Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers

13 mei 2015 |
Bakkersvak 2015: ruim 7000 bezoekers<

Met weer een stijging ten opzichte van vorig jaar reisden ruim 7000 bezoekers afgelopen 8 & 9 maart af naar Autotron Rosmalen. Samen
met een inspirerend programma wisten de 160 exposanten het Autotron geheel om te toveren tot een verzamelplaats voor alle ondernemers die interesse hebben in de mooiste patisseriecreaties en bijzondere gebakjes, taartjes, broodjes, bonbons en ander lekkers.

Breed scala aan deelnemers
Deelnemers van het eerste uur waren aanwezig, maar ook nieuwe partijen zagen kans er dit jaar bij te zijn waardoor het aanbod van leveranciers ook deze editie weer is toegenomen. Ondernemers uit het hele land kregen gedurende de twee dagen een goed overzicht van de laatste trends en ontwikkelingen in de brood-en patisseriesector. Veel brood en heerlijke lekkernijen in alle soorten, smaken, geuren en maten, maar ook alles op het gebied van ovens en interieur waren terug te vinden op de beurs. Ruim 69% van de bezoekers geeft aan de beurs te bezoeken voor de laatste innovaties en ontwikkelingen. Daarnaast verwacht 42% van de bezoekers daadwerkelijk producten aan te schaffen die ze op de beurs hebben gezien.

Ultieme beleving voor bezoekers
De totale beleving van deze editie heeft volgens Bakkersvak bijgedragen aan de hoge score van de bezoekers, waarvan maar liefst 85% de algemene beursbeleving beoordeeld als goed tot zeer goed. Ook de kwaliteit van exposanten vond 80% van de bezoekers goed tot zeer goed. Van de bezoekers was 55 % afkomstig uit de ambachtelijke bakkerijsector, maar ook andere sectoren waren goed vertegenwoordigd, zoals de industriële bakkerijen, chocolaterieën, restaurants, lunchrooms, retailers, catering, ijssalons, koffiebars en tearooms.

Demonstraties trekken veel bekijks
De inspirerende demonstraties van o.a. het Nederlands Patisserie Team en BoulangerieTeam maakten de dag compleet. Het BoulangerieTeam nam de bezoekers mee in de wereld van desem met: spelt, rogge en een BoulangerieTeam-special. Daarnaast kregen de bezoekers de mogelijkheid om desem te tappen om er zelf in de bakkerij mee aan de slag te kunnen. Het Patisserie Team vertoonde verschillende demonstraties op het gebied van patisserie. Zo maakte Peter Remmelzwaal live de Balloon Dog o.a. bekend uit De Wereld Draait Door. Nieuw was de presentatie van Tom van Veen, waarbij bewegende beelden werden gepresenteerd op een showstuk van witte chocolade, ook wel videomapping genoemd. Naast de demonstraties was het Nederlands Patisserie Team ook aanwezig om de waanzinnige showstukken van de Dutch Pastry Award 2015 te jureren. In een spannende wedstrijd wist Robin Hoedjes uiteindelijk de award te bemachtigen met zijn showstuk van uitsluitend eetbare materialen in het thema Science Fiction.

2016: Jubileumeditie
Bakkersvak vindt in 2016 voor de vijfde keer plaats. Dit vijfjarige jubileum wordt gevierd met de gehele sector op de toonaangevende vakbeurs op 6 & 7 maart 2016. Al vele deelnemers willen dit feestje niet missen en ook 98% van de bezoekers is voornemens weer een bezoek te brengen aan het gastvrije Autotron in Rosmalen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: