Atelier Restaurant & Bar Amsterdam geopend

16 mei 2017 | Thijs Jacobs

Atelier Restaurant & Bar aan de Valschermkade 16A in de Schinkelbuurt in Amsterdam is geopend. Na een verbouwing, het aanstellen van een nieuwe chef en met een compleet ander foodconcept is Atelier klaar om haar gasten culinair te verrassen. Atelier staat voor vernieuwing. 

Chef Nino Starreveld, onder andere ervaring opgedaan bij restaurant de Compagnon, Serre in het Okura hotel en ML in Haarlem, is verantwoordelijk voor het vernieuwen van de smaakcombinaties bij Atelier. Nino gaat zijn eigen weg en heeft duidelijk zijn eigen stijl. Nog maar 24 jaar en al over de hele wereld culinaire ervaring opgedaan waaronder in de Verenigde Staten en Spanje. Zijn inspiratie voor gerechten haalt hij dan ook veelal uit zijn buitenlandse avonturen en hij speelt graag met authentieke klassieke gerechten. ‘Ik gebruik veel de sous vide manier van bereiden omdat de pure smaken van de ingrediënten dan het mooist zijn. Mijn signature geef ik door het toevoegen van een twist aan de bekende klassieke wereldgerechten, denk aan een Amsterdamse ceviche van makreel met een kopstootje en picalilly crème. Maar het allerbelangrijkste vind ik dat iedereen geniet.'

De menukaart bestaat uit een verrassend samenspel van smaken, met gerechten die de grootte van een tussengerecht hebben en dus ideaal zijn voor shared dining. Zo staat er een Coq avecVin op de kaart, Nino heeft gesleuteld aan het klassieke stoofpotje en een eigen manier van bereiding gegeven. Eén van de desserts is de 'ongebakken cheesecake' met chocolade ijs van Koupe. Koupe’s bekroonde* proteïne-ijs is innovatief, gezonder maar bovenal lekker. Voor de gasten die hun zintuigen op unieke wijze willen laten prikkelen, biedt Atelier een Menu om te Delen optie waarbij de chef zijn mooiste gerechten op basis van een 4 gangen diner selecteert. 

*Koupe icecream heeft in februari 2017 de 'Best Ice Cream Award 2016' gekregen op de World Dairy Innovation Awards in Londen.

Het pand van Atelier sluit volledig aan bij de betekenis van de naam. De voormalige autowasstraat, waarvan de rauwe elementen nog goed zichtbaar zijn, is omgetoverd tot een culinaire werkplaats waar gerechten en smaken tot leven komen. Het interieur van Atelier kan dan ook worden omgeschreven als industrieel, dat wordt benadrukt door de kleuren aardegroen en zwart. Deze mix zorgt voor een sfeer welke vooral ongedwongen, gezellig en huiselijk is op een verfrissende manier. De creativiteit van het vernieuwde concept komt niet alleen terug in de uitstraling van het restaurant; er worden in samenwerking met de Willem de Kooning Academie diverse exposities georganiseerd van beginnende kunstenaars en illustratoren. Atelier Restaurant & Bar heeft een capaciteit van 120 couverts en is bij uitstek de ideale ontmoetingsplek voor iedereen die houdt van goed eten met eigen karakter in combinatie met een mooie prijs kwaliteit verhouding. Met lekker weer is het genieten op het grote terras. Bij Atelier kom je thuis, thuis in een warm bad waar je op ieder moment van de dag welkom bent om te lachen, eten, drinken en dansen, altijd! 

foto's: Lewensztain Photography 

Overig nieuws

Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

Koffie & thee
Doppio Arnhem trakteert op ijskoude verrassing

2012; Beatrix was nog gewoon koningin, Holleeder kwam op vrij voeten en Laura Dekker zeilde de wereld rond. Maar dit alles werd natuurlijk overschaduwd door het feit dat Doppio Espresso haar deuren opende in Arnhem. Op zaterdag 26 mei 2012 om precies te gaan, de snelle rekenaars zullen nu tot de ...

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang tweewekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: