieur waren terug te vinden op de beurs. Ruim 69% van de bezoekers geeft aan de beurs te bezoeken voor de laatste innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast verwacht 42% van de bezoekers daadwerkelijk producten aan te schaffen die ze op de beurs hebben gezien.

Ultieme beleving voor bezoekers
De totale beleving van deze editie heeft volgens Bakkersvak bijgedragen aan de hoge score van de bezoekers, waarvan maar liefst 85% de algemene beursbeleving beoordeeld als goed tot zeer goed. Ook de kwaliteit van exposanten vond 80% van de bezoekers goed tot zeer goed. Van de bezoekers was 55 % afkomstig uit de ambachtelijke bakkerijsector, maar ook andere sectoren waren goed vertegenwoordigd, zoals de industriële bakkerijen, chocolaterieën, restaurants, lunchrooms, retailers, catering, ijssalons, koffiebars en tearooms.

Demonstraties trekken veel bekijks
De inspirerende demonstraties van o.a. het Nederlands Patisserie Team en BoulangerieTeam maakten de dag compleet. Het BoulangerieTeam nam de bezoekers mee in de wereld van desem met: spelt, rogge en een BoulangerieTeam-special. Daarnaast kregen de bezoekers de mogelijkheid om desem te tappen om er zelf in de bakkerij mee aan de slag te kunnen. Het Patisserie Team vertoonde verschillende demonstraties op het gebied van patisserie. Zo maakte Peter Remmelzwaal live de Balloon Dog o.a. bekend uit De Wereld Draait Door. Nieuw was de presentatie van Tom van Veen, waarbij bewegende beelden werden gepresenteerd op een showstuk van witte chocolade, ook wel videomapping genoemd. Naast de demonstraties was het Nederlands Patisserie Team ook aanwezig om de waanzinnige showstukken van de Dutch Pastry Award 2015 te jureren. In een spannende wedstrijd wist Robin Hoedjes uiteindelijk de award te bemachtigen met zijn showstuk van uitsluitend eetbare materialen in het thema Science Fiction.

2016: Jubileumeditie
Bakkersvak vindt in 2016 voor de vijfde keer plaats. Dit vijfjarige jubileum wordt gevierd met de gehele sector op de toonaangevende vakbeurs op 6 & 7 maart 2016. Al vele deelnemers willen dit feestje niet missen en ook 98% van de bezoekers is voornemens weer een bezoek te brengen aan het gastvrije Autotron in Rosmalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: