Baker & Moore in Rotterdam heeft Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

10 november 2018 | Thijs Jacobs

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Rotterdam. De inzending van Paul Bakker, de eigenaar van lunchroom Baker & Moore, gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Mr. Baker goes Asia’ en doet de naam eer aan. De Aziatische invloeden zijn verfijnd, maar onmiskenbaar aanwezig.

Voor wie trek heeft in sushi, maar eigenlijk ook in een lekker broodje, is deze creatie een uitkomst. De geflambeerde zalm is subliem van smaak en de nori mash en avocado - gecombineerd met de soja, sesam en gemberdressing - maken de beleving compleet. En wat dacht je van de ingelegde zoetzure bloemkool, die de smaakpapillen aan het denken zet en als kers op de taart de crunchy zadenmix, die op zijn beurt het geheel voorziet van een stevige ‘bite’? De smaakcombinaties werken uitstekend en dit broodje is een zeer verdiende winnaar.

Waar werd op gelet?

Deze prijs is een vakprijs. Daarom werd er door de jury goed gelet op de prijs-kwaliteitverhouding, de originaliteit van de receptuur, de presentatie en uiteraard de smaak. De prijs heet dan ook niet voor niets het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland.

Reacties van de jury

Een greep uit de reacties van de juryleden: “Wat bijzonder en origineel, het lijkt op een sushigerecht op een broodje.” Of wat dacht je van deze: “Heerlijk, met name de fijne rooksmaak van de zalm.” Daarnaast bleek de jury vol lof over prijs-kwaliteitverhouding en de kwaliteit van het gebruikte brood. Een meer dan terechte winnaar van een strijd die toch al werd gekenmerkt door een hoog niveau.

Over het winnende broodje

Het gerecht bestaat uit vers afgebakken rustiek brood, belegd met geflambeerde zalm, een ‘mash’ van nori, sesam en avocado, oosterse dressing, Little Gem, ingelegde bloemkool, romige kerrie-mayonaise, nori en een crunchy zadenmix.

Uitreiking

De prijs werd vandaag door hoofdredacteur Thijs Jacobs - van vakblad Lunchroom - uitgereikt aan de winnaar. De eigenaar, het personeel en de aanwezige gasten van het Rotterdamse Baker & Moore waren zichtbaar verrast. De schaal, oorkonde en bloemen bleven achter in Rotterdam, waar je in lunchroom Baker & Moore het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018 vindt. Bovendien wint de lunchroom een personeelstraining van hoofdsponsor Fuze Tea. Wat de jury betreft is dit broodje het omrijden waard! De wedstrijd is een initiatief van vakblad Lunchroom, een titel van Uitgeverij PS: bv.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: