Bagels & Beans gaat ook kleding verkopen

29 maart 2016
Bagels & Beans gaat ook kleding verkopen

Het is vast een 1 april-grap, gezien de foto's, maar wel heel leuk bedacht en zeker uit te voeren. Bagels & Beans verandert met ingang van
komende vrijdag (volgens het persbericht) namelijk in een moderne winkel van Sinkel: medewerkers dragen artikelen van lokale winkeliers die je ter plekke kunt kopen. Door als verkoopkanaal voor ondernemers te fungeren, hoopt Bagels & Beans de retail in de binnensteden te versterken.

Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans: "Wij geloven in bloeiende stadskernen waar mensen elkaar ontmoeten en ideeën uitwisselen. Een bruisende plek waar je graag bent en waar je kennismaakt met nieuwe trends en ontwikkelingen. ‘Hoe kunnen wij als Bagels & Beans daar een bijdrage aan leveren?', vroegen we onszelf af. Ons antwoord: door de fysieke scheiding tussen winkels op te heffen en andermans artikelen te verkopen aan onze klanten."

*Wenen*
"Ik kreeg het idee van een restaurant in Wenen waar je de tafels en stoelen kunt kopen. Overal hangt gewoon een prijskaartje aan", vertelt Bakker over de nieuwe plannen. ‘Het combineren van horeca en retail zie je overigens steeds vaker. In Den Haag is bijvoorbeeld een fietsenwinkel waar je koffie kunt bestellen en in Leiden is een lunchroom waar een muur vol met ouderwetse briefkaarten hangt. Ze versturen ‘m ook voor je."

*Zelfs sport- en skikleding*
Dus hoe ziet het nieuwe Bagels & Beans eruit? Bakker: "Onze kopjes en schoteltjes waren al te koop. Daar komt nu het hele interieur bij, tot de planten aan toe. Maar het meest vernieuwende is dat lokale retailers hun artikelen bij ons kunnen verkopen. Onze medewerkers dragen bijvoorbeeld de nieuwste zomerkleding, make-up, zonnebrillen of sieraden die je ter plekke kunt kopen. Maar je kunt ook denken aan telefoons inclusief abonnement, muziekinstrumenten, gadgets zoals de Apple Watch en zelfs sport- en skikleding."

*Lokaal*
Het wordt allemaal lokaal geregeld, legt Bakker uit. "Als je een winkel hebt in de buurt van een Bagels & Beans, komen we bij je langs om te peilen wat je van het idee vindt. We rekenen geen kosten of provisie. Het gaat ons niet om de extra omzet, maar om het helpen van collega-ondernemers. En we instrueren onze medewerkers natuurlijk hoe ze met de artikelen moeten omgaan zodat ze niet beschadigen."

Vanaf vrijdag 1 april kun je winkelen terwijl je bij je favoriete Bagels & Beans geniet van de ronde kanten van het leven.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws