Aviko introduceert 'jaarrond geel'

30 juni 2015
Aviko introduceert 'jaarrond geel'

Normaal worden horeca-ondernemers rond deze tijd geïnformeerd over de nieuwe vroege oogst-aardappelen en de consequenties voor het afbakken
van verse frites. Om de kwaliteit van de frites te handhaven, introduceert Aviko nu echter ‘jaarrond geel’. Dat betekent dat Aviko voor alle Nederlandse frites-varianten het hele jaar, tot de hoofdoogst, gebruik blijft maken van de bestaande, gele aardappelen. “Zo hoeft de ondernemer niet om te schakelen naar de vroege oogst-aardappelen en kan de consument blijven genieten van de vertrouwde smaak van een frietje”, zegt Janneke Loeven van Aviko.

*Constante kwaliteit*
Volgens Loeven is de keuze om zo lang mogelijk de bestaande aardappel in te zetten een belangrijke stap voor constante kwaliteit. “De vroege oogst stroomt ongeveer in de tweede week van juli in. Dit betreft het Premiere-aardappelras. Deze aardappelen moeten anders verwerkt worden, omdat ze relatief veel vocht bevatten en snel bruin kleuren. In het verleden informeerden we ondernemers hierover, zodat ze konden anticiperen op de veranderingen.”

*Geen extra rompslomp meer*
Loeven: "Met ‘jaarrond geel’ nemen we een hoop rompslomp voor en zorg bij de ondernemer weg. Hij kan naar hartelust, tot de hoofdoogst die ongeveer in oktober plaatsvindt, gebruikmaken van frites met de vertrouwde eigenschappen."

Overig nieuws